באולינג לקולומביין
Bowling for Columbine

סרט דוקומנטרי שמנסה להתחקות אחר השורשים של מקרי הירי ואלימות האקדחים בארצות הברית.

תאריך הפצה בארה"ב: 11/10/2002
תאריך הפצה בישראל: 23/01/2003

3 תגובות פתח ספוילרים פתח תגובות ישנות

  1. סרט שמאוד הרשים אותי בפעם הראשונה שראיתי אותו, למרות כמה חולשות ברורות בטיעון,

    טווידלדי

    ואז עשיתי טעות והלכתי לקרוא עליו יותר. וכשגיליתי את כל המניפולציות והעיוותים של מייקל מור, יצא לי החשק ממייקל מור לתמיד.

    • א. אשמח לפירוט

      ב. לי האסימון נפל ב"פרנהייט 9/11". ספציפית: הסצנה עם המכתב המוקרא שהרגישה לי בבירור אז כמו מניפולציה כתובה ושקופה ולא כמו רגע אמיתי. לא קראתי עוד על הסרט מאז, כי פשוט כל כך זעמתי על הסרט כשסיימתי לראות אותו ולא האמנתי למילה שנאמרה בו.

      ג. האסימון חזר בחלקו בעקבות צפייה ב"רוג'ר ואני", שגם לא חף משקרים ככל הנראה, ובכל זאת מוצלח למדי כסרט, לכל הפחות.

      • זו הביקורת שלי עליו, שנכתבה לפני שקראתי הכל.

        טווידלדי

        http://www.fisheye.co.il/%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%91%D7%99%D7%99%D7%9F/

        הסיכום שלי היום הוא שזה סרט בדיוני אבל מרתק. לא מצאתי את הדיון עם פירוט כל העיוותים, שקרים והוצאות מהקשר של מור (שתיים בשליפה מהזיכרון: הנתונים שלו לגבי אחוז הרציחות בקנדה לא קשורים למציאות בכלל, והכנס שהוא יצר רושם שקרה מיד אחרי קולומביין ובתגובה אליו התרחש שמונה חודשים אח"כ ובלי קשר). אחרי שראיתי את כל זה, לא מתחשק לי לראות עוד יצירות בדיוניות במסווה של דוקומנטריות.

        (ולכן הלכתי לראות גם את הלא-מוצלח של מורגן ספרלוק המסתובב במזרח התיכון, אבל לא עוד אחד של מור: ספרלוק מוכן ללכת רחוק בשביל האג'נדה והסיפור שלו, אבל בשום אופן לא למקומות אליהם מוכן מור ללכת).

 

כתיבת תגובה

(חובה)

Optionally add an image (JPEG only)