מיתוס האדם
Myth of Man
שמו העברי של הסרט המצוין כאן אינו השם הרשמי שניתן לו על ידי המפיצים בארץ, וייתכן שהוא יופץ תחת שם אחר.

אשה חירשת-אילמת מקבלת מסר מהישות שבראה אותה ויוצאת למצוא מאמינים נוספים.

אורך: 1:57
תאריך הפצה בארה"ב: 24/01/2025

תגובה אחת פתח ספוילרים פתח תגובות ישנות

  1. this is cinema............ but

    גיל דנינו

    איזה שימוש נהדר בתקציב נמוך. זה מרגיש פחות כמו סרט סטיימפאנק מודרני ויותר כמו סרט שנוצר ע"י במאי בשנים 1900-1940 כשמראים לו מה אפשר לעשות עם טכנולוגיה מודרנית עכשיו, שהוא יכול ליצור עולם עצום מבלי להשתמש כל הזמן באפקטים פרקטיים או ציורי מטא שתלויים בפרספקטיבה, עם האופציה להראות סצינה מיותר מפרספקטיבה אחת, כאשר לתוכנות יש את היכולת ליצור כל מטאפורה שעולה לך בראש מבלי לדאוג עם תוכל לבנות אותה או לא וכאשר אפקטי תאורה וצע לא חייבים להישלט ע"י תאורה חיצונית או תאורה בסט. יש כאן אותה התרגשות של ילד ביסודי שמגלה לראשונה כלי כולשהו ואומר "אני יכול לעשות את זה?" וההתרגשות הזאת עוברת לסרט וגורמת לי לחייך.

    המשחק בסרט נהדר, זה סרט שקט ולכן השחקנים בעיקר מסתמכים על הבעות הפנים שלהם וכולם עושים עבודה נהדרת, לא מושלמת אבל נהדרת. הם נמצאים בו על הקו הדק של אובראקטינג מוגזם וקאמפי למשחק מרגש ואמין של שחקני תיאטרון והוא בול מתאים לסרט לאסטטיקה ולאירועים הפסטסטיים של הסרט.

    לסרט יש חוש מטאפורי תמים ומתוק אך עמוק.למשל, יש שבסרט דמות של עבריין שיש לו רמקולים ענקיים על הגב. לכל האנשים (אם הם בכלל בני אדם) בסרט יש צינורות קול קטנים עם מגבר של גרמופון שעווה אבל לו יש זוג רמקולים בס מודרניים והיכול מילולית העיף איתם אנשים לקיר.
    נראה לי שזאת מטאפורה לכך שגם עבריינים יש את אותו הקול ואותן הבעיות כמו לכל בני האדם רק שיש להם קול רם יותר, זאת אומרת הם יותר אגרסיבים. זה נותן להם יתרון בכך שהם יכולים להשיג יותר משאבים וכוח בשביל עצמם אבל זה גם חיסרון כי ברגע שתצתרך את העזרה יהיו מעטים שירצו לעזור ואלו שירצו יהיו בפחד תמידי מהיכולת של העבריין לפגוע בו גם במצב חלש (הרמקול שלו עובד כרגיל גם כשהוא גוסס). אבל מכיון שהסרט הוא מטאפורי ופיוטי, הדמות הזאת פותחה לפרשנות.

    זה מאוד נחמד לראות סרט כזה עם נטיות יותר מיושנות אבל זה גם מוביל אותי לחסרונות של הסרט.

    לספר על החסרונות המעטים אבל הברורים של הסרט דיי יחשוף את רוב פרטי העלילה, אז כל מה שאני יכול להגיד שחוץ מאפקטים ברמה של משחק מחשב מ 2013 וקצת בעיות קצב לקראת הסוף החסרונות של הסרט נובעים מבעיה אחת: למרות שהמסר של הסרט "תהיו נדיבים לסביבה ובכך תהיו יותר קרובים לאלוהים" ו"לא צריך לקחת כל סיפור פוקלור באופן מילולי, זה יכול להוביל לניצול ולסכן אנשים אחרים" אבל יש לסרט מוסר שהוא ככל הנראה אנטי טרנס הומניזים (אבל לא טכנופובי, אחד מהגיבורים בסרט הוא ממציא) ולפעמים זה מוביל את העליליה למצבים מטופשים ולפעמים גם שיפוטיים שהיו נמנעים אם הגיבורה הראשית הייתה חושבת שניה אחת על למה היא מקבלת את ההחלטות שהיא מקבלת והסרט דיי באמצע אם התכונה הזאת היא חיסרון אופי או תוכנה מעוררת השראה, לפעמים החוש המטאפורי והראש הפתוח של הסרט מכפה על זה אבל לפעמים הוא לא וזה יכול להפריע. על רמת כל רעיון בסרט וכמה הוא נכון או לו זה דיון ספוילרים ארוך אפשר לשמור אתו לתגובות אחרות.

    בנוסף חוש המוסר של הסרט יכול להתפרש כ….צרפתי (בעיקר שאני בעיקר רואה אותו בסרטים צרפתייים, קנדים צרפתיים ומרוקאים שנמצאים בצרפת או קנדה, הבמאי אגב אמריקאי מארצות הברית) מה שאומר שיש שם יחסים high class low class מוזרים ומוגזמים כדי להוכיח נקודה, זאת יותר הרחבה של הבעיה הראשונה אבל נו ראיתים סרטים צרפתים בחיים אז אפשר להתגבר על זה, מרימים גבה וממשיכים הלאה.

    אבל בתמונה הגדולה זה סרט מרהיב וטוב מאוד. זו בהחלט חוויה יחודית ולמרות שהוא כרגע רק זמין להשכרה או הורדה, אשמח לראות אותו שוב על מסך גדול יותר, זה מבין הסרטים הבודדים שראיתי שבאמת ירווח ממסך גדול יותר מטלוויזית 65 אינץ ומערכת סאונד טובה.

 

כתיבת תגובה

(חובה)

Optionally add an image (JPEG only)