גם כאלה יש. כלומר, אם אני מחשב נכון, לא היה כזה כבר מאז אוקטובר 2022, בעוד שהיו מאז חמישה ימי קולנוע ישראלים. מה שזה אומר זה שזה יום הקולנוע הלא-ישראלי הראשון מאז המלחמה, או אם תרצו אפילו להרחיק עוד יותר: מאז שהממשלה החדשה הושבעה. בכל מקרה, ביום חמישי הקרוב – 16.01 – ייערך יום קולנוע בינלאומי כפי שאוהבים לקרוא לו.
אז מה יהיה ניתן לראות ביום הקולנוע הזה, שככל הנראה נוצר במטרה להסוות את העובדה שהמחירים בבתי הקולנוע בדיוק עלו בכמה שקלים ושמצהיר על עצמו שהוא ב-10 שקלים אבל הוא בתכלס 14.5 (או 13.9 בסינמה סיטי) שקלים כי אם כבר תסתכנו בללכת לקולנוע ביום הזה כנראה תזמינו את הכרטיס באינטרנט וזה יהיה המחיר שלו שם?
ובכן, תודה ששאלתם, מוסרים לי היח"צ באוזנייה ומבקשים שתתעלמו מהדברים הקודמים שאמרתי. יהיה ניתן לראות את הסרטים החדשים שעולים באותו סוף שבוע כמו הדרמה התקופתית הישראלית (הלא ממש טובה, לטעמי) "סודה", הדרמה האירית הקטנה והנוגה "דברים קטנים כאלה", סרט האקשן עם אווה גרין "לוחמות ללא גבול", רימייק האימה "איש זאב", הסרט התיעודי "סיפורו של כריסטופר ריב", "הממלכה של קנסקי", ו-"הסיפור של סולימאן".
בנוסף יש את הסרטים הבאים שאני אחלק לפי קטגוריות וז'אנרים, עמכם הסליחה. בקטגוריית האימה יש לנו את "פו הדב: דם ודבש 2", "נוספרטו", "יופי מסוכן" ו"מואנה 2".
בקטגורית סרטי הילדים יש את "200% זאב", "מופאסה: מלך האריות", "פנדה באפריקה", "איך לשגע את אבא ב-10 ימים" ו"סוניק הסרט 3". אני מניח שאפשר להכניס לפה גם את "מבצע סנטה", כי אני לא חושב שהוא למבוגרים, אם כי הוא כנראה יותר "לכל המשפחה" מסרט כמו "סוניק 3". יש גם הקרנות אחרונות בהחלט ל"רוז הרובוטית" פה ושם.
בז'אנר האקשן יש לנו את "9 קליעים" ואת "מאורת הגנבים: פנטרה" וגם הקרנות אחרונות בכל מיני בתי קולנוע ל"גלדיאטור II", "כלבי מלחמה", "קרייבן הצייד" ול"מסדר".
בקטגורית הסרטים הצרפתיים (זה ז'אנר סתמו) יש את "מכתבי אהבה מהריביירה", "היורש", "יהלום פרוע", "חדר הפלאות", "והחגיגה נמשכת" ו"במשפחות הכי טובות".
בדרמות המאוד-רוצות-להיות-מועמדות-לאוסקר יש לנו את "אנורה", "כאב אמיתי", "החדר הסמוך", "מבעד לעדשה" ו"בייביגירל".
במסגרת הסרטים המזמרים יש לנו את "מרשעת", "אמיליה פרז" ואת "Better Man: סיפורו של רובי ויליאמס".
בסרטים ישראלים יש בעיקר את "הטבעת" אבל יש גם הקרנות אחרונות סוררות בכל מיני בתי קולנוע ל"ארוגם ביי", "הנכס" ואף "בחורים טובים 2".
ובסרטים שלא ידעתי לאן לדחוס יש את "הצמה", "טיפול זוגי", "איתנו זה נגמר" ואת "מלון פאלאס". מוזמנים למצוא את הקשר ביניהם בעצמכם.
מתי זה
קצת פרטים מהותיים – מתי זה יוצא? זה בכל בתי הקולנוע בארץ? רק רשתות גדולות? סינמטקים? מה מי מו
רגע, מתי זה?
(ל"ת)
אהה...
תאריך?
הבנתי כמה יעלה ואיזה סרטים אוכל לראות
אבל פרט מידע אחד (אולי אזוטרי) לא הצלחתי למצוא בטקסט: מתי בדיוק מתרחש יום הקולנוע הזה?
נ.ב. בזמן שזה נכתב
לא היה בטקסט את התאריך (תודה על התוספת) ולא הופיעה אף תגובה.
למען השם, מתי היום הזה.
(ל"ת)
מאיפה התמונה בראש הדף?
ומתי זה?
הממלכה של קנסקי
(ומתי זה).
מזכיר
סרט הראשון של הבמאי אז אפשר לרחם עליו קצת אבל הוא לא ממש טוב. יהיה מי שיתרגש ואני הרבה פחות כועס על הסרט אבל זה היה פשוט משעמם בזמן הפסטיבל בחיפה שנה שעברה.
מציע דעה הפוכה
שזה סרט ממש מקסים, והיה חמוד מאוד לדעתי. הפסקול נהדר והאנימציה יפה במיוחד. פצצת נוסטלגיה עבורי כאחד שקרא את הספר בילדות, והייתי אומר שגם עיבוד מוצלח שלו.
נחמד שאתה אוהב אותו אבל יש לי שאלה
היחס של אינטרקציה בין הדמויות ועל הכאב של קנסקה לבין """סיפור ההשרדות""" לא הפריע לך? לי נראה שהשקיעו הרבה יותר בתחום השני (שהיה מבחינתי כלום) מאשר בראשון (שבאמת קיבל מעט מאוד זמן) והראשון היה הרבה יותר מעניין מהשני. גם הייתה לי ציפיה שבאמת יחקרו את האי והקשר שלו לדמויות בסרט מה שלא קרה. יכול להיות שזה עובד יותר טוב בספר מאשר בסרט
תקלה טכנית שאני לא בטוח איך אפשר לפתור
פעם, היה אפשר לחפש בגוגל משפטים מתגובות בעין הדג ולהגיע לכתבה הרצויה וכבר מזמן זה כבר לא מצליח. למה?
כי גוגל הופכים את השירות שלהם לפחות ופחות טוב
כלומר, אני לא מכיר על משהו שהשתנה באתר, ולדעתי בבינג, נניח, עוד אפשר למצוא ככה דברים.
זאת הפעם הראשונה שאני שומע דעה שבינג עדיף על גוגל
אבל אני אנסה.
וואללה, עובד. פשוט לא יאומן.
(ל"ת)
בינג מזמן, אבל מזמן, עדיף על גוגל
וגם אני הגעתי לתובנה הזו דרך חיפושים באתר. בגוגל חיפשתי "עין הדג+שם של סרט/סדרה" ולא. קיבלתי. את. הביקורת. שחיפשתי. התחרפנתי מזה שוב ושוב, עד שהתחלתי לחפש בבינג שתמיד נתן לי את זה בתוצאה הראשונה.
משיטוטים בפורומים עולה שגוגל בהחלט נהיה פחות טוב בעבודה שלו. אאל"ט היה על זה גם פרק בחיות כיס, או פודקאסט אחר של תאגיד השידור.
אצפה סופסוף ב"אמיליה פרז". ממליצה ממש לצפות ב"הסיפור של סולימאן"