הטיהור 2: לשרוד את הלילה
The Purge: Anarchy

זוג מנסה לשרוד ברחובות אחרי שמכוניתו התקלקלה בדיוק בזמן ה"טיהור" – הלילה השנתי בו כל החוקים בטלים ורשויות החוק לא עובדות.

סרט מס' 2 בסדרת הטיהור
תאריך הפצה בארה"ב: 20/06/2014
תאריך הפצה בישראל: 17/07/2014
טפשי, צפוי, ולא מנסה אפילו להיות סרט אימה.

11 תגובות פתח ספוילרים פתח תגובות ישנות

  1. מייקל ק. וויליאמס? בחרא הזה? עושה לי עצוב בלב.

    פנטלימון

    (ל"ת)

  2. השיזניט מדמיינים את ליל הטיהור בבריטניה

    התוצאות משעשעות

    1
    jokerface24 ?
  3. בקודם שיחקה לנה האדלי

    סימון

    והוא היה איום. אני מתפלא שעשו עוד אחד

  4. עוד אחד - והפעם : בחירות.

    בנוסף, אלא אם כן קורים בסרט הזה עוד הרבה הרבה דברים – נראה שהטריילר מספיילר את 3/4 מהסרט.

    • מגמת שיפור

      משהו מעניין קורה בממלכת הטיהור: נראה שמסרט לסרט, הבמאי מבין יותר מה לעשות עם הקונספט או שהוא פשוט משתפר בעשיית הסרטים שלו.

      הסרט הראשון נחשב זבל מוחלט: 37% עגבניות, 41 במטאקריטיק, 5.6 בימד"ב.
      השני נחשבל לזבל – אבל שיפור: 56% עגבניות, 50 במטאקריטיק, 6.5 בימד"ב.

      והסרט השלישי לכל הדעות המוקדמות הוא פשוט אשכרה סרט טוב: 73% בעגבניות, 61 במטאקריטיק. כמובן שיכול להיות שאלו רק המבקרים הראשונים ויבואו הרבה מבקרים שישנאו אותו לאחר מכן (או שישפטו אותו כמו שהוא) אבל נראה שבכלליות האפשרות להפוך את סרטי "הטיהור" לסדרה עבד לטובתם והם נהיים טובים יותר מסרט לסרט. השלישי בכלל נקנה בארץ להפצה או שהוא יעשה את המסלול המוכר של "להגיח במפתיע אחרי שנתיים לשלוש הקרנות בסינמה סיטי"?

      • 73%/61 זה לא בדיוק "אשכרה סרט טוב"

        יותר כמו "אשכרה סרט סביר פלוס", לכל היותר. מגמת השיפור ברורה, אבל הקונספט של הסרטים האלה כל כך מטופש ומיותר שהעובדה שהם הצליחו להגיע לסביר-פלוס אחרי שלושה סרטים לא מצדיקה את קיומם. מכיוון שאלה סרטי "הטיהור", הם חייבים מטבעם להיות קשורים לקונספט של "הטיהור", ולכן קשה לי להאמין שהם יכולים להיות לא-אידיוטיים, גם לא בעוד עשרים סרטים.

        • זה גם הספיק לרדת מאז ולחזור לאיזור הסרט השני

          כך שבכלל כל ההודעה הזאת פארש.

        • אתה אומר "אידיוטיים"

          שפן הלוח

          כאילו לא יצאו לאחרונה המוני סרטי YA עם קונספטים לא פחות דביליים של עולמות פוסט-אפוקליפטיים, וחלקם בהחלט נחשבים טובים.
          "משחקי הרעב: התלקחות" קיבל 89% טריות, וזה לא כאילו הרעיון שלגרום לילדים להלחם אחד יביא שלום ויציבות הגיוני בהרבה מהרעיון שלילה בשנה בו כל הפשע מותר יביא אותו דבר. סרטים כאלה מעצם טיבם מציגים הקצנה של איזה רעיון שהוא הרבה פעמים יותר מטאפורה מאשר משהו שבאמת יכול לקרות באיזה עתיד דמיוני. לא ראיתי אף אחד מסרטי "הטיהור", אבל כהיי קונספט יש פה עיסוק רלוונטי, גם אם מאד ציני, בחקר של טבע האדם, בשבריריות של התרבות ובהתכנות של מוסר בהעדר חוק.
          בסופו של דבר זה נראה לי פחות חשוב כמה דבילי הרעיון שלך נשמע אם אתה מבצע אותו היטב, אם אתה גורם לעולם להפוך לחי, ומצליח לבנות דמויות שאכפת לי מהן כצופה. אם "הטיהור 8: רחובות הפחד" (או משהו) יצליח לעשות את זה אני לא רואה סיבה שהוא לא יהיה סרט טוב.

          1
          Morin ?
          • "הטיהור" הוא הקצנה של מה?

            קל לי מאוד לדמיין עולם שבו "משחקי הרעב" אמיתיים. זה לא קיים במציאות, אבל קרבות גלדיאטורים, ריאליטי, ושליטה בהמונים באמצעות בידור הם דברים אמיתיים. דברים מופרכים מזה אכן קרו.

            בקשר ל"הטיהור": שוב, הקצנה של מה זה? איזה מצב קיים בעולם שדומה לזה אפילו קצת? זאת לא הקצנה של כלום, זה סתם מצב "מה אם" דבילי מיסודו, ששתי דקות של מחשבה יגלו לכל אחד שהוא לא עובד ולא יכול לעבוד אף פעם.

            אם אתה משווה לסרטי YA, אז עזוב את "משחקי הרעב" ותשווה את זה ל"מפוצלים", שגם הוא, באמת, מבוסס על רעיון שלא עובד ולא יכול לעבוד, ואכן, באופן לא מקרי, הסרטים האלה אידיוטיים מכדי שאני אצליח להתייחס אליהם ברצינות.

            1
            רז גרינברג ?
            • אני יודעת שקצת מוזר להשוות

              אני קלאודיוס

              אבל בארצות הברית מכירת נשק מותרת, אתה יכול להגיד למה? למי זה טוב? למה הם ממשיכים עם זה?
              אם האנשים בהפקה יהיו מספיק חכמים לחשוב על הרעיון קצת זמן אז הם בטח יוכלו למצוא סיבה הגיונית ואולי אפילו לבקר משהו שנשמע מופרח גם במציאות.
              אולי בעצם היום של הטיהור משתלם כלכלית לחברות נשק, החברות של הדלתות הנסגרות מהסרט הראשון שכנראה שהרבה אנשים קונים בעקבות הטיהור, חברות תעופה של אנשים שבורחים מארה"ב באותו יום וגם מאנשים שבאים לארה"ב במיוחד ליום הטיהור, שירותי קבורה ועוד כנראה הרבה אנשים מרוויחים מזה המון וכנראה שזה משתלם בם לממשלה שנותנת ליום הזה להמשיך על גבם של האזרחים שמתים או שנגנב מהם רחוש באותו יום, ועוד הממשלה מסבירה לכל האזרחים שכל זה בשביל להקטין את הפשע.
              אל תגיד שאין ברעיון הזה טיפה של פוטנציאל.

            • הוא הקצנה של השאלה

              שפן הלוח

              האם אנחנו מוסריים כי אנחנו מפחדים מעונש או בגלל שזה נכון יותר להיות מוסרי. אני לגמרי יכול לדמיין איזו אמריקה עתידנית כדיקטטורה שמשתמש ביום אחד של כאוס כדי לשמור את האזרחים בחרדה ולפרוק את כל הזעם החברתי העצור. השקופית בתחילת הסרט שמסבירה שמשום מה המעשה הזה הכחיד את כל הפשע, האבטלה והעוני היא עדיין דבלית ומעידה על בניית עולם שטוחה כמו מפית, אבל אם מתיחסים לזה כאיזה חלק בתעמולה של ה"אבות המיסדים החדשים" אני מוכן לבלוע את זה. לא, זה לא נשמע לי סביר שדבר כזה יקרה במציאות, אבל גם לא נראה לי סביר שאיזו חברה עתידנית תחשוב שלעקר רגשות באופן כימי זה פתרון סביר, ועדיין "אקווליבריום" הוא סרט לא רע.

              2
              אני קלאודיוס, Morin ?
 

כתיבת תגובה

(חובה)

Optionally add an image (JPEG only)