חינוך מיני
Sex Education

אימו של אוטיס חסר הביטחון היא מטפלת מינית, כך שיש לו ידע רב בכל מה שנוגע לייעוץ מיני. ידידתו המרדנית מציעה שיפתחו ביחד מרפאה לטיפול מיני בבית הספר.

תאריך הפצה בארה"ב: 11/01/2019
תאריך הפצה בישראל: 11/01/2019

3 תגובות פתח ספוילרים פתח תגובות ישנות

  1. לא עוד קומדיית התבגרות

    "חינוך מיני" היא המשך אבולוציוני טבעי לסדרות נעורים בריטיות, ומכילה הן את הבלבול והכאוס (המורבידיים) של "סקינס" והן את החיפוש-העצמי (המשעשע) רווי ההורמונים של "קרועים" – ובהתאמה ל-2019 (על אף שמבחינת לבוש הסדרה תקועה משום מה בניינטיז).

    אוטיס (אסא באטרפילד, אבל הפעם מצחיק) הוא מתבגר בן 16 ובתול, אבל לא זה מה שמדאיג אותו: הילד לא מצליח, המ, לענג את עצמו. הוא אף נאלץ להעמיד פנים שהוא דווקא כן, זאת כדי לא לקבל סשן פסיכולוגי מאמו (ג'יליאן אנדרסון הנהדרת) – פסיכולוגית מין ידועה שלא מסתירה מפני אוטיס את הסטוצים הליליים שלה. היחיד שמודע לבעיה של אוטיס, ועם מי בדיוק הוא גר, הוא חברו הקרוב אריק – גיי ממשפחה אפריקאית מסורתית ובה אביו מתקשה לקבל את המוחצנוּת של בנו (הסדרה דילגה על שלב היציאה מהארון, שזה טוב כי כבר אין איפה לחדש בתחום הזה).

    מייב (לא מרגו רובי בניגוד למה שניתן לחשוב) היא תלמידה מבריקה שגרה לבדה בקרוואן, והשמועות על מעלליה המיניים הן לא סימפתיות במיוחד – לא שזה מפריע למייב להכין עבודות ושיעורים לתלמידים אחרים תמורת סכום נאה של כסף. כאשר מגלה מייב שלאוטיס כישרון לפתוח חסמים פסיכולוגיים אצל תלמידים עם בעיות בחדר המיטות, השניים פותחים בבית הספר קליניקת-מין מחתרתית.

    לצד שלל הנושאים שמתקילים את אוטיס בקליניקה, הוא מתמודד עם הרגשות שלו למייב – והוא אינו היחיד כי מחזר אחריה האתלט הפופולרי בתיכון (ולמרבה ההפתעה, לא קלישאה של ספורטאי דוש ממוצע אלא איש נחמד עם בעיות משלו); אריק בינתיים מחפש את מקומו הן כגיי והן כטיפוס לא-פופולרי, לא פשוט כשבכל יום מחדש רודף אותו בנו הבריון של המנהל (וגם פה לא מדובר בקלישאה מהלכת, אלא בדמות נהדרת שעד סוף העונה תרצו לחבק ולהרגיע).

    "חינוך מיני" מלהטטת יפה בין ההומור לדרמה, והיא מביאה למקום חדש את ז'אנר סדרות ההתבגרות. קצת כמו ש-"רחוב ג'אמפ 21" (הסרט) התקיל את הנחות היסוד הארכאיות של "רחוב ג'אמפ 21" (הסדרה) – כך גם "חינוך מיני" מציגה סביבה שהתקדמה בכל הקשור ליחסים בין-גזעיים ויחסים חד-מיניים (או יחסים בין-גזעיים-חד-מיניים), ומציגה עמדה ברורה ופרוגרסיבית בכל הנוגע להפלות.
    גם עניין המעמדות בתיכון זוכה להתרעננות: אדם, אותו בריון עם קשר מיוחס, מוצג קמיקרוב מעורר רחמים גם בקרב התלמידים הפופולריים; מייב אולי מתמודדת עם סטיגמה בעייתית ושמועות, אך זה לא מונע מאחת מנערות הרג'ינה-ג'ורג'-סטייל להיות ה-BFF שלה (אבל בסתר); אוטיס נתפס כווירדו, ובכל זאת אנשים באים אליו לקבל עצות מין.

    בכל זאת, "חינוך מיני" מוצלחת לאו דווקא בגלל הרעיונות בהן עוסקת או ה-character study; היא מוצלחת כי היא הכל בה עובד ומתחבר נהדר: הקומדיה במינון הנכון ומפנה את המקום לדרמה שצריך – ולהפך. גיבוריה עוברים דברים, דברים קשים לעתים, אך אין בה מקום לאדג'יות סטייל "סקינס" כי את הימים האלה עברנו. כל תלמידי התיכון מבולבלים בצורה זו או אחרת, אך הם במָקום אחר מהנוער של עד לפני עשור. בגזרת המבוגרים לא התעמקתי בדמותה של ג'יליאן אנדרסון, אך זה ללא ספק מתפקידיה המוצלחים עד כה.

    2019 הטלוויזיונית נפתחה נהדר עם הסדרה הזו, ואני מקווה לעונה שנייה בהקדם.

    2
    גינוק, yuli ?
  2. הוכרזה עונה שניה

    רצוץ ומצוץ

    https://www.youtube.com/watch?v=rGfvnMKwSa8

    במהרה בימינו.

    1
    מר אדון ?
  3. אוף

    Derazne

    מאוד נהניתי מהעונה הראשונה, הייתה קלילה, כיפית ועשויה טוב (גם אם לא תמיד הכי מהודקת ואמינה).
    העונה השנייה ממש ביאסה אותי. נראה שחשבו על כמה מקומות שרצו לקחת אליהם את הסדרה, אבל לא עצרו לחשוב רגע האם הדמויות מתפתחות או פשוט מתנהגות ממש לא כמו עצמן או עוברות פתאום תפנית כשזה נוח לכותבים.

 

כתיבת תגובה

(חובה)

Optionally add an image (JPEG only)