לא היה פעם איזה עניין כזה שעיקר החדשות מגיע בקומיק-קון, ולא שבוע אחר כך? לא ברור לי לוח הזמנים הזה. קומיק-קון עבר, כמעט בלי הודעות משמעותיות, ועכשיו האולפנים נזכרו כולם לשחרר מבול של ידיעות על סרטים עתידיים. הרבה מהם הגיעו בדמות הכרזה על תאריכי הפצה לשנים הקרובות. אז בואו נראה כמה מהתאריכים האלה.
25.11.2015: הסרט החדש של רידלי סקוט. נכון לשבוע שעבר, חשבתי שהסרט הבא של רידלי סקוט (אחרי "אקסודוס: אנחנו לא יודעים לתרגם שמות של סרטים") הוא "פרומתיאוס 2", שהיה אמור לצאת במרץ 2016. אז מתברר שהוא לא ייצא במרץ 2016, אלא מעט לפני כן, ושזה בכלל לא "פרומתיאוס 2" (וטוב שכך) אלא "איש המאדים", שאותו ניתן לתאר כ"כח משיכה, על מאדים, עם מאט דיימון" וגם כ"רעיון פי 86 יותר טוב מפרומתיאוס 2". (הסרט הוזכר כבר בכתבת הקצרצרים כאן).
9.10.2015: ספר הג'ונגל! 21.10.2016: גם ספר הג'ונגל!
זה אחד מהמקרים האלה. דיסני עושים גירסה מצולמת חדשה של ספר הג'ונגל (כמובן שזה מה שהם עושים. הרי לא חשבתם לרגע שזה לא יקרה. הם לא יפסיקו עד שיחדשו את כל קלאסיקות האנימציה שלהם). ג'ון פאברו מביים אותה, והיא תצא ב-2015. החדשות בנוגע לסרט הזה הם כמה ליהוקי-קולות מוצלחים: כריסטופר ווקן יהיה הקוף לואי, בן קינגסלי הוא באגירה, אידריס אלבה הוא שיר חאן, סקרלט ג'והנסן היא הנחש קא (רגע, מה?) וגם – כפי שהתפרסם בסופ"ש בסלאשפילם – ביל מוריי יהיה הדב באלו. ליהוק נכון מאוד.
ושנה אחר כך ייצא עוד ספר הג'ונגל – הפעם סרט לכידת-התנועה שאנדי סרקיס מביים. השם הרשמי שלו, צר לי לבשר, הוא "Jungle Book: Origins". היה יכול להיות יותר גרוע. זה היה יכול להיות "ספר הג'ונגל: אפוקליפסה" או "האויב שבפנים: ספרהג'ונגל".
רווח של שנה מאפשר לשני הסרטים מרווח נשימה מבלי שיתחרו זה בזה ישירות, ועדיין, הסרט של סרקיס נמצא במצב בעייתי. אם הסרט של דיסני יהיה מוצלח – הסרט של סרקיס ייתפס כחיקוי וניסיון לרכב על ההצלחה. אם הסרט של דיסני יהיה גרוע – אז למי אכפת מספר הג'ונגל, ולמי יש כח לראות עוד אחד כזה?
6.3.2015: The Transporter Legacy. "המשלח: המורשת". מורשת? מורשת?! "המשלח" היתה סדרת סרטי אקשן דביליים וחביבים, אבל "מורשת"?! הסרטים האלה לא היו חשובים מספיק כדי שתהיה להם "מורשת". המורשת שלהם התפוגגה שלוש שניות אחרי הצפיה. אלא אם כן הכוונה בשם היא שהפעם המשלח נוהג בסוברו לגאסי. במקרה כזה זה די הגיוני.
22.4.2016: The Huntsman. כלומר, "הצייד". אבל זה לא סתם צייד – זה הצייד מ"שלגיה והצייד". זה פריקוול. ופרנק דרבונט מביים אותו. מה?!
אין שום סיבה לעשות המשך, שלא לדבר על פריקוול, ל"שלגיה והצייד". הסרט הזה אפילו לא היה מצליח במיוחד (הכנסות של כ-400 מיליון דולר ברחבי העולם, על פני תקציב מדווח של כ-170 מיליון דולר, משמעותם – בהגיון הכלכלי ההוליוודי – שהסרט כנראה רק בקושי הכניס כסף ליוניברסל, ואולי אפילו הפסיד). חשוב מזה, אני לא חושב שאני מכיר מישהו שאהב את "שלגיה והצייד", או שמחכה לסרט ההמשך. עוד יותר מוזר לעשות המשך לסרט שכולו מבוסס על גימיק – גירסה מודרנית ל"שלגיה" – בלי הגימיק (שלגיה לא תשתתף בפריקוול). זה הופך את "הצייד", על הנייר, לאחד הסרטים המיותרים ביותר שנוצרו בשנים האחרונות, והאלים יודעים שלא חסרה תחרות על התואר הזה.
ופרנק דרבונט יביים את זה. האיש שעשה את "חומות של תקווה" יעשה את הפריקוול ל"שלגיה והצייד". אני מקווה שלדרבונט יש סיבה טובה מאוד לרצות לעשות את הסרט (כלומר, מלבד העובדה שמשלמים לו). אפשר להמר כבר עכשיו בבטחון רב ש"הצייד" יהיה יותר טוב מ"שלגיה והצייד", אבל זה רחוק מלהוות הצדקה לקיומו. כריס המסוורת' יהיה שם, כמובן, וגם שרליז תרון. אני מקווה שהיא תצרח על אנשים "החוצה!!!".
24.6.2016: המומיה. שוב המומיה. מדובר בהתחלה של עוד סבב של "המפלצות של יוניברסל" (שכוללות גם את דרקולה, המפלצת של פרנקנשטיין, "איש הזאב" ועוד כמה), מתוך כוונה לבנות להם (כולם להצטרף לפזמון החוזר:) עולם מאוחד שבו יוכלו לשתף פעולה בסופו של דבר בסרט אחד, סטייל האוונג'רס, אלא מה. ספוילר לעתיד: זה לא הולך לעבוד. יוניברסל מתעקשים לעבוד תחת ההנחה השגויה שמותגים כמו "המומיה" ו"איש הזאב" שווים משהו, והם לא; איש הזאב הוא בסך הכל איש-זאב, ויש המון סרטים על אנשי זאב; המומיה גם הוא סוג של דמות שאמנם כיכבה בסרט קלאסי או שניים, אבל אף אחד לא קורא קומיקסי "המומיה" או אוסף צעצועים של "המומיה" או מעריץ את דמותה של "המומיה", כי המומיה היא אפילו לא דמות. היא רעיון, רעיון עתיק. אפשר לעשות עם הרעיון הזה דברים טובים, אבל המחשבה שהמותג "המומיה" כשלעצמו שווה משהו שגויה לחלוטין. לדעתי, לפחות.
את "המומיה" יביים אלכס קורצמן, בעוד החצי השני שלו לשעבר – רוברטו אורסי – עסוק כנראה בשריפתו של המותג "סטאר טרק", שפיכת מעיו וריקוד על גופתו. נדמה שמאז הצמד הזה נפרד הם רק גורמים לנזק כפול. לזכותו של קורצמן ייאמר שלהבדיל מאורסי, הוא לא לחלוטין חסר ניסיון בבימוי – הוא עשה את הסרט "אנשים כמונו", שהתגובה הביקורתית הכללית אליו היתה משהו בסגנון "בסדר." ועדיין, הייתי נוקט משנה זהירות ולא נותן לו להתקרב לפרנצ'ייזים חשובים מדי. מזל ש"המומיה" הוא לא פרנצ'ייז חשוב.
7.11.2014: Rosewater. "רוזווטר" הוא סרטו של ג'ון סטיוארט. בשנה שעברה הוא לקח הפסקה של חודשיים מה"דיילי שואו" כדי לנסוע למזרח התיכון ולביים את הסרט הראשון שלו; זה הסרט. זה שג'ון סטיארט מאוד מוכשר מאוד בדבר אחד לא הופך אותו בהכרח למוכשר בתחום אחר, כגון בימוי סרטים – אבל הסרט שלו מקבל בכורה בטורונטו ותאריך הפצה רציני. אולי יש פה משהו. [slashfilm]
7.7.2017: שודדי הקאריביים 5. כנראה. כל הזמן מדברים על "שודדי הקאריביים 5", אבל הוא נדחה שוב ושוב. אחרי שתאריך ההפצה הקודם שלו, ב-2015, התפוגג, הנחתי שכך קרה גם לסרט, שהוא נקבר אי שם בערימה תחת הכותרת "אולי זה בעצם לא רעיון כל כך טוב". אז מתברר שדיסני עדיין מתכוונים לעשות אותו, אם כי תאריך הפצה ב-2017 זה קצת כמו לומר "אחרי החגים". הרבה דברים יכולים להשתנות ואכן ישתנו עד אז. אולי הם מצפים שעד אז אנשים יתחילו שוב לאהוב את ג'וני דפ? [וראייטי]
איזה מגוון חדשות מיותרות
כאילו, הדבר הכי מלהיב בכל הידיעה הזאת מבחנתי זה שאין פרמיתאוס 2 ודווקא איש המאדים של רידלי סקוט יכול להיות מוצלח.
אה, ויש עוד תקווה קטנה לספר הג'ונג'ל האמיתי (קטנה, לא באמת, לא צריך את זה, אבל הליהוקים נותנים לי קצת אופטימיות לגבי הסרט).
בנודע לשאר,
ל-מ-ה? אוי הווליווד למה? למה זה טוב?
לא לפתח תקוות ל "איש המאדים"
קראתי את הספר והוא רע מאוד, הוא פשוט שווק בכזו אגרסיביות שחשבתי שאולי הוא באמת משהו מיוחד.
זה ספרו הראשון של הסופר, איזה מהנדס בן 20. ואכן נקרא כך- הוא כתוב בכזה חוסר כשרון, עם דמויות שבלוניות במיוחד ומהלכי עלילה פטריוטיים וצפויים אה-לה טום קלאנסי. בלאהההה…
החלק שבו "גראוויטי" הפך לנשגב הרגעים בהם החלל והסכנה הלמו את הבדידות והמשבר הנפשי של הגיבורה, "איש המאדים" כאילו נכתב על ידי מכונה, במובן הרע של המילה.
אולי הסרט יהיה סביר, וסקוט ייתן לו כמה מהדברים שכל כך חסרים לספר.
דקה דומיה לזכרו של גלובוס בנייני האומה בירושלים, שנסגר השבוע.
בעצם, שתי שניות דומיה. יודעים מה, עזבו.
צפוי בהחלט.
אחרי שסינמה סיטי פתחו במרחק של חמש דקות הליכה מהם, היה ברור שהם לא ישרדו.
היית שם פעם?
תיארתי בעבר באתר איפשהו את הקולנוע.
זה היה הקולנוע הגרוע ביותר שהייתי בו איי פעם.
במידה ויהיה קבר איפשהו,
אני אשמח ללכת ולרקוד עליו..
היו מלא בתי קולנוע של גלובוס בכל רחבי הארץ שהיו גרועים לפחות כמוהו
לזכותו (?) של יורם גלובוס אפשר לומר שהוא בהחלט ידע איך לעשות כסף מבתי הקולנוע שלו אחרי שצמחה להם אלטרנטיבה ואנשים הפסיקו לבוא אליהם: למכור את בתי הקולנוע הנ"ל כדי שיקימו במקומם חנויות של מותגי-אופנה.
כן, היו עוד בתי קולנוע של גלובוס.
אבל אין מצב שגם בהם כל שורות הכיסאות היו על כמעט אותו מישור עם מקרן כל כך נמוך שהיה אפשר לעשות צלליות כמו בסרט בתיכון ובמה נגישה ונוחה מתחת למסך כדי שילדים בגילאים שונים יוכלו להתרוצץ עליה ולשחזר סצינות מהסרט בעודו מוקרן.
או אולם תאטרון שהוסב בקושי לאולם קולנוע
כך שיש מסך קטן רחוק שמעצבן להסתכל עליו.
הפלא האמיתי היה, שלפני שהיה שם בית קולנוע של גלובוס היה שם "סתם" בית קולנוע קטן,
שהיה חביב ונחמד עד מאוד, גם אם לא מבריק טכנית. באותו זמן 'גלובוס' מלחה היה ידוע כשהקשלא"ש – הקולנוע שאין לומר את שמו. ואז 'בנייני האומה' עבר אי-אלו שינויים והפך ל"גלובוס". ואצטט את עצמי:
"כשזה עוד היה קולנוע בנייני האומה, בלי קשר לגלובוס, זה היה קולנוע חביב מאוד: קטן, נקי, עובדים נחמדים, והקרנה בסדר גמור.
שלא לדבר על הקרבה למקום מגורי דאז.
למה אני לא מופתע שגלובוס הרגו אותו והפכו אותו לכפיל של הקולנוע בקניון?
אני כמעט בטוח שיש להם תפקיד, משהו כמו 'איש תחזוקה' רק הפוך, שכל תפקידו לבדוק שאם משהו בקולנוע נראה טוב או נקי מדי – להרוס."
זה היה הסטנדרט ברוב בתי הקולנוע של גלובוס, כן.
ביחד עם זוהמה וטינופת שנשארים דבוקים לרצפה/כסאות עד שמישהו דורך/יושב עליהם.
קשה לי להאמין
שהיו עוד בתי קולנוע שמערכת הסאונד שלהם הייתה מורכבת מארבעה רמקולים ישנים שחצי מהם היו שבורים וחצי היו שבורים חצי (רק קרטון שבפנים. התוצאה = רעש איום)
יורם גלובוס כנראה לא עשה אפילו שקל אחד בדרך הזו
השטחים בקניונים הם כמעט אף פעם לא קנויים, אלא שכורים מבעל הקניון.
בעזריאלי, ממה ששמעתי הוא עשה הרבה כסף ממכירת שטח הקולנוע שלו.
(ל"ת)
ועכשיו הוא יוצא בכלל מעסקי הקולנוע ועובר לנדל"ן
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3638488,00.html
בשם קוראי עין הדג לדורותיהם, ברצוני לחזק את ידיו.
(ל"ת)
באותו היום שבו מנחם גולן מת.
מתוך הכתבה: "העיתוי אמנם היה מקרי ונקבע מראש, אך חתימת ההסכם נערכה ביום שבו נפטר בן דודו ושותפו של גלובוס לדרך, מנחם גולן". זה חתיכת צירוף מקרים.
אפשר לקוות שחילופי הבעלים האלה ישנו משהו בגישה של רשת גלובוס לסרטים ולצופים שלה, אבל אני בכלל לא בטוח.
שכחת את הליהוק הכי חשוב לספר הג'ונגל
ג'יאנקרלו אפוסיטו, הלא הוא גאס פרינג משובר שורות, הולך להיות אקלה הזאב.
לתת לכריס מילר ופיל לורד לביים את הצייד!
רק חצי צוחק.
הסרט של ספר הגונגל הולך להיות כישלון
אם לשאר הסרטים ראיתי סיכוי של הצלחה לספר לא נראה שיש סיכוי, סרט בגונגל? זה מאוד דומה לכישלון של טרזן, סרט עם אנשים אמתיים בגונגל נשמע מאוד מוזר…
לקחת איזה קומיקס לא ידוע של מארבל
שיש שם עץ מדבר (עץ מדבר!) ורקון (רקון!). על מה הם חושבים לעצמם? ועוד כזה שלא קשור בכלל לשאר הסרטים שלהם. זה יהיה הפלופ הראשון שלהם, אני אומר לכם.
95 מיליון דולר
רק בסוף השבוע הראשון בארצות הברית והפתיחה הגדולה ביותר אי פעם לחודש אוגוסט
בדיוק הנקודה שלי
(ל"ת)
מה הקשר?
אמנם אני לא יודע איך סטיוארט כבמאי אבל אני כבר מת לראות את הסרט שלו
כמו כן, עם כל אהבתי הגדולה לכריסטופר ווקן, אין כמו הדיבוב של לואיס פרימה למלך לואי.
"האוייב שבפנים: ספרהג'ונגל".
LOL!!
ומסכים לגמרי לגבי המומיה ויוניברסל. ואפילו שאולי עד 2017 אנשים יתחילו שוב לאהוב את ג'וני דפ.
'ספר הג'ונגל: אפוקליפסה' יותר קרע אותי
(ל"ת)
מה שגורם לי לחשוב
שאולי אם 'ספר הג'ונגל: מקורות' יהיה להיט ענק, יהיו ספין אופים כמו 'מקורות ספר הג'ונגל: באגירה' ו'מקורות ספר הג'ונגל: שיר חאן' ואז 'ספר הג'ונגל פירסט קלאס' שייראה את הדמויות בצעירותן.
זה לא רעיון כל כך רע: מסע אל לב המאפליה, שבג'ונגל ושבאדם... אה, רגע.
(ל"ת)
Apoohcalypse Now!
https://www.youtube.com/watch?v=5jWGJ3pyLgs
אם באמת יהיה סרט Transporter עם סובארו לגסי, אני מזמין כרטיס מראש
(ל"ת)
התכוונת כמובן לכתוב "האויב שבפנים: ג'אנגלבוק".
(ל"ת)
אם לא כתבו כבר: "האלמנה השחורה" יוצא לדרך!
בבימויו של דייויד הייטר, שעוד לא ממש ביים סרט, אבל שיחק קצת באקס מן ובדרייב,
וכתב את התסריטים ל: אקסמן 1 ו-2 ולוואטצ'מן ועוד כמה.
מקור: ימד"ב
אני לא יודע כמה זה אמיתי
היו המון דיבורים על זה שזה בהחלט יכול להיות רעיון מעניין, אבל לא ראיתי לזה שום אישור רשמי חוץ מהלינק שאתה הבאת.
הראיון האחרון של קווין פייגי, בעל הבית פחות או יותר במארבל, היה די מהוסס, ועולה ממנו שקשה לראות עכשיו סרט בהובלה נשית בתוך כל הקלחת הזו הזו שהם בונים במקביל.
http://screenrant.com/marvel-female-superhero-movies-black-widow-ms-marvel/
אני מסכים שאם מישהי תקבל סרט סולו משלה, זה כנראה יהיה בלאק ווידו, למרות שזה יהיה מאוד מוזר להתחיל מיני פרנצ'ייז חדש לדמות שהקהל כבר מכיר. גם סקרלט ג'והנסון לא בטוח שתשאר עוד זמן רב בסביבה עכשיו שהיא כבר אמא, או בדרך להיות אמא.
ראית את קצה המחר? לקראת סוף הצילומים בלנט בהריון מתקדם.
זה ממש לא עצר אותה.
עוד מקורות:
ווארייטי, ומטרו
כן אבל
אחד המקורות הוא מפברואר ומאז לא שמענו כלום והשני העדכני יותר אומר שהבחור כתב תסריט.
זה כמובן צעד חשוב והכרחי ביצירת סרט (למרות שאולי אולפנים לא יסכימו איתי), אבל זה לא אומר שהסרט באמת יתקיים.
למה שהיא תפרוש עכשיו כשהיא אמא?...
לכריס המסוורת' יש ילדה קטנה ולרוברט דואני ג'וניור יש ילד בדרך, ואני די בטוחה שהאחרון הולך לשחק את איירון מן לנצח.
אגב, אני לעולם לא אבין מה הבעיה של מארבל לעשות סרט עם דמות נשית מובילה. לעזאזל, הם במצב שבו סרט שלהם על רקון מדבר (!) ועץ חללי (!!) מצליח בטירוף, הם באמת חושבים שאני מאמינה להם שהם חושבים שסרט עם אישה "לא מסתדר בתכנית" או עלול לא להצליח?
הם פשוט לא עושים סרט עם אישה כגיבורה הראשית כי הם לא רוצים, לא משום סיבה אחרת.
מי אמר שיש בעיה?
רק מפני שהם לא הכריזו על סרט? למרות השמועות העיקשות, הם גם לא הכריזו רשמית על סרט של דוקטור סטריינג', כל שכן סרט של הפנתר השחור, סרט שלישי של ת'ור ועוד. בין אם המידע שכש קישר אליו נכון או לא, כרגע מתרוצצים דיווחים שמארוול עובדת על סרט של האלמנה השחורה ברמה כזו או אחרת.
הימור: יהיה סרט סולו נשי של מארוול לפני סרט סולו של וונדר וומן.
סרט נשי של מארוול, אולי. סרט של האלמנה השחורה, כנראה שלא.
פשוט מסיבות כלכליות. חלק מהשיטה של מארוול הוא בחירה בשחקנים לא ידועים יחסית, ולא בכוכבים, לסרטים שלהם, כדי שלא ייקחו מהם אחוזים נכבדים מהכנסות הסרטים. סקרלט ג'והנסן היתה חתומה על מספר מסוים של סרטים, ולהפוך אותה לכוכבת הבלעדית של סרט משלה יחייב פתיחה מחדש של החוזה שלה, ומו"מ מנקודת מוצא שבה היא כוכבת ענקית. זה יעלה למארוול הרבה מאוד כסף והם כנראה לא מעוניינים.
חוץ מזה, אם יש למארוול סרט נשי בתכנון (ואני מאוד אשמח אם זה המצב), אני לא מבין למה קווין פייג' מתעקש להתפתל ולהתחמק מהנושא הזה. מה היה משמח את ציבור המעריצים יותר מהצהרה ברורה יותר? מה כבר יש לו להסתיר?
בנוסף לעלות הכללית יש את העובדה
שגם ספציפית סרט אלמנה שחורה יעלה יותר כי אין לה מסיכה ואז חייבים אשכרה את סקרלט ג'והנסון לרוב הסרט, בניגוד לסרטים של גיבורים במסיכות שאפשר לחסוך הרבה כסף על ידי כפילים במסיכות.
אז אם אנחנו כבר פותחים את זה – סרט מיס מארבל של הילדה המוסלמית, בבקשה. לא יודע עליה כלום, אבל אם כבר מגוון בדמויות שלך, אז עד הסוף.
שאלת תם שלא מבין כלום בהפקת קולנוע,
כל פעם שרואים גיבור עם מסכה זה לא באמת השחקן?
כי נאמר לי שממש משתדלים ששחקנים יבצעו כמה שיותר פעלולים וישחקו כמה שיותר, כי השפת גוף של הדמות זה גם חלק חשוב מהסרט. בנוסף, ראיתי בסרטון מאחורי הקלעים של קפטן אמריקה החדש שהשחקן של חייל החורף למד את הכריאוגרפיה של הדמות, גם של קרב שבה הפנים של הדמות מכוסים במסכה.
די יבאס אותי לגלות שבתשעים אחוז מהסרט בכלל לא השחקן הוא זה שביצע את הדמות אלא מישהו אחר.
אם ניקח את דאוני ג'וניור לדוגמה
ממה שידוע לי, חוזית יש לו שכר קבוע על כל אחד מסרטי "איירון מן" (20 מיליון דולר) ורוב הפעמים שמראים את איירון מן זה דאוני בחליפת חיישנים.
אבל בנוקמים, בהם יש קאסט רחב של שחקנים לשלם להם, ודאוני לא מקבל שכר בכלל אלא רק אחוזים מהרווחים של הסרט, דאוני כמעט ולא מופיע כאיירון מן ובכל פעם שמראים את איירון מן זה שחקן אחר בחליפת החיישנים.
קודם כל, אפקטיבית יש בעיה.
הם התחילו את העולם של הנוקמים ב-2008. עכשיו 2014. תסלח לי שזה נראה לי מגוחך שצריך לחכות להכרזה של ת'ור 3 ושל סדרה עם גיבורה נשית באותו הזמן (ואני אנחש מי מהם יוכרז קודם. אולי אפילו כמה שנים קודם).
דבר שני הראיון של קווין פייג'י (שנתנו לו לינק בתגובה שהגבתי אליה) אמר די במפורש שאם אנחנו מחכים לסרט עם גיבורה אישה, אנחנו יכולים להמשיך לחכות.
זה לא שאני לא מסכים איתך אבל אני שונא כשאנשים מביאים את "שומרי הגלקסיה" בעניין הזה
"סרט שלהם על רקון מדבר (!) ועץ חללי (!!)"
זה מה שהרוב אומרים אבל זה פשוט לא נכון. גרוט ורוקט הם לא הכוכבים של הסרט, הם רק עוד חלק מהצוות, כמו גמורה (שמקבלת לא פחות זמן מסך מהם אם לא יותר).
הגיבור הראשי הוא – כמו תמיד אצל מארוול – גבר לבן וסטרייט. לכן "שומרי הגלקסיה" הוא ממש לא דוגמה לניסיון של מארוול לגוון עם הדמויות הראשיות שלהם.
אם כבר עכשיו שיש לנו כבר שחקנית לוונדר וומן אני די בטוח שנקבל סרט בכיכובה (אפילו שהוא בטח לא יתקרב לסרט המצויר שיצא ל-DVD. אגב, ראית אותו כי הוא ממש מעולה! אחד מסרטי גיבורי העל הכי טובים שנוצרו לדעתי).
אני לגמרי מסכימה איתך.
לא הבאתי את שומרי הגלקסיה כדוגמא לסרט שבו מארבל הנועזים סוף סוף לקחו סיכון וגיוונו עם השחקן הראשי. הבאתי אותו בתור דוגמא לסרט שנשמע מאד קשה לשיווק ושהקהל לא יתחבר אליו – סרט על קומיקס לא מוכר עם דמויות הזויות – שבכל זאת מארבל הלכו עליו.
מארבל יודעים יופי לקחת סיכונים כשהם רוצים, אז נשבר לי לשמוע את התירוצים והיבבות שלהם על למה אין סרט עם גיבורה ראשית. שלא לדבר על זה שבחיית, אם יש משהו שהשנתיים האחרונות הוכיחו זה שסרטים עם גיבורות נשיות יכולים להצליח יופי.
האשמה העיקרית של מארוול
היא שבתכניות שלהם לטווח הרחוק הם, כפי הנראה, לא הכניסו למשוואה סרט סולו נשי. אפשר היה לתקן את זה מבלי שאף אחד בקהל הרחב ירגיש ומבלי לעשות לעצמם עוול עם ההצהרה המטומטמת של קווין פייגי. וזה עדיין בר-תיקון – להכריז על סרט וזהו.
נכון שהוא כתב וקצת שיחק, אבל צריך לציין שהדבר שבזכותו הייטר הכי ידוע
הוא עשור כמדבב של סוליד (ונייקד) סנייק בסדרת "מטאל גיר". לא יודע אם מעיד יותר מדי על הפרוייקט הנוכחי, אבל זה סתם משהו ששווה להזכיר.
זה משחק מחשב?
(ל"ת)
כן, אבל מאוד קולנועי.
גם בתחום הסגנון וההגשה וגם במובן שיש כ"כ הרבה קטעי קישור עד שאם אתה מחבר את כולם ביחד יוצאים לך 4 סרטים שכל אחד מהם באורך 5 עד 8 שעות.
ראית את הסרט האחרון של TEKKEN?
(ל"ת)
לא שיערתי שבכלל יצאו סרטים מהשטות הזאת...
(ל"ת)
ראשית, חזור בך מלקרוא לTEKKEN 3 שטות.
העביר לי חצי מהמילואים עד כה.
דבר שני, אני לא מדבר על הסרטים הרשמיים הגרועים, אלא על אלה שיוצרי המשחק עשו, כמו:
Tekken: Blood Vengeance
בדוק.
לא נכון.
(ל"ת)
מה לא נכון?
לא יהיה סרט?
אולי יהיה
אבל נכון לעכשיו, הוא לא יוצא לדרך.
לא נכון, אין סרט כזה.
אם יהיה אי פעם בעתיד – אולי, אבל אני מאוד בספק. בוודאי שאם יהיה סרט כזה, דייויד הייטר לא יביים אותו (הבנתי שהוא היה קשור לסרט "אלמנה שחורה" שלא הופק אי שם בשנות האלפיים, לפני שהסרטים של מארוול אפילו התחילו).
מה הפואנטה של הסרטים המקבילים האלו ?
בעבר היה לנו את אמן האשליות עם נורטון ויוקרה של נולאן בהפרש של חודשיים במהלך 2006. היה את טורנדו מול טוויסטר בהפרש של 10 ימים (!) בשנת 1996. שני סרטי "העולם עומד מלכת" ב-2008 – The day the earth stopped ו – the day the earth stood still (בהפרש של שלושה חודשים )
ואלו מהתקופה האחרונה –
שני סרטי הרקולס – אחד שמספרים שהוא נוראי (לא ראיתי ), ששוחרר בפברואר, השני עכשיו עם "הסלע".
שני סרטי "הנשיא האמריקאי בצרות"- olympus has fallen ו- white house down
ועכשיו לפי הכתבה – שני סרטי "ספר הג'ונגל"….
ברור לי שהם מגיעים מאולפנים שונים, ובעבר האינטרנט והרשתות החברתיות היו הרבה פחות משמעותיות, אם בכלל אלו היו קיימים, אבל היום 90% ידוע ודולף ברמות שקשה שלא לשתף איתם פעולה. אני מבין גם שלא רוצים לזרוק לפח השקעה מאוד רצינית של ליהוק ותסריטאים, אבל אי אפשר לנצח בסיטואציות האלו בדיוק כמו שתואר למעלה. הפתרון היחיד שעולה לי בראש הוא "הקפאה" של הסרט כמו רכבת הקרח (no pun intended ) או כייבל גאי (ההוא שג'ים קארי מנסה לשכוח ).
נגמרו הרעיונות היצירתיים בהוליווד ?
היו גם שתי שלגיות ב-2012
(ל"ת)
גם ב-1993.
(ל"ת)
שלוש
http://imdb.com/title/tt1854513/
כן. אני מבין את ההבדל.
גם במתמטיקה קורים דברים כאלו
יש בעיות שנשארות פתוחות מאות שנים ואז פתאום נפתרות כמעט בו זמנית על ידי שני מתמטיקאים שלא שמעו אחד על השני בחיים.
גם יש כאן היבט של צירוף מקרים (אנחנו שמים לב לסרטים שמתנגשים, לא לאלו שלא; ובכל שנה יוצאים מאות סרטים בולטים) וגם יש כאן עניין כלשהו של "תנאים שמבשילים". יכול להיות מעניין, לדוגמה, לעקוב אחרי שרשרת המחשבה והמניעים שגרמו למפיק כלשהו להגיד "יאללה, בואו נעשה סרט של שלגייה עכשיו!"; קרוב לודאי שאין משהו ייחודי לאותו מפיק באותם מניעים ולכן לא לגמרי מפתיע שזה קרה גם למישהו אחר בערך באותו זמן (ההנחה הסמויה שלנו היא שהשיקולים הללו הם גם תלויי-זמן או הקשר חברתי או ווטאבר, כלומר לא היו תקפים לפני כמה שנים אבל עכשיו הם תקפים).
טריילר לNightcrawler עם ג'ייק ג'ילנהול
הנה.
אבל גם הטיזר מעולה.
Nightcrawler!
אה… זה לא Nightcrawler הזה.
אני צופה אנשים רבים מאוכזבים.
Bait-and-switch
אתה חושב שאתה בא לראות סרט עם כחולי-עור-דוברי-אנגלית-במבטא-גרמני,ונופל עלייך ג'ק ג'ילנהול במקום. דבר כזה לא מגיע לאף אחד.
אפשר שניה לדבר על זה שהטריילר מוצלח?
כאילו עם כל הכבוד לשם ולזה שציפינו למשהו אחר, זה עדיין נראה מוצלח.
רגע, התבלבלתי;
ספר הג'ונגל מצולם, הכוונה ל-live action? איך? ואם כן, אז למה צריך קולות? הרי סרט מצולם אינו מדובב… (אלא אם הוא עם בובות או אנימציה ממוחשבת משולבת).
"שודדי הקאריביים" הוא סדרה שאני לא מצליחה להבין איך היא קיימת, אחרי שכל סרט היה גרוע יותר מקודמו. הראשון סרט קיץ נהדר; השני מטופש אך סביר אבל נטול סוף; השלישי משעמם, תמוה ומעצבן, שרדתי בקושי; את הרביעי כבר לא שרדתי, השעמום הכריע אותי באמצע ולא הצלחתי לגייס די תעצומות נפש להמשיך.
ספר הג'ונגל הוא מצולם עם דמויות ממוחשבות
שלהן צריכים קולות.
שודדי - What she said
(ל"ת)
האמת היא שמה שאמרת על שודדי מתאים במדויק להרבה טריולוגיות
למשל:
רובוטריקים, זהות בדויה, מטריקס, בחזרה לעתיד, וכו׳
שקר גס לגבי סדרה זהות קטולה
זהות בדויה 3 הרבה יותר טוב מהשעממון שהוא זהות בדויה 1.
אני מוחה בתוקף! בחזרה לעתיד 3 הוא סרט נהדר!
(ל"ת)
לא לדעתי...
בסרטי ה"רובוטריקים" לא צפיתי;
ב"זהות בדויה" הכוונה לסדרת הטלוויזיה? כי טרילוגיית בורן עם מאט דיימון (זהות כפולה, במלכודת, אבודה) דווקא השתפרה בעיניי מסרט לסרט, וגם הרביעי עם הוקאיי היה לא רע בעיני.
ב"מטריקס" שני ההמשכים היו גרועים בעיניי במידה דומה, ולא צפיתי בהם שוב מאז הקולנוע;
ההמשכים של "בחזרה לעתיד" היו מטופשים אך חביבים (לא התעלו על הראשון, מיותר לציין), ודווקא השלישי חביב עליי יותר מהשני (אף שידוע לי שרבים מעדיפים אותו).
אגב, "שודדי" כבר מזמן לא טרילוגיה…
"שודדי הקאריביים" כן טרילוגיה!
וטרילוגיה מצוינת, יש לציין.
מה שכתבתי עכשיו הוא כמעט נכון – הסרט הרביעי באמת מנותק לחלוטין באווירה, בעלילה ובדמויות מהטרילוגיה (המוצלחת) המקורית. לטעמי מהרגע שג'ק ספארו ב"זרמים זרים" הפך לג'ק דוסון, הסרט חדל מלהיות הרביעי בסדרה.
נו ודאי, הלא ידוע שגם למטריקס אין המשכים...
http://xkcd.com/566/
אתה משווה את בחזרה לעתיד 3 לשודדי הקריביים 3?
איך… איך בכלל? גם אם אתם לא מסכימים איתי שהשלישי יותר טוב מהשני, בחזרה לעתיד היא סדרה שהתחילה ונגמר חזק מאד. לא כל מה שהוא לא בחזרה לעתיד הראשון ראוי להשוואה לשודדי הקריביים השלישי. ממש הגזמת.
אני מצטער, אך זו לא השוואה מופרכת.
בחזרה לעתיד 3 הוא ממש לא יצירת מופת כמו הראשון, המשחק בו די צולע והדמויות דהויות וצפויות עד מאוד. הוא גם לא מספיק מצחיק בעיני.
לא סרט רע, חלילה, פשוט אחרי ראשון מופתי, שני שניסה (וקצת הצליח) להיות המשך ראוי – ציפיתי ליותר, והתאכזבתי מאוד.
והמשפט האחרון שלי הוא באמת מה שאני חושב על שודדי 3, כמו גם על מטריקס 3.
אם כבר להיעלב, זה על ההשוואה (הלא ראויה ואני חוזר בי) בין רובוטריקים 1 לבחזרה לעתיד 1.
האחד זבל תעשייתי אבל מהנה (אותי לפחות), ואילו האחר סרט מושלם בכל היבט שלו.
אני בקושי שרדתי את הראשון!
(ל"ת)
ועודסימנים רעים לגבי ספר הג'ונגל של סרקיס
האולפנים שעומדים מאחוריו אומרים שהוא אמור להיות:
א. אפל מאוד! ( או ליתר דיוק, אפל יותר מהפרוייקט של פאברו)
ב. התחלה של זיכיון.
בנוסף, האולפן שמפיק את הסרט שאינו וורנר הוא WWE, שמוציא השנה את לפרקון: אוריג'ינס.
כן, זאת דרך נהדרת לגרום לי להפסיק לצפות לסרט לפני שאני יודע משהו עליו.
כריסטופר ווקן כמלך הקופים
נשמע כל-כך נפלא ומתאים שאיך לא חשבו על זה קודם?
בכותרות אחרות:
עדיין אין הודעה רשמית, אבל יש סיכוי שטיילור קיטש יככב ברימייק האמריקאי ל"הפשיטה" (ובעונה הבאה של "בלש אמיתי"). הראשון רימייק לסרט נהדר והשנייה סדרה נהדרת. טיילור קיטש הוא שחקן….ממש לא נהדר. יש גרועים ממנו, אבל אני מעדיף שהוא לא יתקרב לדברים נהדרים כאלה. כנראה ש"הפשיטה" האמריקאי, כמו המקור, יתמקד בעיקר באקשן ולא ממש ידרוש יכולות משחק מדהימות (וכנראה יהיה פחות טוב מהמקור בלי קשר לכוכב שלו), אבל עדיין…לא בא לי שיהיה קיטשי.
זוכרים את הסרט "בית ספר לרוק" עם ג'ק בלאק? אז הופכים אותו לסדרה. רק 12 שנים אחרי יציאתו.
משהו מעניין – "סוני" מתכננים סרט עם גיבורה נשית ביקום ה"ספיידרמן" שלהם. הם גם הודיעו שהסרט על ונום חי וקיים, וכרגע נקרא "Venom Carnage" (אני לא בטוח אם נפל להם ה VS או שזה משחק מילים "מתוחכם"). אז זה הלו"ז הזמני והנוכחי של יקום "ספיידרמן": ב 2016 – סרט על Sinister Six. ב 2017 – הסרט של ונום והסרט עם הגיבורה-הטרם-ידועה בתפקיד הראשי. ב 2018 – "ספיידרמן המופלא 3". נראה לי שאפשר לצפות לכל מיני תזוזות ושינויים בעתיד.
תמונות ראשונות מ"עיניים גדולות" של טים ברטון.
עיניים גדולות נראה
מאוד לא ברטוני, ובאמת לא יזיק לברטון לנוח קצת מהסגנון שלו. אבל עדיין מוקדם להגיד, כי אלו רק 2 תמונות.
אוי הסדרה לבית ספר לרוק הייתה יכולה להיות כל כך טובה אם לא היו נותנים אותה לניקלודאון.
וטיילור קיטש…. נו טוב… בכל מקרה הרימייק הזה היה מתכון לאסון… וזה טוב שהציפיות שלי ברצפה.
אני כבר רואה את זה,
פרק שלם שסובב סביב הופעת אורח של מירנדה קוסגרוב… אה, נכון, היא הופיעה בסרט, אז שני פרקים.
לא נשמע לי נפלא בכלל...
המלך לואי (בסרט המקורי) היה לואי פרימה, מוזיקאי ג'אז (חצוצרן) מניו אורלינס ששר שם סווינג וסקאט… (באחד מהשירים היותר אהובים עליי מסרטי דיסני), זמר לבן שנשמע שחור . אני לא מוצאת שום קשר בין הדמות הנהדרת הזאת לכריסטופר ווקן החלבי, שחקן שההתלהבות ממנו נשגבת ממני (הנחמה היחידה היא שלא אצטרך לראות את הפנים שלו, יש לו פרצוף מטריד ומקריפ שנראה כאילו עבר ניתוח פלסטי ממש לא מוצלח).
תיקונים.
"הסרט המקורי" שאת מדברת עליו הוא לא הסרט המקורי. המקור הוא (כמובן) ספר, והעיבוד של דיסני לקולנוע אפילו לא היה הראשון. הגירסה המוזיקלית הקומית של דיסני הפכה את הדמויות לפארודיות על דמויות מהתקופה, והמלך לואי הוא לא סתם זמר לבן שנשמע שחור, אלא פארודיה מודעת לגמרי על לואי ארמסטרונג. אין קשר בין הדמות הזאת לדמות בספר (אני די משוכנע שבספר לא היה כתוב שהוא נשמע כמו לואי ארמסטרונג) – שלא לדבר על כך שלליהוק של דמות "שחורה" כקוף יש ניחוח קל של גזענות בימינו. אין שום סיבה שיהיה קשר בין הדמות של לואי בסרט של דיסני לבין הדמות שלו בכל גירסה אחרת של הסיפור, ויש כמה סיבות טובות לכך ש*לא* יהיה קשר כזה.
ברור שהמקורי שאני מדברת עליו הוא של דיסני, כי בדיסני עסקינן
אני מודעת לקיומו של הספר (לא קראתי) וגם של סרטים שנעשו לפניו; הנחתי שדיסני מנסים לעשות סוג של רימייק מצולם לסרט של עצמם, ולא עיבוד חדש ושונה לגמרי שלא קשור אליו. אני ממש לא מסכימה שהמלך לואי הוא פרודיה על לואי ארמסטרונג, לכל היותר מחווה (גם המבטא הבריטי של ארבעת הנשרים ההרמוניים הוא מחווה מכוונת לביטלס, אף שהם שרים ברברשופ). ברור לי לחלוטין שזה נעשה מאהבה, לא מניסיון ללגלג או לעקוץ ולא מתוך גזענות. אני לא יודעת איך הולך להיות הסרט החדש, אבל הסרט המקורי של דיסני (שוב, מקורי ביחס לדיסני) לא היה "קומדיה" אלא הכניס אלמנטים קומיים כדי להקליל את הדרמה והאימה (הסרט הראשוני שלהם היה אפל וקודר יותר, מדי…).
תראה את the normal heart
ונראה אתך חוזר לפה ואומר שטיילור קיטש לא נהדר. פשוט לא היה לו מזל עם סרטים,זה לא שהוא שיחק בסרטים ששחקנים אחרים בהם הפציצו והוא היה גרוע, סתם לא היה לו מזל.
אלייז'ה ווד
מצטרף לקאסט ההזוי של הסרט "צייד המכשפות האחרון".
הקאסט,להזכירכם, כלל עד כה את וין דיזל, רוז לסלי, ומייקל קיין.
אוקיי הבנתי את זה.
ספר הג'ונגל של סרקיס וההמשך הבא לכוכב הקופים הם אותו הסרט.
אוי דיסני... מה יהיה אתכם?
אחרי ששחטתם את מרבית הסרטים הקלאסיים שלכם בהמשכוני-זבל לוידאו – כנראה החליטתם שהם לבצע וידוא הריגה אחד אחד.
מה היתה הבעיה של "ההוביט"?
כמובן, שהוא היה קצר מדי. לכן, פיטר ג'קסון הקשיב לתחנוני המעריצים, והוסיף לגירסת ה-DVD והבלו-ריי של "ההוביט 2" 25 דקות נוספות. סוף סוף!
http://variety.com/2014/film/news/warner-bros-adds-25-minutes-to-the-hobbit-the-desolation-of-smaug-1201275988/
מזעזע. פשוט אין מילים.
(ל"ת)
מרתון 24 שעות של הארץ-התיכונה ב-2015 - Here I come!
(ל"ת)
אתה חושב ש-24 שעות יספיקו?
(ל"ת)
בוא נראה...
726 דקות לטרילוגיה המורחבת של "שר הטבעות". 368 דקות לגרסה המורחבת של שני סרטי ההוביט שיצאו עד כה. נצא מנקודת הנחה שהשלישי יהיה מינימום 161 דקות (אורכו המקורי של "סמאוג") – יש לנו 20 שעות ו-55 דקות* (תודה גוגל). לפחות.
*בכתוביות הסיום המיוחדות בנות חצי השעה של "אחוות הטבעת" ו-"שני הצריחים" אפשר לישון ולצבור כוחות. גאוני.
זאת כנראה סדרת הסרטים מבוססים על ספרים היחידה
שלצפות בה ולקרוא אותה לוקח אותו מספר שעות.
במקרה של ההוביט, לצפות בסרטים ו*לכתוב* את הספר לוקח אותו מספר שעות
(ל"ת)
לכתוב איך?
לכתוב מהראש פעם ראשונה בתור גר"ר טולקין?
לכתוב מהזיכרון אחרי שקראת את הספר?
להעתיק אותו מילה במילה כשהספר מולך?
כי כל אחד לוקח זמן שונה.
לתרגם אותו מילה במילה כשהספר מולך,
אבל אין לך מילון, אתה בשבי המצרי, האוכל חרא, ופעם ביומיים החוקר לוקח אותך לשיחה נעימה שכוללת תלישת ציפורניים ושאר מזיקין.
ובסוף גם משלמים בשוטף + 90
לא קל להיות פרילאנסר.
אני תוהה עד כמה
הרפרנס הנ"ל עבר לאנשים מעל הראש
(בלי שיתפסו אותו – מחווה לדראקס :)
אני קלטתי
ושועשעתי. עד כמה שזה שווה :)
א-ב
לא זוכר אם זה כבר הוזכר פה או לא, אבל הפרויקט הבא של אהרון קשלס ונבות פפשדו הוא סרט קצר במסגרת האנתולוגיה ABCs of Death 2:
http://www.imdb.com/title/tt2926810/?ref_=nm_flmg_dr_1
עוד בחדשות: "מלחמת האדם הזקן" כנראה לא יהפוך בסופו של דבר לסרט
אבל הוא כנראה כן יהפוך בסופו של דבר לסדרת טלוויזיה:
http://whatever.scalzi.com/2014/08/05/in-which-i-interview-myself-about-the-old-mans-war-tv-series/
(הייתי אומר שהכשלון של "המשחק של אנדר" כנראה צינן את ההתלהבות של האולפנים בכל הנודע למלחמות בחלל, מצד שני "שומרי הגלקסיה"? כן, אני יודע שזה לא ממש אותו הדבר ובכל זאת…)
אז מסתבר שלא רק "מליפיסנט" ו"לוסי", גם "צבי הנינג'ה" הוא בלוקבסטר בכיכובה של דמות ראשית נשית
בדומה ל"רובוטריקים" של מייקל ביי, הצבים הם לא יותר מדמויות משנה שמוצגות לנו דרך עיניהן של הדמויות האנושיות, שהן הדמויות הראשיות האמיתיות.
אז במקרה של הצבים, אפריל אוניל (שמשחקת אותה מייגן פוקס) היא היא הדמות הראשית האמיתית של הסרט, ולמעשה עוברת לפחות חצי שעה(!) עד שבכלל רואים את הצבים לראשונה.
עכשיו אני בהתלבטות קשה. אני רוצה שהסרט יכשל, כי הוא חרא, וצבים מגיע טוב יותר מזה, אבל מצד שני אני גם רוצה שהוא יצליח מאוד כי אז יהיו שלושה סרטים מצליחים הקיץ בכיכובן של נשים והוליווד אולי סוף סוף תבין שצריך יותר משתיים-שלושה סרטים בכיכובה של אישה בכל קיץ.
אני יכול להבטיח לך דבר אחד
שאם הסרט הזה יצליח, אף אחד בהוליווד לא יבין מזה שצריך סרטים עם נשים בתפקיד ראשי.
בכל מקרה לא הייתי קורא לסרט בכיכובה של מייגן פוקס
ניצחון נשי. כל ההצלחה שלה מבוססת על המבט הגברי ומעט מאוד על היכולת שלה לשחק אישה שגם מצליחה להיות מרכזית. למעשה, היא הייתה יכולה לשחק בפורנוגרפיה בלי לשנות בהרבה את הגישה שלה כלפי משחק.
אני מאוד מקווה שאני טועה בנוגע לפרויקטי עתיד שלה, כמו הצבים.
פינת ה"מה?" נמשכת
צילומי "שליחות קטלנית" החדש, הריבוט/המשך/משהו, הסתיימו, ולרגל האירוע שוורצנגר פרסם באינסטגרם תמונה החושפת את השם הרשמי החדש של הסרט. שהוא, מתברר, לא "Terminator: Genesis" אלא "Terminator: Genisys". מה? יש מילה כזאת? אני אפילו לא יודע איך לבטא את זה (ג'ניסייס? ג'ניסיס?).
זה עוד היה מתאים/מצחיק אם "טרמינייטור" הייתה סדרה שמערבת הנדסה גנטית או משהו...
(ל"ת)
מאייתים את זה ג'ניסיס, כמו Genesis
זה פשוט אותו תרגיל ישן של לכתוב מילה כלשהי בצורה כזו שיצא משחק שמות עלק מגניב שעושות חברות סטארט אפ צעירות.
בקיצור, כנראה יש איזו חברה או תוכנה בסרט שקוראים לה Genisys ועל שמה נקרא הסרט. דבילי, אבל שיהיה.
Genesis of the system
(ל"ת)
Genisis of the System, אתה מתכוון.
(ל"ת)
אני איכשהו הייתי משוכנע שזה עוד מקרה שבו אנשים חוששים להגיד לשוורצנגר שהאנגלית שלו היא לא-משהו
(ל"ת)
you Genisisss, always making trouble!
(ל"ת)
Genisys of the Sistym
(ל"ת)
מה שנקרא
יותר Oneders מאשר Beatles.
זה כנראה בגרמנית
(ל"ת)
האמת שבגרמנית קוראים לו
משה א'. וככה זה כל החומשים. איזה משעממים.
אולי זה בכלל geni.sys
על שם הוירוס שמושתל בתיקיית מערכת ההפעלה של skynet (או שמא, sky.net) ע"י האקר סיני (כי עכשיו האקרים הם תמיד סינים) ומתחיל את שרשרת האירועים האפוקליפטית שגורמת לעליית המכונות. הוירוס אגב גורם למערכת להריץ בלופ את I'm a genie in a bottle עד שהיא קורסת.
או שזה בעצם סתם טרנד סטייל crytek שמתעקשת להכניס את האות y כדי ליצור שגיאות כתיב מאגניבות במשחקים שלה (crysis, ryse).
מנחם גולן הלך לעולמו
בן 85:
http://e.walla.co.il/?w=/270/2761059
אופיר 2014 (הימורי מועמדים):
בעוד שלושה ימים יוכרזו המועמדים לפרסי אופיר 2014, ה-25 במספר. הנה נסיון נוסף להכניס קצת עניין במירוץ הזה. בציר 2014 של הקולנוע המקומי מרשים יותר מבדרך כלל מכדי להשאיר את העניין בטקס הזה לאנשי התעשיה וחברי אקדמיה בלבד. להלן פוסט הימורים נוסף (וקצת מלל על הסרטים), הפעם על סמך צפייה ב-9 סרטים מבין 28 סרטי התחרות (אני נאלץ להתעלם באופן גורף מ-8 הסרטים במסגרת האלטרנטיבית של האופיר), רובם במסגרת פסטיבל י-ם ("אנשים כתומים", "אפס ביחסי אנוש", "בורג", "גט: המשפט של ויויאן אמסלם", "הגננת", "הרחק מהיעדרו", זינוק בעלייה", "עלים אדומים" ו"שושנה חלוץ מרכזי").
לפני כן קצת התלהבות טרחנית (אתם יותר ממוזמנים לדלג לחלק השני של ההודעה או לסופה) מהאופי של השנה הנוכחית, השנה המעולה ביותר (לטעמי) של הקולנוע המקומי מאז תחילת הראנסאס בתחילת העשור הקודם:
– מבחינת איכות הסרטים היבול מרשים ביותר, ואני אומר את זה על סמך צפייה רק בשליש מסרטי התחרות. "אפס" ו"גט" תופסים מקום של כבוד בטופ של העשייה הקולנועית בארץ בעשורים האחרונים לצד "הערת שוליים", "עג'מי", "אגפא" ונוספים אחרים. "הגננת" מביא לנו את נדב לפיד נפוח פחות מהסרט הקודם ומרשים פי כמה מ"השוטר" (וגם יפה לעין בצורה פלילית) . "בורג" הוא לא בהכרח סרט מושלם אבל הוא גורם ל"מדוזות" , זוכה "מצלמת הזהב" של קאן 2007, להיראות כמו סרט גמר והוא מלאכת מחשבת של עשייה ויזואלית (מועמדות בטוחה לזיו ברקוביץ על הצילום וזכייה בטוחה של המאסטר ערד שאואט על העיצוב האמנותי). "זינוק בעלייה" ו"עלים אדומים" פגומים קלות אבל מרשימים בתור סרטי בכורה. בשנה ממוצעת היה להם סיכוי לא רע למצוא עצמם בין חמשת המועמדים על פרס הסרט (אני מסתכל עליך "לצוד פילים"), השנה אפילו סיכוי תיאורטי אני לא רואה. עד כדי כך השנה הזאת מרשימה.
– אאל"ט 2014 היא שנת שיא מבחינת כמות הבמאיות שעומדות מאחורי הסרטים. לא פחות מ-12 במאיות אחראיות על 12 מתוך 28 סרטי התחרות והמספר יותר גבוה אם סופרים גם סרטים שמתחרים במסלול האלטרנטיבי או סרטים כמו "בן זקן" שהחליטו להתעלם באופן מופגן מהאופיר. הריבוי הזה בבמאיות גם מביא איתו תוצאות. עד עתה קטגוריות המשחק הגבריות נהנו משפע ואילו הנשיות היו לרוב דלילות כשבשנים מסוימות מצאו את עצמן מועמדות שחקניות מהדרג של יובל שרף (שתי מועמדויות) וטינקרבל (שלוש מועמדויות, שתיים מהן באותה שנה!!!). ליובל שרף של "פלאות" לא היה סיכוי להכנס אפילו לחמישייה השלישית אם הסרט היה יוצא שנה מאוחר יותר. יעל אבקסיס על "ערבים רוקדים", שרה אדלר על "בורג", דנה איבגי על "אפס ביחסי אנוש", רונית אלקבץ על "גט", לירון בן-שלוש על "את לי לילה", שירה האס על "פרינסס", הילה וידור על "לוויה בצהריים", אסתי ירושלמי על "אנשים כתומים", שרית לארי על "הגננת", נעמי לבוב על "יונה", אסי לוי על "הקפות", מלי לוי על "זינוק בעלייה", מיכאלה עשת על "פנסיון פראכט", לבנה פינקלשטיין על "מיתה טובה" ומעיין תורג'מן על "הרחק מהיעדרו". לא פחות מ-15 מועמדות פוטנציאליות בקטגוריה הכי עמוסה, מותחת ומעניינת באופיר הזה.
– מסתמן כי מדובר בשנה הכי טובה מבחינת מכירות כרטיסים מאז 2007 עם סיכוי לא רע להתעלות עליה. עד הכרזת המועמדויות יהיו לא פחות מ-4 סרטים ישראליים ("אפס ביחסי אנוש", "גאליס: המסע לאסטרה", "מפריח היונים" מפרסי אופיר של השנה שעברה ו"שושנה חלוץ מרכזי") שהם שוברי קופות עם בין 100 אלף ל-250 אלף צופים לסרט כששלושה מהם עדיין רצים. אף אחד מהם לא עשה זאת כשהוא נסמך על הזכייה באופיר. אקדמיה יקרה, אין יור פייס.
הקדמה קצרה לגבי ההימורים:
1. ההימורים מתייחסים ל-9 הקטגוריות המרכזיות של האופיר מבחינתי (סרט, בימוי, משחק, תסריט, צילום ועריכה).
2. בקטגוריות מסוימות הוספתי מועמד שישי. זה לא סוג של כסת"ח במקרה שאחד מחמשת המועמדים לא יכנס, אלא הימור על המועמד השישי במקרה של תיקו על המקום החמישי ויש לא מעט מקרים של תיקו בהיסטוריה של האופיר.
3. כאמור, אני נאלץ להתעלם לגמרי משמונת הסרטים שהוגשו במסגרת האלטרנטיבית של האופיר, מסלול הפרינג', משתי סיבות. א. האקדמיה עצמה התעלמה מהם באופן גורף בשנתיים האחרונות ואני לא רואה סיכוי שגם השנה אחד מהסרטים האלו ימצא מקום בקטגוריות המרכזיות ב. השנה הפכה האקדמיה את המסלול ליותר בדיחה מבעבר. מילא שמי שמחליט אם להגיש את הסרט במסלול האלטרנטיבי הם מפיקי הסרטים ולא תנאי או תקציב ההפקה של הסרט. מילא. אבל סרט ("האם זה אתה?" של דני מנקין בכיכובו של אלון אבוטבול) שבמהלך ההקרנות מחליט על דעת עצמו לעבור למסלול האלטרנטיבי אחרי שבהתחלה הוא נרשם במסלול הרגיל? וסרט אחר ("פרחים של מרציפן" של אדם קלדרון) שהציג בפסטיבל ירושלים במסגרת האלטרנטיבית שלו (פרינג'ידר) אבל באופיר הוא בוחר להתמודד במסלול הרגיל? נובאמת.
ולהימורים:
סרט:
הימור קודם: "אפס ביחסי אנוש", "הגננת", "הרחק מהיעדרו", "יונה", "מיתה טובה". על סף החמישייה: "בורג" ו"זינוק בעלייה".
עדכון: ל"הגננת" ול"יונה" עדיין יש סיכוי סביר להגיע לחמישייה, "הרחק מהיעדרו" איבד גובה לגמרי וחוץ מסיכוי בקטגוריות המשחק הראשיות אין לו סיכוי משמעותי באחרות, "אפס ביחסי אנוש" ו"מיתה טובה" הם כרגע שניים מתוך שלושת המועמדים העיקרים במרוץ כשאליהם מצטרף "גט" של אחרי הזכייה בפרס הגדול של פסטיבל ירושלים ולוקח את ההובלה בתור הפייבוריט של הרגע.
הימור אחרון: "אפס ביחסי אנוש" (בימוי ותסריט: טליה לביא), "גט" (בימוי ותסריט: רונית אלקבץ ושלומי אלקבץ), "הגננת" (בימוי ותסריט: נדב לפיד), "יונה" (בימוי: ניר ברגמן, תסריט: דיתה גרי וניר ברגמן), "מיתה טובה" (בימוי ותסריט: טל גרניט ושרון מימון). מועמד שישי: "את לי לילה" (בימוי: אסף קורמן, תסריט: לירון בן-שלוש).
בימוי:
הימור קודם: ניר ברגמן ("יונה"), טל גרניט ושרון מימון ("מיתה טובה"), קרן ידעיה ("הרחק מהיעדרו"), טליה לביא ("אפס ביחסי אנוש"), נדב לפיד ("הגננת").
עדכון: האחים אלקבץ תופסים את מקומה של קרן ידעיה.
הימור אחרון: רונית אלקבץ ושלומי אלקבץ ("גט"), ניר ברגמן ("יונה"), טל גרניט ושרון מימון ("מיתה טובה"), טליה לביא ("אפס ביחסי אנוש"), נדב לפיד ("הגננת").
שחקן ראשי:
הימור קודם: אלון אבוטבול ("האם זה אתה?"), שלמה בראבא ("זינוק בעלייה"), צחי גראד ("הרחק מהיעדרו"), זאב רווח ("מיתה טובה"), מחמוד שלבי ("שקופים").
עדכון: אלון אבוטבול איבד כמעט כל סיכוי כשהסרט עבר למסלול האלטרנטיבי, בראבא סביר פלוס בסרט ועדיין בעל סיכויים בשנה יחסית דלילה בהופעות גבריות (כנ"ל גראד), זאב רווח נשאר אחד משני הפייבוריטים ביחד עם מנשה נוי של אחרי הזכיה בפסטיבל י-ם על הופעתו ב"גט". אליהם אפשר לצרף שניים מהדור הצעיר, אבי שניידמן על "הגננת" ונווה צור על "עמק".
הימור אחרון: שלמה בראבא ("זינוק בעלייה"), צחי גראד ("הרחק מהיעדרו"), זאב רווח ("מיתה טובה"), מנשה נוי ("גט"), נווה צור ("עמק"). מועמד שישי: אבי שניידמן ("הגננת").
שחקנית ראשית:
הימור קודם: רונית אלקבץ ("גט"), לירון בן שלוש ("את לי לילה"), מיכאלה עשת ("פנסיון פראכט"), לבנה פינקלשטיין ("מיתה טובה"), מעיין תורג'מן ("הרחק מהיעדרו"). על סף החמישייה: שירה האס ("פרינסס").
עדכון: רונית אלקבץ, לירון בן-שלוש ולבנה פינקלשטיין נשארו איתנות, שירה האס עוברת מהפינה לשיפוטכם ומבטיחה מקום בחמישיה גם כן, מעיין תורג'מן מפנה מקום לדנה איבגי (שבעוונותי משום מה לא לקחתי לפני כן ברצינות רבה כשחקנית קומית אחרי ההופעה הסתמית ב"בננות").
הימור אחרון: דאנה איבגי ("אפס ביחסי אנוש"), רונית אלקבץ ("גט"), לירון בן-שלוש ("את לי לילה"), שירה האס ("פרינסס"), לבנה פינקלשטיין ("מיתה טובה"). מועמדת שישית: שרה אדלר ("בורג").
שחקן משנה:
הימור קודם: מריאנו אידלמן ("שושנה חלוץ מרכזי"), ששון גבאי ("גט"), אילן דר ("מיתה טובה"), תום חגי ("יונה").
עדכון: מריאנו שולי אבל עדיין בעל סיכוי סביר, למרות התאונה הפילמאית שהוא חלק ממנה. אל ארבעת הנ"ל מצטרף יעקב זאדה-דניאל על "את לי לילה".
הימור אחרון: מריאנו אידלמן ("שושנה חלוץ מרכזי"), ששון גבאי ("גט"), אילן דר ("מיתה טובה"), יעקב זאדה-דניאל ("את לי לילה"), תום חגי ("יונה").
שחקנית משנה:
הימור קודם: דאנה איבגי ("את לי לילה"), רותם זיסמן-כהן ("זינוק בעלייה"), שני קליין ("אפס ביחסי אנוש"), אסתר ראדה ("הגננת"), ריטה שוקרון ("אנשים כתומים").
עדכון: דאנה איבגי פייבוריטית גם בקטגוריית המשנה, זיסמן-כהן וריטה שוקרון עדיין ריאליות, אסתר ראדה מבטיחה באופן כמעט ודאי מקום בחמישייה בעיקר בגלל סצינה אחת יפה במיוחד שמערבת שני דברים שהיא טובה בהם (מוסיקה ומשחק), שני קליין תפנה מקום לשחקנית המשנה האחרת מתוך "אפס", עליזה רוזן (בגיבוי הסרט התיעודי אודותיה) הופכת איום רציני.
הימור אחרון: דאנה איבגי ("את לי לילה"), רותם זיסמן-כהן ("זינוק בעלייה"), אסתר ראדה ("הגננת"), עליזה רוזן ("מיתה טובה"), נלי תגר ("אפס ביחסי אנוש"). מועמדת שישית: ריטה שוקרון ("אנשים כתומים").
תסריט:
הימור קודם: שירה גפן ("בורג"), טל גרניט ושרון מימון ("מיתה טובה"), טליה לביא ("אפס ביחסי אנוש"), נדב לפיד ("הגננת"), קרן ידעיה ("הרחק מהיעדרו").
עדכון: "הרחק מהיעדרו" מפנה מקום ל"גט".
הימור אחרון: רונית אלקבץ ושלומי אלקבץ ("גט"), שירה גפן ("בורג"), טל גרניט ושרון מימון ("מיתה טובה"), טליה לביא ("אפס ביחסי אנוש"), נדב לפיד ("הגננת"). מועמדת שישית: לירון בן שלוש ("את לי לילה").
עריכה:
הימור קודם: עינת גלזר זרחין ("מיתה טובה"), אריק להב ליבוביץ ("אפס ביחסי אנוש"), נילי פלר ("בורג"), אריק להב ליבוביץ ("הרחק מהיעדרו"), אסף קורמן ושירה הוכמן ("את לי לילה").
עדכון: גם פה "גט" במקום "הרחק מהיעדרו".
הימור אחרון: ז'ואל אלכסיס ("גט"), עינת גלזר זרחין ("מיתה טובה"), אריק להב ליבוביץ ("אפס ביחסי אנוש"), נילי פלר ("בורג"), אסף קורמן ושירה הוכמן ("את לי לילה").
צילום:
הימור קודם: שי גולדמן ("הגננת"), טובי הוכשטיין ("מיתה טובה"), מתן הקסלמן ("לוויה בצהריים"), "עמית יסעור ("את לי לילה"), אסף סודרי ואיתי מרום ("אנשים כתומים").
עדכון: ההתלבטות היחידה היא את מי להוציא על מנת לפנות מקום לעבודה הסופר מרשימה של זיו ברקוביץ' ב"בורג". אני חושב שהעובדה ש"לוויה בצהריים" הוצג פומבית כבר לפני שנה בפסטיבל חיפה וזה שהוא לא פייבוריט באף אחת מהקטגוריות המרכזיות ישחק לרעתו.
הימור חדש: זיו ברקוביץ' ("בורג"), שי גולדמן ("הגננת"), טובי הוכשטיין ("מיתה טובה"), "עמית יסעור ("את לי לילה"), אסף סודרי ואיתי מרום ("אנשים כתומים"). מועמד שישי: מתן הקסלמן ("לוויה בצהריים").
הסרטים לפי כמות המועמדויות:
"מיתה טובה" – 9 מועמדויות מתוך 9 אפשריות, "גט" – 7 מועמדויות, "אפס ביחסי אנוש" – 6 מועמדויות, "את לי לילה" – 5 מועמדויות, "הגננת" – 5, "בורג" – 3, "יונה" – 3, "זינוק בעלייה" – 2, "אנשים כתומים" – 1, "הרחק מהיעדרו" – 1, "עמק" – 1, "פרינסס" – 1, "שושנה חלוץ מרכזי" – 1
בדיקת באבאדוק
כמה אנשים היו הולכים לראות את הבבדוק בארץ?
בפסטיבל סאנדנס הוקרן סרט אימה אוסטרלי בשם "הבאבאדוק", ועלה הטריילר שלו. נראה מסקרן. הסרט הוקרן בפסטיבל ירושלים, אז תפסתי אותו שם, והוא הפחיד לי את הצורה כמו שאני לא זוכר שסרט אחר עשה לי מאז גיל 16 לפחות. לא כל אחד יגיב לו באותה צורה – אבל עלי הוא עבד. יש לו, נכון לעכשיו, 100% בעגבניות.
מטבע הדברים, מה שרציתי מיד לברר הוא האם אפשר לעשות הקרנה עין-דגית שלו. אלון רוזנבלום, איש הסינמטק בחולון, הרים טלפונים ובירר וחיטט וחקר, והתשובה היא כן… בערך. העלות של הקרנת הסרט היא גבוהה, ואנחנו צריכים קהל די גדול כדי להצדיק אותה. נכון לעכשיו זה פשוט לא נראה הגיוני כלכלית, אלא אם כן פתאום יבואו מאה אנשים ויגידו שהם רוצים לראות את הסרט הזה.
אז אני רק שאלה קטנה, בשביל הצ'אנס האחרון: אילו היתה נערכת הקרנה של "באבאדוק" בסינמטק חולון, כמה מכם היו מגיעים לשם? אתם יכולים לענות בתגובה או בפישלייק.
אם ההקרנה תתרחש במהלך החודש הנוכחי.
(ל"ת)
גם פישלייק וגם תגובה.
אני בהחלט מתכוון להגיע, זה ליד הבית שלי.
אני הייתי באה
אני ממש רוצה לראות את הסרט הזה ואין לי איך
אם יש הקרנה, אני בא בדוק.
(ל"ת)
אם הההקרנה תתרחש ביום חמישי, אני בהחלט אשתדל להגיע.
(ל"ת)
בהחלט ארצה
(ל"ת)
הייתי רוצה לראות את הסרט בארץ
+1
(ל"ת)
אולי יותר אנשים יגיבו
אם השאלה תוצג בכתבה ולא תתחבא בתגובות?
היי דורון,
בדיוק ראיתי את הסרט 'אליסיום' (מחורבן לאללה), ורציתי לקרוא את התגובות בדף הביקורת. משום מה הדף נעול, כלומר אי אפשר לפתוח תגובות או ספויילרים, או אפילו לרשום הודעות.
ניסיתי ממספר מחשבים, ומספר דפדפנים, אז זו לא בעיה מיוחדת אצלי.
יש מצב לתקן?
הוא אמור להיות פתוח עכשיו.
הסיבה שהוא ננעל לתגובות היא שהדף הספציפי הזה, הביקורת על "אליסיום", היה משום מה חביב במיוחד על ספאמבוטים, והם פרסמו בו מאות תגובות, אין לי מושג למה. חסימת הדף הבודד הזה לתגובות הפחיתה את עומס התגובות באופן דרסטי. אני מקווה שבינתיים הם נרגעו.
יש למישהו רשימה של כל כותרות האתר?
היתה לי, אבל איבדתי אותה.
יודעים מה?פשוט תכתבו את הכותרות שאתם זוכרים.
מייקל ביי אמר שלא יביים את רובוטריקים 5
ובמקום זה יביים פרוייקט שהוא רצה לעשות זמן מה – דוקומנטרי על ציידי פילים.
כן, בהחלט מעניין אותי איך יראה דוקו של ביי.
למרות שהכל בשלב ההצהרתי כרגע, אז אין סיבה לקחת כל דבר בצורה רצינית מדי.
קישור
כולנו יודעים איך דוקומנטרי על ציידי פילים של מייקל ביי יראה.
(נהדר באופן בלתי נתפס)
רובין וויליאמס התאבד.
יהי זכרו ברוך.
אבידה כבדה מאוד לקולנוע, לתרבות, ולאנושות בכלל.
נכנסתי לראות אם מישהו כבר כתב...
אני חסרת מילים.
גם אני נכנסתי לראות...
עצוב
ואני גם לא משרשר נכון
התייחסתי כמובן למותו של רובין וויליאמס
יש לי הרגשה שהם בונים על הסרט הזה(http://www.youtube.com/watch?v=PGTZT4I1I5I)
מרי שלי 2X
ברוח הסרטים הכפולים, לא מזמן הוכרז על שני סרטים אודות המחברת של פרנקנשטיין. אחד בכיכובה של אל פנינג ויבוים ע"י הייפא אל מנצור (וואג'דה) והשני בכיכובה של סופי טרנר (סנסה ממשחקי הכס) ויבויים ע"י קוקי גיידרויב*.
*אני מתנצל מראש במקרה שטעיתי באיות השם שלה
http://www.hollywoodreporter.com/news/elle-fanning-star-as-mary-722334
http://deadline.com/2014/08/mary-shelleys-monster-sophie-turner-jeremy-irving-taissa-farmiga-818269/
"מפות" של אינדיאנה ג'ונס ושל מלחמת הכוכבים
זה בן שנה וחצי, מה שאומר שסביר להניח שזה רץ בכל האינטרנט בזמנו ואני פשוט פספסתי את זה, אבל אני בטח לא היחיד ויש עוד מי שירצה לראות –
סוגשל מפות שמראות את כל ההתרחשויות של (הטרילוגיות המקוריות של) הפרנצ'ייזים הנ"ל. וזה מדהים:
http://gallery1988andrewdegraff.blogspot.ca/
אישית יותר התחברתי לאלה של אינדי. מלחמת הכוכבים (מתי נמציא לזה כבר קיצור? מה"כ?) מרגיש לי מבולבל מדי.
החזרה של רוברט זמקיס לסרטים מצולמים נראית כמו משהו קבוע
הסרט הבא שלו, The Walk בכיכובו של ג'וזף גורדון לוויט עוסק בסיפור (האמיתי) של לוליין-החבל שהתפרסם בשנות ה-70 בזכות ההליכה בין שני מגדלי התאומים:
http://www.imdb.com/title/tt3488710/?ref_=nm_flmg_act_2
נראה לי שכל מי שראה את הדוקומנטרי
ומכיר את הסיפור הבאמת לא יאומן שעומד מאחורי ביצוע הפעלול הזה הכניס את הסרט הזה לרשימת המצופים שלו. או אולי זה רק אני.
רק בגלל שזה זמקיס אני מוכן להניח שזה יתעלה על הדוקומנטרי.
(ל"ת)
מקווה שהשמועות נכונות והוא יביים אחרי זה את Chaos Walking
רוברט זמיקס, אחד הבמאים הכי מבריקים והכי וירטואוזים (לטעמי הוא הוא הבמאי שהכי מתקרב לספילברג בתחום הזה יותר מכל במאי חי אחר), מביים סרט על פי תסריט של צ'ארלי קאופמן שמעבד את סדרת ה-YA הכי טובה שקראתי נשמע כמו שילוב אדיר מאין כמוהו.
זמקיס וגורדון לויט. כאילו מישהו החליט להסריט את הפנטזיות שלי.
(ל"ת)
שני טריילרים מסקרנים:
"נקמת הדרקונים הירוקים": צמד הבמאים ההונג-קונגי ויי-קונג לאו ואנדרו לו מביימים את הסרט האמריקאי הראשון שלהם, אפוס על כנופיות מהגרים סינים בניו-יורק של שנות ה-80. מרטין סקורסזה, ש-"השתולים" שלו היה רימייק ל-"דרך ללא מוצא" של הצמד, מפיק:
https://www.youtube.com/watch?v=3c-YiIC5Bz4
ג'ק ולב שעון הקוקיה – סרט אנימציה צרפתי בהפקת לוק בסון, על ילד עם לב מלאכותי מ(כן, ניחשתם) שעון קוקיה. הסרט מקבל עכשיו דיבוב אנגלי לקראת הפצה בארה"ב. לינק מהספריה הפנטסטית:
https://www.youtube.com/watch?v=3c-YiIC5Bz4
ג׳ק ולב שעון הקוקיה
בדיוק נכנסתי כדי לשאול אם מישהו יודע עוד פרטים על הפרוייקט הזה. נפלנו על הטריילר בשיטוט מקרי ביוטיוב וזה נראה נהדר. רק שלא הצלחתי להבין מתי ההפצה בארה״ב (אוקטובר?). יש למישהו מושג? בת שש שלא מפסיקה לשיר את ״מיס אקסיה״ תודה לכם מאד.
"קצה המחר" לא ייצא בבלוריי ו-DVD.
במקומו ייצא סרט בשם "Live. Die. Repeat." בכיכובם של קרוז, בלאנט ו-אדג'אופטומארו.
" rel="nofollow">כאילו, וואט דה פאק?!
המשך ישיר של מסע הפרסום הכושל של הסרט
שבו הטאגליין היה יותר בולט מהשם המשעמם גם ככה שהם נתנו לו, לדוגמה: http://tinyurl.com/otwnsmc
http://tinyurl.com/nsxsblr
אני לא אתפלא אם ב-WB גילו שהרבה אנשים חושבים שהטאגליין הוא השם של הסרט, והאמת אולי עדיף ככה.
לא מסע הפירסום כושל, אלא השם.
הם כנראה גילו ש"Live Die Repeat" הוא שם הרבה יותר מוצלח מ"קצה המחר" (מה זה בדיוק אומר?), אז מנסים להעלים שם אחד לטובת האחר.
בהתחשב בחוסר ההצלחה הכלכלי של הסרט
לעומת התגובות אליו, אפשר להגיד ששניהם כושלים.
הבעיה היא ש"Live Die Repeat" הוא לא שם.
הוא בקושי סלוגן.
מה הופך אותו ל"לא שם"?
(ל"ת)
הנער ונעלו
תהיתם מה אלפונסו קוארון הולך לעשות אחרי "כח משיכה"? ובכן, הוא חוזר (כך נראה) לסרטי ילדים עם סיפור על ילדה שעוברת עם המשפחה שלה מצרפת לסקוטלנד, ושני ילדים סקוטים בעייתיים. הסיפורים ככל הנראה קשורים זה בזה.
http://www.imdb.com/title/tt1333190/?ref_=nm_flmg_wr_1
זה נשמע די מאכזב למען האמת.
ציפתי שהפרויקט הבא של קוארון יהיה משהו הרבה יותר שאפתני מסרט ילדים סימפטי. אני מקווה שהסרט הזה יפתיע וייתכן מאד שזה יקרה.
ואולי זה סרט ילדים שאפתני,
כמו, נניח, סדרה של צרות.
ואולי זה סרט ילדים שאפתני,
כמו, נניח, סדרה של צרות.
משהו בכותרת שלך הזכיר לי את הספר "העכבר וילדו",
ופתאום נורא רציתי שהנרי סליק יביים אותו בסטופ מושן.
הסוס ונערו.
הענק וגנו.
יום הג'ימי
עוד הברקה של המפיצים בארץ: ב-28.8 יוצא בארץ "המועדון של ג'ימי" של קן לואץ'. בקרוב ייצא גם סרט אחר, נטול כל קשר, ששמו הוא "ג'ימי פיקארד". אז מה המועד הנכון להוציא אותו? כמובן, 28.8. בדיוק אותו יום. אני בטוח שזה לא יבלבל אף אחד.
אוף אופיק לחלוטין
רציתי לשאול היכן נמצאים סיקורי הפרקים של משחקי הכס שכתב דורון. היה איזה בלוג בוואלה שדורון כתב אבל הוא נגמר כשהעונה השלישית הסתיימה.
יש בלוגים לעונה השלישית ולרביעית
לשלישית, בוואלה:
http://e.walla.co.il/?w=/221/2630608
לרביעית, בטיים אאוט – אין ארכיון מסודר של כל הפרקים, אבל אפשר למצוא את כולם כאן:
http://timeout.co.il/%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%91%D7%99%D7%9D/%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%A4%D7%99%D7%A9%D7%9C%D7%A8
פורסמו חלק מהסרטים של 'אוטופיה'
דבר ראשון, הפסטיבל מתחיל ביום הולדת שלי, זה כבר נחמד. מה שמבאס קצת זה שסרט הפתיחה הוא "תיאוריית האפס" של טרי גיליאם, שהטריילר שלו לא ממש הלהיב אותי. אבל אולי נקפוץ לראות.
אם גם אתם רציתם לראות את "סופעולם" בפסטיבל דרום אבל לא יצא לכם, עכשיו יש הזדמנות להשלים. עוד בפינה הישראלית – "מסווג חריג", "התאבדות", "עולם אחר" ועוד.
וגם: "מתחת לעור" עם סקרלט ג'והנסון, "Life After Beth" – קומדיית זומבים עם דיין דהאן ואוברי פלאזה (ישבו המפיצים וחשבו "קומדיית זומבים? היה משהו כזה שנה שעברה, לא? איך קראנו לזה? אה נכון, 'מת עליה'. אז בוא נקרא לסרט הזה 'מתה עליו'!"……הלכתי לדפוק את הראש בקיר), "חולית של חודורובסקי" ועוד.
עוד סרטים בכתבה באתר סריטה.
מסווג חריג
מכיוון שאין עוד מקום לדבר עליו – אז נגיד את זה פה. לכו לראות בהמוניכם את מסווג חריג.
סרט שמשלים את אפס ביחסי אנוש במובנים מסוימים, ולחלוטין עצמאי ובז'אנר שלו בכיוונים אחרים.
סרט שמפתיע בנושאים עליהם הוא מדבר, אדיר בדרך שבה הוא מתנהל, מצחיק כשצריך, וסרט האימה הראשון שנעשה כאן בלי איזה קריצה או טוויסט אלא פשוט אימה קלאסית וטובה.
סרט שנוגע במתח בין עדות, רמת קרביות, בזבוז כוח צהל"י ועוד כל כך הרבה דברים וכל הזמן לא מטיף, לא מפסיק להצחיק או מנסה להתחנחן בצורה מעיקה.
אז אם אתם מחפשים סרט קצרצר ( שעה ועשרים, אם אני לא טועה) ונהדר ומצחיק ומפחיד ונהדר, לכו לראות את מסווג חריג.
[ לגבי מתה עליו – בנוסף, האם מת על המתים היה יוצא היום היו קוראים לו מתים עליו? והאם חשפניות-זומביות היה זוכה לשם מתות עליהם? מת עליהן? יש פוטנציאל מוגבל לכמות השמות שאפשר]
תכנייה מסקרנת
הסרט החדש של רוני קידר? סרט חדש של ז'אן פייר ז'נה על מסך אמתי? הזדמנות לעשות היכרות עם הקולנוע המופרע והמהולל של דה לה איגלסיה? פתאום פסטיבל אייקון/אוטופיה/וואטאבר נשמע מזמין גם אם אתה לא חובב מושבע של קולנוע מד"בי.
"מליפיסנט" הוא עכשיו הסרט השני הכי מצליח השנה
יותר מקפטן אמריקה, יותר מספיידרמן, יותר מהאקס מן!
הטענה שסרטים על נשים עם כוחות על לא יכולים להצליח כמו סרטים על גברים עם כוחות על הופרכה שוב.
נו, אבל זה ז'אנר אחר
מליפסינט הוא לא סרט גיבורי על, והוא סרט פנטזיה. מליפיסינט הוא הוכחה לכך שסרטים עם נשים מביאים קהל, אבל זה לא הוכחה לכך שסרטי גיבורות על מביאות קהל. זה לא הבדל מאוד גדול, וכמובן שאני לא נגד סרטי גיבורות על, אבל כן, סרטי גיבורות העל שהיו עד היום (אלקטרה, אשת חתול ) כשלו ועדיין אין הפרכה לטענה הזאת ספציפית.
הם כשלו כי הם היו סרטים גרועים.
חוץ מזה, הז'אנר לא קשור.
העניין פה הוא שמדובר בסרט גדול עם גיבורה ראשית בעלת כוחות. נכון שהיא לא "גיבורת על" פר סה, אבל זה הדבר הכי קרוב לגיבורת על שאפשר למצוא. אבל כן, צריך עדיין לחכות לסרט גיבורת העל שיצליח מאוד ("לוסי" לא נחשב, צריך משהו שירוויח סכום שדומה יותר לסרטי היקום של מארוול).
אבל הז'אנר *כן* נחשב
וזה בדיוק הבעיה. הרי היו תמיד סרטים עם גיבורות נשיות שהכניסו כסף – קומדיות רומנטיות. וגם היו סרטים עם גיבורים ראשיים שחורים שהכניסו כסף למפיצים שלהם – סרטים שהופצו לשחורים. אבל בשביל שאולפני סרטי גיבורי על ישתכנעו לוותר על הנוסחה שלהם צריך להוכיח להם שהנוסחה שלהם יכולה להתגמש – ומליפיסינט פשוט לא זה. היא לא לובשת חליפה, היא לא מצילה חפים מפשע והיא לא קשורה בגרוש לקומיקסים. מה שמליפסינט כן עשה הוא בעיקר לבסס את מעמדה של ג'ולי, ולהראות שלנשים יש מקום בסרטי YA/פנטזיה-לייט/דיסני-קודרים שזה הוכחה שראינו כבר במשחקי הרעב, אליס בארץ הפלאות, דמדומים ומפוצלים (אולי, לא זוכר כמה כסף הוא הכניס). ונחמד לראות אותה מאוששת ומגיעה לרמת הצלחה כזאת, בייחוד לסרט שלא מבוסס על סדרת ספרים סופר-מצליחה וללא גימיק שעוזר להכנסותיו.
ההצלחה של מליפיסינט היא טובה מאוד לג'ולי ולשיילין וודלי שמקבלת בטח ברגעים אלה עוד שמונה הצעות לסרטים דיסטופיים שבהם היא צריכה לבחור בין שווארמה מוכר הכריות להנדסום מקפריטי בעוד שהיא נאבקת בממשל שמכריח כל נער בן 15 לבחור את הדגני בוקר אותם יאכל לשארית חייו ואז היא מגלה שהיא מתאימה לאכול את כל הדגני בוקר או משהו. אבל עדיין אין כאן, לצערי, קשר ישיר עם סרט למיס מארבל, אשת חיל, ספיידרוומן, שי-האלק, מיסטיק ועוד ועוד.
LOL על התיאור של הסרט הבא של וודלי.
אני לא יודע אם אני עדיין לגמרי מסכים איתך אבל כן הבנתי משהו.
"מליפיסנט" הצליח בגלל אנג'לינה ג'ולי, והעניין הוא עם סרטי גיבורי על שברובם השחקנים הראשיים שנבחרים הם יחסית אלמוניים. סרטי גיבורי על הם הרבה פעמים הימור, והוליווד מוכנה לעשות את ההימור הזה שוב ושוב בלי בעיה עם גברים, אבל עם נשים כמעט ולא (מלבד בסרטים מבוססי ספרי YA), שזה נורא… מרתיע.
אני לא מבין למה מארוול לא יכולים לפחות לנסות.
שיהמרו ויעשו סרט על האלמנה השחורה שכבר יחסית מוכרת ואני כמעט בטוח שהסרט יצליח בקופות בגלל הצירוף של גיבורת על מוכרת והמותג מארוול, וזה שבראש הסרט עומדת גיבורת על לא ירתיע אנשים אלא יסקרן ויהיה שינוי מרענן מכל גיבורי על הלבנים אמריקאים סטרייטים רגילים. אם הסרט לא יהיה ההצלחה הכי גדולה בעולם אז מארוול יכולים למשוך כתף, כי הם הגיעו לשלב שבו למותג יש שם כל כך גדול וכל סרט הוא מצליח בטירוף עד שהם יכולים להמר ולעשות דברים פחות שגרתיים. אני אלך לסרט הזה כמה פעמים בקולנוע רק כדי לבטיח שיצליח ולהוכיח לכל האולפנים שמין הדמויות לא משנה לנו, כל עוד הם דמויות שאנו אוהבים. הדבר היחיד השונה בין גבר לאישה זה הדבר שיש בין הרגליים ואני לא מבין איך זה משפיע על כך שהאולפנים מלהקים שחקנים לתפקידים הראשיים ולא שחקניות.
שתי בעיות עיקריות
א. כסף. כסף כסף כסף. יש מלכוד מעניין בעיני המפיקים לגבי סרטי גיבורות על. מצד אחד, אי אפשר ללהק מישהי אלמונית לחלוטין לככב בסרט אקשן כתור הגיבורה הראשית כי צריך מישהי עם שם מוכר. מצד שני, אם תלהק מישהי מוכרת מדי אז תשלם הרבהההה כסף על סרט שאתה לא בטוח שיצליח לך, כך שגם אותה לא ממש כדאי לך ללהק. ובעידן שאחרי הנוקמים וכולם מבינים שלשחק דמות זה לכמה וכמה סרטים, חוזים אפילו של שחקניות שרק מריחות את התהילה בטח מתחילים להתנהל כמו גיהנום.
כמו שדניאל אומר, את ההוצאה הזאת הם מצליחים לחסוך לרוב עם שחקנים אנונימיים שהם מלהקים אבל בשחקניות לפתע הם מתחילים לפחד יותר. למה? ובכן –
ב. הם לא מאמינים שיש קהל מעריצים גדול לדמויות הנשיות הללו. הנקודה הזאת נראית שטותית אחרי שומרי הגלקסיה, אבל חשוב לזכור איך הסרט הופץ בסופו של דבר – הרפתקה מגניבה עם חיות מוזרות שעדיין יש לנו גיבור ראשי לבן שינחה אותנו בה. ההנחה שסרט אקשן בכיכובה של אישה לא מושך קהל, זה לא איזו אמונה תפלה אלא משהו שהתרחש פעם אחר פעם – סולט (אפילו עם ג'ולי), אשת חתול, אלקטרה, הסרט עם שרליז' תרון ששכחתי את שמו והיה מבוסס על סדרה מצויירת. כולם היו כשלונות. הסרטים האחרונים היחידים (אלא אם שכחתי מישהו )שהצליחו עם נשים בתפקיד הראשי היו הצלחה יחסית מאוד והשתייכו יותר לכיוון האימה מהכיוון שאליו הולכים מארבל ווורנר – מלחמת האופל והרוע שבפנים. הסרט היחיד פרט לזה שהצליח היה קיל ביל, שאני לא בטוח שהוא היה הצלחה כלכלית בקנה מידה של גיבורי על, ושנשען רבות על כתפי טרנטינו.
כמובן, כמו שדניאל אמר, הסיבה שכולם נכשלו זה כי הם היו סרטים גרועים, כנראה בגלל מעורבות יתר של האולפן – ופה נכנס הפארדוקס. אם הם יעשו סרט, הם ייכנסו לכל פרט ופרט שלו כדי לוודא שהוא יצליח. ואם הם ייכנסו לכל פרט ופרט שלו הוא ירגיש יותר מדי כמו מוצר מקורטע ומהונדס של אולפנים. ואם הוא ירגיש כמו מוצר מקורטע, הוא עלול להיכשל. ואם הוא עלול להיכשל, אז למה לנסות כשיש לך נוסחה מנצחת?
כלומר, ניקח את ווידון. יש לי כמה הסתייגויות לגבי איכות חלק מחומריו של ווידון, אבל אם ווידון שמכריז על עצמו כפמיניסט מושבע ושהיצירה הכי גדולה שלו לפני הנוקמים עסקה בדיוק באישה שמרביצה לדברים לא הצליח לשכנע את אולפני מארבל להוציא עדיין סרט בכיכוב אישה, יש כאן משהו מעבר לזה שמישהו לא חשב על הרעיון. יש כאן רתיעה אקטיבית לחלוטין מהרעיון מסיבה שאולי קשורה למה שאמרתי פה ואולי לא, אבל קיימת.
גם אני בעד שמארבל ינסו לפחות כדי לראות מה ייצא. אבל אני מבין, באופן מצער למדיי, למה הם לא. למרות שהמון מקהילת האינטרנט מוכנה ומקבלת לסרט על האלמנה השחורה או הרפתקות קיטי פרייד בארץ הקודש או אשת חיל נגד אקווה מן , יש עדיין עולם שלם בחוץ שהכניס לרובוטריקים 4 מיליארד דולר. ( אה! צבי הנינג'ה. זה עם גיבורה נשית, לא? אולי בעצם כל הזמן אנחנו נובחים בעץ הלא נכון וכולנו צריכים בכלל ללכת לבקש ממייקל ביי לעשות סרטי גיבורות על.)
[ כל הנתונים פה הם מזכרון בלבד. אולי סולט הצליח להכניס כמות נחמדה של כסף יחסית אבל הרושם שנוצר ממנו היה של סרט נשכח ולא של הצלחה גדולה. אם אני טועה לגבי משהו, אשמח שתתקנו אותי, כי זה אומר שיש עתיד לסרטי גיבורות על.]
אני לא יודעת, אני ממש מתקשה לקבל את התירוץ שמארבל
לא עושים סרט עם גיבורת על כי הם מפחדים כלכלית.
מארבל לוקחים סיכונים על ימין ועל שמאל, למה כשזה מגיע לסרט עם גיבורה נשית פתאום זה סיכון גדול מדי?
מה גם, הם יכלו לעשות סרט עם גיבורה נשית בפייז 1, ואז נניח שזה היה מצליח בסדר כזה, בערך ברמה של טומב ריידר נניח. זה לא פחות או יותר מידת ההצלחה של ת'ור 1, קפטן אמריקה 1 או הענק הירוק? למה הם מסוגלים לסבול את ה"כשלונות" היחסיים האלה אבל בסרט עם גיבורה נשית זה אסון?
ובכלל, סרטים כמו משחקי הרעב מצליחים בכזה טירוף, ואני באמת לא רואה המון הבדל ביניהם לבין סרט מאבל עם גיבורה נשית. אני לא מבינה עד הסוף את הטענה שההצלחות של סרטי פנטזיה עם גיבורות נשיות לא משליכות על ההצלחה האפשרית של סרטים עם גיבורות על. זה אולי לא מתאם ישיר, אבל זה בהחלט נראה לי סימן ממש לא רע למה הקהל רוצה לראות.
עכשיו כשמארבל מוציאים שלושה סרטים בשנה, חלק מהם עם פרופיל שנשמע הזוי לגמרי, אני בכנות חושבת שהגענו לשלב שבו מארבל לא מוציאים סרט עם גיבורה נשית כי הם פשוט לא רוצים, ולא משום סיבה חיצונית אחרת שקשורה לקהל.
אבל למה שלא יירצו?
מארבל הם קודם כל אולפן שרוצה להרוויח כסף. ואם הם שוכחים את זה, שולחים איזה מנהל מדיסני להזכיר להם את זה. עכשיו, פייג' נראה כמו בחור סביר. ווידון הוא אחד האנשים שמעורבבים חזק בכל הקטע הזה. והם יודעים שיש להם ביקורת עצומה להוציא סרט על האלמנה השחורה.
אז מה הסיבה שמונעת את זה? שוביניזם? זה נראה לי כל כך לא סביר. פחדנות לגבי איך הקהל יתחבר לסרט? כמו שאמרת, אחרי שומרי הגלקסיה זה נשמע גם טיפשי. המניע היחיד שאני יכול להבין מבחינתם הוא המניע הכלכלי.
כי אם עדיין לא היה זיכיון אקשן מצליח בכיכוב בחורה (שלא בבסיסו YA ובכך פונה לקהל שונה וזאת הנקודה לגבי ההבדל בין מליפסינט ומשחקי הרעב לתור 2, האביר האפל וכו'), ואין בקומיקס גיבורת על עם קהל מעריצים אדוק שרק מחכה לסרט שלה. ( שאת זה אני לא יודע. מישהו שמבין בקומיקסים – כמה מצליחים הקומיקסים שלה האלמנה השחורה? וונדר וומן? כמה קומיקסים יש בכלל כיום של גיבורות על במארבל ודי.סי? ) מה הבסיס הכלכלי לחשוב על סרט כזה?
כרגע מארבל רואים שהם הצליחו לבסס את המותג גם לזיכיונות לא מוכרים שעדיין עובדים בתוך פרידגמה מסוימת – זה עדיין העלילה הגנרית של מארבל ועדיין הגיבור הראשי גבר לבן. לכן הם לא ממצמצים ומאשרים סרטים של דוקטור סטריינג' (יאי!) ועוד גיבורים פחות מוכרים יחסית, כמו אנט-מן. אבל בחינתם, סרט בכיכובה של בחורה זה לא עוד סרט גנרי של מארבל. וכמו שהעבר מראה, יש להם סיבה לא לחלוטין מנותקת מהמציאות לחשוב ככה.
מה שאני מנסה לומר הוא ככה -
אם מארבל באמת היו רוצים להוציא סרט עם גיבורה נשית, הם היו עושים את זה. הם לוקחים מספיק סיכונים והם במצב מספיק טוב כדי שאני באמת לא מאמינה שמארבל לוחצים על סרט גיבורה נשית ודיסני (לצורך העניין) שמים להם רגליים.
אולי גיבורות נשיות בקומיקס לא מצליחות כמו הגברים (באמת שאני לא יודעת), אבל זה לא ששומרי הגלקסיה היה כזה קומיקס מצליח ומוכר. אולי סרט עם גיבורה נשית הוא לא בפרופיל הרגיל של מארבל, אבל גם שומרי הגלקסיה לא (כלומר, במובן שיש לו גיבור סטרייט לבן הוא אכן רגיל לחלוטין, אבל יש בו דברים אחרים שהם בפרופיל שונה לגמרי מהסטנדרט של מארבל). שומרי הגלקסיה לגמרי הוכיח שאם מארבל רוצים להוצאי סרט כלשהו, הם פשוט מוציאים אותו.
אז בעיניי מארבל פשוט לא רוצים, או לא מספיק רוצים, להוציא סרט עם גיבורה נשית. למה? זאת שאלה טובה. אולי זה כן שוביניזם, וקוין פייג' לא שיחק עם אקשן פיגרס נשיות כשהוא היה קטן ולכן זה לא מתאים לו לחזון. אולי יש סיבה אחרת נסתרת מעיניי. אבל אני ממש ממש מתקשה להאמין שפייג' ו-ווידון יושבים ומתווכחים למוות עם מפיק דיסני כלשהו בניסיון להוציא סרט עם קפטן מארבל והוא זה שמונע מהם לעשות את זה.
אולי אני טועה וזה בדיוק מה שקורה, אבל אני ממש מתקשה להאמין בזה.
להצלחה (או להכרה) של הקומיקס אין שום קשר להצלחה של הסרט
זה לא באמת משנה עם יש כותרי קומיקס בכיוכב נשים שמצליחים יותר או פחות מהקומיקס של שומרי הגלקסיה (ורק שיצויין – כשהכותר חזר לפרסום ב-2008 לא רק שהיו בו יותר דמויות נשיות משהיו בסרט, היחס בקבוצה היה חצי חצי כזכור לי, אלא שאפילו היה שם זוג לסבי), כי להצלחה של הקומיקס אין שום קשר להצלחה של הסרט: בלייד מכר מצויין למרות שזו הייתה דמות משנית (היי – ואפרו אמריקאי).
אין שום סיבה "מעשית" שסרט קומיקס בכיכוב דמות נשית (או קבוצה עם יותר מ- 20% נוכחות נשית) יצא ויצליח כלכלית. ומרוול / דיסני בתור ישות כלכלית אמורים לרצות להגיע לכמה שיותר קהלים (אז אין הגיון כלכלי בלוותר על הסרטים הללו). כמו שזה נראה לי כרגע מדובר בהמשך של האמונה התפלה – סרטי אקשן בכיכוב נשים לא מצליחים כלכלית, אמונה שמתעקשת להמשיך למרות ההצלחות הכלכליות של השנים האחרונות.
לא יודע, אני מרגיש שלעיבודי קומיקס זה לא חשוב
אבל לגיבורי על של קומיקס זה כן חשוב. עוד פעם, אולי אני טועה – אבל אם כבר הולכים לעבד גיבורי על אז הולכים ללכת על הגדולים. לעומת זאת, זיכיונות מדרגים נמוכים יותר שהם יותר בז'אנרים אחרים הולכים חופשי.
אין לי עוד מה להגיד פרט ל"באסה שאין סרטי סופר גיבורות על טובים"
לא.
באמת שאין לי מה להוסיף חוץ מ – "לא".
בלייד לא היה דמות מצליחה או מוכרת בעולם הקומיקס לפני הסרט (או אחריו לומר את האמת), שומרי הגלקסיה היו כותר-מתחתית-ערמת-המכירות (אמנם עם אחלה ביקורות) שבוטל פעמיים.
קשה לשכוח אבל לפני שש-שבע שנים מבחינת רוב הציבור הדמויות הענקיות האלו של הנוקמים היו לא-ידועות לחלוטין: אנשים שהם לא קוראי קומיקס לא ידעו מי זה איירון מן, או הכירו את הגרסה של מרוול לת'ור (יכול להיות שהם היו מודעים להן באופן כללי אבל תחזור בזמן ל-2005 ותשאל מישהו רנדומאלי ברחוב מי זה טוני סטארק ותראה מה התוצאה).
אוסיף ואומר – מלבד מתי מעט (סופרמן, ספיידאמן, באטמן, אולי האקס מן כקבוצה) אין גיבורי על 'גדולים' באמת מבחינת הציבור שמוכרים מהקומיקס שלהם – כותר גיבורי על מצטיין במיוחד מוכר מאה אלף עותקים פעם בחודש (בארה"ב). אם היה בארה"ב סדרת טלוויזיה שמצליחה למשוך רק מאה אלף צופים קבועים אף אחד לא היה טוען שהיא הצלחה או ענקית.
מה שהופך גיבורי על ל'גדולים' (מבחינת הכרה ציבורית) זה בדיוק נופעות בסרטים וסדרות טלוויזיה – אם לא לינדה קרטר רוב האנשים היום לא היו מודעים אפילו שוונדרוומן קיימת, הסדרה המצולמת שרצה לכמה עונות בשנות השבעים אחראית לדימוי הציבורי של האלק הרבה יותר מחמישים שנות פרסום בקומיקס (לפחות עד שהסרטים הגיעו).
היה לך מה להוסיף חוץ מ"לא".
ברזולוציות שאנחנו עוסקים בהם הייתי שמח להוסיף עוד מידע ולא להתווכח על תחושות בטן, אז אני אעצור כאן.
מי ייתן בשנה הבאה עם סרטים עם גיבורות וגו'.
וכשאתה מציג את סופרמן, באטמן או ספיידרמן כגיבורי על "גדולים", האם הם היו כאלו לפני העיבודים הקולנועיים/טלויזיוניים הראשונים שלהם?
כלומר, בהחלט ייתכן שהם היו גיבורי העל המצליחים ביותר – אבל במבחן ה"אדם הראנדומלי ברחוב" כמה כל אלו היו מפורסמים לפני העיבוד הראשון שלהם למדיות המצולמות? (אם כי לפחות השניים הראשונים קיימים כבר מ"עידן הזהב" של הקומיקס, שבו הוא היה מדיה פופולארית באמת, ולא תחביב נישתי).
העיבודים הקולנועיים הראשונים לסופרמן היו בשנת 1941 אז קצת קשה לשפוט.
לגבי ספיידרמן: כן, בהחלט (האמת, גם במקרה שלו היו עיבודים למסך – הקטן – אבל בקנה מידה קטן יחסית) ספיידרמן נחשב לאורך שנות השמונים והתשעים למותג הכי לוהט שיש ועל הזכויות להסרטה שלו היו קרבות משפטיים מרים. חלק גדול מההצלחה של סרטי ספיידרמן של ריימי נבע בדיוק מזה – אנשים חיכו שנים לסרטים האלה (לא בשונה מסרטי מלחמת הכוכבים או שר הטבעות באותה תקופה)
אני יכול להעיד על עצמי שהכרתי את ספיידרמן לפני הסרטים של ריימי, אבל דרך העיבוד הטלויזיוני שראיתי בילדותי
כלומר, אני עדיין לא בטוח מה יצר את מרבית התהילה – הקומיקס, או העיבוד הטלויזיוני (כמו בדוגמא שנתת של וונדרוומן והענק הירוק).
"סולט" עד כמה שידוע לי נחשב לסרט מצליח, אבל נעזוב את זה. בנוגע למארוול, יש עוד בעיה
וזה שרוב גיבורות העל של מארוול, מלבד אלו ששייכות לאקס מן* הן די, המממממ… איך נאמר, עלובות.
גם מיס מארוול לפני שהפכה לקפטן מארוול היתה דמות די משעממת לטעמי, עכשיו הפכו אותה לקצת יותר מעניינת אבל גם איתה אני לא לגמרי בטוח שאפשר ליצור סרט טוב במיוחד.
אני חושב שקווין פייגי כנראה גם מודע לזה, כי כששאלו אותו על איזו גיבורת על של מארוול הוא חושב שהם יעשו סרט קודם הוא אמר שיותר מליצור סרט על דמות נשית קיימת של מארוול הוא יעדיף ליצור דמות חדשה מאפס ולעשות עליה סרט.
*אבל קשה להאמין שעל הנשים של אקס מן אי פעם ייצרו סרטי סולו, הם יותר מדי תקועים על וולברין.
אני לא מספיק בקיא בקומיקס כדי להסכים איתך או לא
אבל לדעתי גם מדמויות עלובות – בידיהם של האנשים הנכונים – אפשר להפוך לסרטים טובים. למשל, אקווה-מן הוא גיבור-על שהרבה אנשים מחשיבים מעפן. אבל אני באמת חושב שאם יפקידו את הסרט בידי אנשים שיודעים מה הם עושים, אז זה יכול לעבוד. בוורנר ברוס כנראה לא חושבים ככה, כי למרות שהם החליטו שיכתבו לסרט שני תסריטים (והטוב מביניהם יופק), האנשים המופקדים על הכתיבה הם התסריטאי של "300" (והמשכו) והתסריטאי של "יחידת גנגסטרים". מה קרה, התסריטאים של "ג'ק וג'יל" ו"כשף האוויר האחרון" היה עסוקים? זה לא שאני מצפה מסרט על "אקווה-מן" להיות מופתי, אבל עכשיו הציפיות שלי במצולות. ואם כבר ביצורים מימיים עסקינן, מה עם איזה סרט ספין-אוף למר-מן מ"בקתה ביער"? הייתי רואה את זה.
ועוד משהו – עם כל הכבוד למארוול, אם כבר עושים סרט קומיקס נשי, הייתי מעדיף שהוא יהיה על מישהי מהצד של DC. ספציפית, הארלי קווין. גם בקומיקס של באטמן אני לא *ממש* בקיא, אבל יש לי כמה וכמה חוברות וגדלתי על הסדרה המצויירת. לדעתי היא דמות מרתקת, וממש אשמח לראות עיבוד לייב-אקשני שלה. (כן, הייתה את הסדרה הזאת מ 2002 אבל הבנתי שהיא לא הייתה משהו והיא מ 2002.) עשו לה טיזינג קטן בסדרה "חץ", אבל לצערי זה לא הלך לשום מקום (ואני בספק אם זה יקרה בעתיד). יש לא מעט קומיקסים שלה שאפשר לעבוד איתם, או לעשות משהו חדש לגמרי. מקווה לראות את זה קורה מתי שהוא…
הארלי קווין!!!
עם פויזן אייבי!
אהממ. סליחה.
פיקסאר שחררו קליפ מתוך הסרט הקצר הבא שלהם
שהולך להיות מוקרן לפני inside out בשנה הבאה. לסרט קוראים lava והוא עוסק בהר געש שנראה…. עליז באופן מחשיד.
הקליפ
מצא חן בעיניי.
אני אוהבת כשסרט נותן למיקום שלו להתערב באווירה של הסרט בכל פרט קטן ולא רק מתייחס אליו כאל תפאורה אקראית. אהבתי את זה גם בלילו וסטיץ' וביורשים. הי, רגע…
טריילר ראשון ל-ABCs of Death 2.
מאוד לא קשה לזהות את הקטע של אהרון קשלס ונבות פפושדו (רמז: יש שם יער).
קישור
וגם קצינה במדי ב' של צה"ל
(ל"ת)
ואגב, דווקא על הקטע שהוא ככל הנראה של קשלס-פפושדו קשה לדעת
אבל כל יתר הטריילר נראה רע ברמות אסטרונומיות.
לי דווקא הטריילר נראה ממש מוצלח
בדיוק אותו סוג של תחושת ״מה לעזאזל אני רואה כרגע״ שהייתה בסרט הראשון והמצוין, הרבה יצירתיות וטירוף ושום ניסיון אמיתי להפחיד או יומרות כלשהן מעבר לקצת ביזאר וגועל.
ואת השחקן ההוא מערבים רוקדים.
אבל יש שם יער, אז זה בטוח של אהרון ונבות.
זאת דנה מיינרט? דומה לה
(ל"ת)
אכן היא
וזה מתוך החלק של הפפושלסים בפרויקט.
נחמד,בסדר,מוזר,טוב,מעולה,משעמם
בקיצור כמו כל אסופה אקראית של 26 סרטים קצרים – גם כאן יש עליות ומורדות.
התחושה הכללית היא שיש כאן עלייה מהסרט הקודם מהבחינה שאין כאן שעמומים מוחלטים ( כמו O של הראשון) או WTFים חסרי פשר (כמו כל הסרטים היפנים של פעם שעברה) אבל נראה לי שהיה חסר כאן איזה L for Libido שיעלה מעל כולם וינצוץ.
הטובים: O הוא כנראה הסרטון האהוב עליי (ובכלליות הפעם היפנים היו נהדרים ולא רגעים אקראיים של ביזאריות) שמראה שבאמת עוד יש איך לחקור את ז'אנר הזומבים בצורה שונה [ומזכיר בעלילה שלו כיוון שונה של סרט שהוקרן באוטופיה שלא ראיתי] וM הוא כנראה היצירה הכי יפה ,מהנה ומצחיקה מבין כולם בנוסף אליהם יש הרבה סטונים שמאוד אהבתי, למרות שאני לא בטוח שהם מגיעים לגאונות – A,E,G,I,K,V,T,V ו Y טובים כולם והסרטון של ביל פלימפטון הוא בהחלט הסרטון של ביל פלימפטון.
המטריד: לא כל כך הרבה כמו שהיה אפשר לצפות. D מטריד בצורה שרק אנימצית פלסטלינה יכולה עם כינים שבתוך התחת שלהם יש פנדות או משהו (באמת), K מטריד בחידתיות שלו (ויפהפה) אבל Z הוט בהחלט המטריד מכולם עם סיום עוצמתי ומזעזע (בניגוד לZ היפני הגרוע והיפראקטיבי של פעם שעברה)
הנוליווד: יש פאקינג סרטון נוליווד. הטוויסט: למרות שהאפקטים נוראיים, הסרטון עצמו סביר לחלוטין למרות שקצת לא ברור.
הסתמי: נראה שהפעם התחלפו הסרטונים הממש גרועים בסרטונים חסרי פואנטה שלא הלכו לשום מקום. קשלס ופפושדו בהחלט שם בסרטון שפרט לצילום יפה לא מצליח לייצר מתח,עניין,אמינות או כל דבר שהופך סרט קצר על מוות לסרט קצר על מוות שהוא טוב. גם B,C,X וN לא מצליחים להגיד משהו מעניין או להיות שווים ממש אבל הם גם נמנעים מלהיות קטסטרופות ובסך הכל נשארים פשוט לא מאוד מעניינים.
ובכלליות: מי שאהב את הראשון יאהב את השני ומי שלא ראה את הראשון ומתלבט אז אני חושב שזה אחד שיותר קל להתחיל ממנו מהבחינה שהוא נמנע מדברים מ-מ-ש מזעזעים כמו הראשון. לא ראיתי מספיק סרטי "אסופות סרטים קצרים" בשביל לדעת אם הוא יחסית טוב לשאר, אבל הוא בהחלט מספיק טוב יחסית לעצמו. נתראה עוד שנתיים עם הסרט השלישי אי"ה.
ביג מאמה
למרות שבעבר היו שמועות שג'וש טראנק יביים את העיבוד למשחק "Shadow of the Colossus", מסתבר שזה כבר לא יקרה, וזה די מבאס. מצד שני, הבמאי שהוצמד לסרט הוא אנדי מוצ'יאטי ("מאמה"), אז אולי עוד יש תקווה. זה אחד ממשחקי הוידאו הכי אפיים וטובים שיצא לי לשחק בהם, ואם יש עיבוד אחד שאני רוצה שיצליח, זה זה. אני גם סקרן וגם קצת חושש לראות איך הם יכניסו את המשחק הזה בסרט של שעתיים +-.
מקור.
דווקא להכניס את הסרט בשעתיים פלוס לא נראה לי כזו בעיה
ומוצ'יאטי הוא בחורה מוכשר, הבעיה היא שהסוף של המשחק הוא אולי החלק הכי טוב שלו, והסוף של "מאמה" היה די מעצבן. נקווה שזה לא אומר כלום.
יצא לי לחשוב על זה בזמן האחרון ואתם יודעים מה ממש בא לי לראות?
סרטים הוליוודים שאומרים דברים כמו "כסף זה כן הכל בחיים", "אהבה זה לא הכל בחיים", "לא חייבים להיות אם מי שאוהבים כדי להיות מאושרים ולפעמים להיות אם אנשים שאתם אוהבים יכול לגרום לסבל לעומת אושר עם אנשים שאתם לא אוהבים" (פה אני מדבר על סיטואציה ספציפית שבה בת\בן הזוג הם מתעללים או בוגדניים).
זה יהיה נחמד. גם סרט ילדים שנגמר שהגיבור מפסיד, ונמחץ רגשית. להראות לילדים שלא הכל נגמר בסוף טוב. "מליפיסנט" היה כל כך קרוב לזה וגם היה אמור להיגמר ככה. כל כך חבל.
לפסקה האחרונה כבר יש סרט שקיים: ג'לי טרזן.
(ל"ת)
הזאב מוול סטריט?
(ל"ת)
אני מדבר יותר על בלוקבסטרים
למרות שזו גם דוגמה מעניינת.
קראטה קיד?
William Zabka is the real Karate Kid!
ל"אוניברסיטת המפלצות" יש סוף מפתיע יחסית לסרט ילדים, אבל לא הייתי קורא לו סוף רע.
(ל"ת)
שלא לומר שבמקרה של 'אונברסיטת המפלצות'
אנחנו כבר יודעים שהוא כן יגשים את החלום שלו (בערך) בסופו של "מפלצות בע'מ".
אני לא מבין, אתה רוצה סרט ילדים עם סוף מדכא?
אתה רוצה שהילדים יצאו מהקולנוע בוכים ויקבלו טראומה?
הרי כל במאי יודע שבסרטי ילדים אי אפשר לשים סוף עצוב.
הילדים עוד יגלו שבחיים לא לכל סיפור יש הפי אנד, אבל בתור ילדים הם עוד לא מספיק מוכנים לזה. הם עוד תמימים.
אז אם אתה מחפש סרט ילדים עם סוף מדכא – לא תמצא.
אבל בהתחשב בעובדה שמדובר בסרט ילדים, בית ספר למפלצות באמת ייחודי בסיום שלו.
הסיפור ממש נראה בהתחלה כמו עוד סרט ילדים סטייל "תאמין בעצמך (או בכוכב, אם זה דיסני) וכל חלום יתגשם". אבל לא. סופסוף בא סרט ילדים שאומר שלא כל החלומות מתגשמים.
הרבה ילדים (בעיקר ילדות) רוצים להיות זמרים או שחקנים. להרבה מהם אין שמץ של כישרון בשירה או במשחק, אבל הם בטוחים שאם הם יאמינו בעצמם הם יצליחו להיות כוכבים. הסרט הזה בא לומר להם שאם אין להם כישרון בתחום מסוים, לא יעזור כמה הם יאמינו בעצמם וכמה הם יקוו ויביעו משאלה, הם לא יצליחו בתחום הזה וכדאי להם לחפש תחום אחר בו יש להם כישרון. זה מסר מאוד נועז בסרט ילדים. לא זכור לי סרט ילדים כזה.
אני מצטער,
אבל טראומת הילדות שלי מ"ממלכת טראביתיה" מספרת אחרת לגמרי.
שלא להזכיר את Old Yeller.
(ל"ת)
אתה מאוד ממעיט בקיבולת של לילדים לקבל דברים טראגים ומפחידים
וכנראה גם לא קראת את רוב האגדות המקוריות של הנס כריסטיאן אנדרסון.
אנקדוטה
(שכדרכן של אנקדוטות, לא באה להוכיח משהו)
כשאחי הקטן היה ממש קטן, הקראתי לו את "הלורקס" של דוקטור סוס. אני לא ממש זוכר מה בסיפור גרם לזה, אבל הוא היה מדוכדך לזמן מה אחר כך. שנים אחר כך הוא זכר שזה היה ספר עצוב.
הענין הוא שכשאני בתור מבוגר קורא ספר "עצוב" אני למעשה נהנה, לא מתעצב. הבעיה בלספר לילדים סיפור עם סוף רע היא שזה באמת יגרום להם כאב מיותר, ובאמת יעציב אותם. גם אני כמבוגר מצטער שראיתי סצנות מסוימות (למשל בסדרה משחקי הכס) שלא היו בשבילי "חוויה מטלטלת" אלא חוויה מבאסת.
כל זה לא אומר שצריך לרדד את המח של ילדים עם סופים מתוקים וקיטשיים נוסח לורד פונטלרוי הארי פוטר (כפי שמישהו הזכיר כאן)
אני לא מסכים.
בכל דבר יש כאב, וגם אנחנו כבוגרים עדיין מרגישים את אותו כאב. זה לא שיצירות מדכאות לא ידכאו אותנו גם אם אנחנו סופגים מהם משהו אינטלקטואלי, ואני כן חושב שזה אותו הדבר לגבי הילדים, גם אם הם לא לחלוטין מבינים את מה שהם נחשפים אליו, זה כן משפיע עליהם באיזשהו מקום, ולהיחשף לדברים כואבים ומפחידים מילדות יכולים לפתח את הילדים ולחשל אותם לחיים יותר מכל דבר אחר. הרי האישיות שלנו והתרבות שלנו מתעצבות היום לא לפי הסביבה שלנו אלא לפי המדיה (ובעצם, גם הסביבה שלנו).
בגלל זה אני כן חושב שזה חשוב לחשוף ילדים גם ליצירות בוגרות ומורכבות ועצובות יותר, ולא רק לדברים מתוקים ושמחים כל הזמן.
לא מסכים ומסכים
אני לא חושב שמישהו הולך לקולנוע בידיעה שייגרם לו כאב. אנחנו עושים מאמצים עצומים בחיים בשביל להימנע מכאב ובטח שלא נשלם בשביל לסבול. אני חושב שבאנגלית זה יהיה ברור יותר:
The movie made me feel pain
I suffered through the movie
יש הבדל ניכר בין שני המשפטים.
ואני לא חושב שצריך לגרום לילדים סבל (אפילו קטן)במכוון. אתה יכול לסמוך על החיים שיעשו את העבודה לבד.
אבל יכול להיות שאנחנו מסכימים, כי גם אני חושב שכדאי שילדים ישמעו מסרים מורכבים וטעונים יותר, ושמשקפים יותר את החיים שלהם (למשל סרט על ילד עם הורים שלא תמיד מסתדרים) אני רק מנסה להסב את תשומת לבך לכך שלילדים יש דמיון חזק מאוד, ומה שלך נראה סרט עם מסר מורכב, עלול להיות חוויה מאוד לא נעימה בשבילם. אני כילד למשל, אשכרה פחדתי להיות בחדר לבד שבועות אחרי שנחשפתי לסרט שלא הייתי צריך להחשף אליו.
בית ספר למפלצות זה בדיוק מה שאתה מחפש
זה מסר מורכב יותר וטעון יותר, אך עדיין מתאים לילדים.
ואגב, העניין תלוי כמובן בגיל הילד. ילד בן 6 זה לא אותו דבר כמו ילד בן 9 וילד בן 9 זה לא אותו דבר כמו ילד בן 12.
לגבי הסרט Old Yeller אני לא יודע כלום, לכן אני לא יכול להגיב.
אך הסרט ממלכת טראביתיה הוא סרט לילדים קצת יותר גדולים מבית ספר למפלצות. ילדים בני 10 יכולים להתמודד יותר מילדים בני 6. קהל היעד של בית ספר למפלצות היה מגיל 0 ומעלה. כך שגם בין סרטי הילדים יש רבדים שונים לגילאים שונים. (אגב, ממלכת טראביתיה, הוא גם די חריג ביחס למרבית סרטי הילדים. אין עוד הרבה סרטים כאלה).
דבר נוסף, יש הבדל גדול בין ספר לסרט. סרט הוא הרבה יותר עוצמתי מספר ומותיר רושם הרבה יותר גדול (עכשיו וודאי תגידו לי שספרים מסויימים טלטלו אתכם פי כמה ממה שסרט יכול לטלטל. כן, אני יודע שלא כולם מסכימים עם הקביעה הזאת שלי).
ולגבי אגדות הילדים, להזכיר לכם מתי הם נכתבו? להזכיר לכם איך היה נראה היחס לילדים באותם תקופות? התייחסו אז לילדים כמו למבוגרים. הילדים יצאו לעבוד כמו מבוגרים, לא חמלו עליהם כלל. בתקופה הזאת גם להכות את הילדים היה דבר טבעי ורגיל. היחס לילדים השתנה לא מעט מאז אותם שנים. היום בהרבה מההוצאות מצנזרים את אגדות הילדים בשל אכזריותם.
אתם יודעים לדוגמא מה היה הסוף המקורי של שלגיה? "כעונש על מעשיה (של המלכה) אילצו אותה לנעול סנדלי ברזל שהוכנו עבורה ולובנו באש, ולרקוד עד אשר נפלה ומתה." סאדיסטי לגמרי!
אגדות הילדים של היום מצונזרות ברובם. האגדות המקוריות הרבה יותר אכזריות ולא חינוכיות.
וישנם לא מעט הורים כיום שלא קוראים לילדים שלהם גם את האגדות המצונזרות. האגדות מלאות אלימות סאדיסטית חולנית (המכשפה מפטמת את הנזל כדי לאכול אותו כשהוא שמן ועסיסי!!!) או מסרים בעייתיים אחרים (כמו היחס לאמהות חורגות). הדבר האחרון שאפשר להגיד על האגדות הקלאסיות (במיוחד אגדות האחים גרים) זה שהם מתאימים לילדים או חינוכיים. אפילו סיפור אנטישמי אפשר למצוא בין אגדות האחים גרים (היהודי בקוצים). לא פלא שישנם הורים רבים שמתנגדים להקריא לילדיהם אגדות.
כילדה בכיתי מרה בסוף הסיפור (המקורי) של "בת הים הקטנה"
כפי שאף סרט לא גרם לי למרר בבכי בילדות. אנדרסן כתב טרגדיות… אני חושבת שהסוף הטוב היחיד הוא של "הברווזון המכוער".
לגבי האחים גרים, לפחות להם יש "תירוץ" טוב: הם היו בלשנים וליקטו (לצורך תיעוד ומחקר) סיפורי פולקלור שאני לא יודעת אם באמת סופרו (במקור) לילדים בהכרח… ואולי כן, דווקא כדי להפחיד אותם, בעיקר כדי שיעשו מה שהוריהם אומרים (מדובר בערכים קצת שונים משלנו, ללא ספק). אבל גם אלה המטרידים יותר לא נחוו אצלנו ככאלה בילדות; לא סבלנו או בכינו וגם לא נבהלנו… אולי כי לרובם היה סוף טוב. גם אם כיפה אדומה (שלא שמעה בקולה של אימא) אכלה אותה, הרי שהיא ניצלה; עמי ותמי יכלו למכשפה; סינדרלה או שלגיה זכו בנסיכיהן (בניגוד לבת הים הקטנה) וכו'.
כאמור, אנדרסן גרם לי להתעצב הרבה יותר, הסיפורים שלו לא היו מפחידים או מזוויעים, פשוט טרגיים, מלאי אכזבה ומוות. אני מצדיקה את הבחירה של דיסני לשנות את "בת הים הקטנה" (שנאמר "סבא, אבל למה אתה טורח להקריא לי את זה בכלל").
אני מזכיר שחלק מאגדות האחים גרים עברו צנזורה
הסוף המזעזע של שלגיה, לדוגמא, צונזר ברוב ההוצאות.
אם כי לטעמי, גם האגדות המצונזרות לא ראויות לילדים.
במבט בוגר, אפשר לראות שהאגדות שזורות אינסוף מסרים לא חינוכיים, אלימים וסדיסטיים.
קחי לדוגמא את הנזל וגרטל (עמי ותמי), תראי כמה בעיות יש בו.
אמא שזונחת את ילדיה ביער לבדם כי אין לה כסף לכלכל אותם, ולאחר שהם חוזרים הביתה היא שבה ומחזירה אותם ליער.
מכשפה שמפטמת את הילד כדי לאכול אותו כשהוא שמן ועסיסי, היא בודקת כל פעם לראות אם הוא השמין מספיק ואפשר לאכול אותו. מזעזע אותי רק לכתוב את זה….
נוסף על העובדה שהמכשפה היא אישה זקנה בודדה מכוערת ולא מטופחת, כמה סטיגמות…. בכל אגדות האחים גרים שאני מכיר, המכשפה היא זקנה מכוערת. והרעה היא תמיד האם החורגת. והאהבה היא תמיד ממבט ראשון, וכמובן שבזוגיות יש רק אושר ועושר (אם יש קשיים – ישר להתגרש!).
יש עוד מלא מסרים לא חינוכיים בעליל באגדות הילדים. הם לא שמים לב אליהם, אבל הם נכנסים אליהם בתת מודע.
הרבה בחורים ובחורות לא הצליחו למצוא אהבה אמיתית. הם לא ידעו למה זה, אך למעשה זה היה בגלל שבתת מודע חלחל להם לראש שאהבת אמת זו אהבה ממבט ראשון בלי שום קשיים או מריבות ולכן אם יש קצת קשיים זו כנראה לא אהבת אמת.
ושוב אני כמובן מזכיר שיש הבדל גדול בין סרט לספר.
זו הסיבה שבספרים לא משנים את הסוף של בת הים הקטנה ובסרט של דיסני כן שינו. נראה לי שהיית בוכה הרבה יותר אם היית רואה בסרט את בת הים הקטנה עם הסוף העגום.
(אגב, דיסני שינו את הסוף של עוד אגדת אנדרסון, "חייל הבדיל" בפנטסיה 2000.
בכלל, דיסני מרגישים חופשיים ביותר לשנות מה שבא להם בסרטים שמעובדים מספרים. הם יכלו לקחת ספר נוער קשוח ואלים כמו ספר הג'ונגל ולהפוך אותו לקומדיה מוזיקלית שמתאימה גם לילדי גן. גם פינוקיו עבר שינוי גדול. אבל הנורא מכל הוא שבסוף שוכחים מהספר וזוכרים רק את גרסת דיסני המעוותת. היום ספר הג'ונגל נתפס כמשהו תמים וחמוד לילדים קטנים, מי זוכר שמדובר בספר מאוד אלים וממש לא לילדים? אם קיפלינג היה בחיים הוא היה משתגע. מה הפלא שפמלה טרברס, מחברת מרי פופינס, לא רצתה שדיסני יעבד את הספר שלה. וולט דיסני יכל לקחת כל ספר בעולם ולהפוך אותו לסרט מוזיקלי מצוייר שמתאים מגיל 0 ומעלה.
גם לאחר מותו המשיכו בדיסני לנהוג ככה. הגיבן מנוטרדם נחשב לסרט דיסני מהאפלים ביותר (בין המצוירים כמובן), אך אף על פי כן הוא ריכוך לא נורמלי של הספר שממש לא לילדים)
תנסה את 'עידן התמימות'
של סקורסזה.
מעניין שהציעו פה שני סרטים של סקורסזה
(ל"ת)
אז אם אנחנו בעניין של סקורסזה ומסרים ״הפוכים״
תמיד ראיתי את ״החברה הטובים״ כאיזשהו אנטי לכל שאר סרטי המאפיה בזה שהוא נגמר באמירה שהפשע דווקא כן משתלם.
יותר מזה - הפאנץ' שלו (כמו גם נקודת הפתיחה שלו)
הוא שהבחורה פשוט לא הייתה מעוניינת בו. לקח לי זמן להבין שסאמר היא לא חתיכת כלבה אוטיסטית פשוט בגלל שג'וזף גורדון לוויט שחקן ענק ולזואי דשאנל יש יכולות מאוד מוגבלות, ככה שאני צידדתי בו די אוטומטית, אבל הסרט די חד בנוגע לזה – סאמר לא אוהבת את טום, והדביל ממשיך להיות תקוע על בחורה שלא רצתה אותו רק כי הוא לא יודע מתי זה הדדי ומתי זה לא. סצנת הסיום ומשחק המילים הדבילי שלה קצת מערפלים את המסר הזה לשם חביבות הפאנץ', אבל זה די ברור. (הסיבה העיקרית שאני לא באמת זועם על הסיום הדי אידיוטי ההוא היא בעיקר בגלל סצנת הספסל, שהייתה מספיק מופלאה כדי שאני אסלח לווב ולחברים שלו על כל שטות שהם עשו במהלך הסרט)
כן, אני מסכים.
אני רק חושב שהבעיה הזו קיימת לאורך כל הסרט, לאו דווקא בסוף- הוא נכשל כי סאמר היא לא דמות, ולכן החיכוך בין הפנטזיה והמציאות הבלתי מתפשרת לא קיים (והעובדה שהסרט הוא נקודת המבט הסובייקטיבית של טום לא מחפה על זה. גם בסרטים שמספרים על מערכת יחסים מתוך תודעתו של הגיבור -כמו 'אנני הול', 'שמש נצחית בראש צלול' או 'סקוט פילגרים'- הדמות הנשית צריכה להיות מוגדרת ועקבית). וזו גם הסיבה שלמרות שלא חסרים בו רגעים יצירתיים וחכמים, אני לא מת על הסרט זה.
שתי הסצינות האחרונות (שאני לא בטוח לאיזה מהן התכוונת) לא משפרות ולא מדרדרות את המצב הזה. הן פשוט מבריקות לדעתי, כל אחת בדרכה, מבחינת הנראטיב וההליכה נגד הציפיה של הקהל.
עם סאמר!
עם אולף
בדקתי וזה לא סרט לילדים
הוא דורג PG-13. הוא מכיל שימוש בסמים אלימות ומיניות. לא מדובר בסרט ילדים ובוודאי אין להשוות אותו לסרטי פיקסאר.
אפרופו "500 ימים עם סאמר"
התסריטאים של הסרט (וגם של "The Spectacular Now" ו"אשמת הכוכבים"), מייקל וובר וסקוט נוסטאדטר, יכתבו את התסריט ל "The Disaster Artist", הסרט על פי הספר שמספר את תהליך יצירת הסרט "החדר". את הסרט יפיק סת' רוגן ויביים ג'יימס פרנקו, שגם יככב בתור טומי ויסו (וגם אחיו, דייב פרנקו, ישתתף).
וואט.
למרות הסוף של "רחוב ג'אמפ 22", עדיין הולך להיות "רחוב ג'אמפ 23"
http://www.slashfilm.com/23-jump-street-writer/
למה אני לא מופתע.
מה קרה לג'ופיטר אסנדינג של האח והאחות ואושבסקי?
היה מיועד לאוגוסט.
נדחה.
לפברואר:
http://www.fisheye.co.il/movies/jupiter_ascending/
בימים הקרובים הולכת להתפרסם ידיעה באתרים אמריקאים שאיילת זורר הולכת לגלם את הרעה ב"ליגת הצדק"
זה הכל.
...שהיא נכונה? לא נכונה? פרי דמיונך הקודח?
מהאנשים שהביאו לכם את "פלאש וגרין לנטרן"?
אה. ראיתי.
לא קצת נמאס?
אז ליגת הצדק הולכת להלחם באמא של סופרמן?
או בתאומה שלה?
מה נסגר.
רגע, מה ראית בדיוק זה עוד לא פורסם?
ובקשר לנמאס. האמת שקצת, זו תהיה הפעם האחרונה למשך הרבה זמן.
ראיתי את הפוסט שלך ב-superherohype.
אתה יודע שטרולינג זה לא קריירה, נכון?
אתה לא לגמרי הבנת
ההודעה ב-superherohype היא כמו ההודעה שלי פה, פשוט להראות הוכחה שידעתי מה יקרה לפני שהוא יקרה. הפרסומים עצמם עוד יגיעו בהמשך…
טריילר: Garm Wars
ממורו אושי, במאי אנימה נערץ (Ghost in the Shell) מביים כבר כמה שנים גם סרטים מצולמים, אבל זה סרטו הראשון שדובר אנגלית:
http://www.animenewsnetwork.com/news/2014-09-30/mamoru-oshii-garm-wars-trailer-streamed/.79388
ואגב Ghost in the Shell – הסרט יוקרן ב-22 לאוקטובר בסינמטק ירושלים, עם הרצאה שלי לפני (שקשורה לסרט רק בעקיפין, אבל אחלה הרצאה ואחלה סרט אחר כך. מה רע?)
http://jer-cin.org.il/website/modules/films/film.aspx?showid=15309
אוף טופיק
יש לכם אולי המלצות על סרטים דוקומנטריים מעניינים וטובים שאפשר להשיג בדיוידי? לא משנה לי הז'אנר, פוליטי, סוציולוגי, דתי, טבע וכו'.
הנה רשימה שיכולה לעזור:
50 הדוקומנטריים הטובים ביותר לפי סייט אנד סאונד (שהראשון ממש לא עונה להגדרה של דוקומנטרי, וגם השביעי לא למען האמת):
http://www.bfi.org.uk/sight-sound-magazine/greatest-docs
הייתי רוצה להגיד שראיתי מפה הרבה, אבל לצערי זה לא המצב. מהעשירייה הראשונה ראיתי רק את The Thin Blue Line והוא סרט מצוין.
סוף סוף אפשר לכתוב כאן על סרטי טבע!!!! יש!!!!
אז בז'אנר סרטי הטבע, המוצלחים והמרהיבים ביותר לטעמי, הם דווקא סדרות הטבע שהופקו לטלויזיה.
שלא תטעה, סדרות טבע יכולות להיות אפיות ומרהיבות בדיוק כמו סרט קולנוע, למרות שהם הופקו לטלויזיה. כאלה הם סדרות המופת של ה-BBC: "עולם מופלא" ו-"LIFE – חיים מופלאים". שתי הסדרות האלה מדהימות ומרהיבות ברמות שאין לתאר ומעלות את ז'אנר סרטי הטבע לרמות מדהימות שלא הכרנו קודם. יש גם סדרות פחות מוכרות של ה-BBC, אך מומלצות באותה המידה: "EARTH – הכוחות הגדולים של כדור הארץ" ו-"האירועים הגדולים של הטבע". גם לנשיונל ג'יאוגרפיק יש סדרה בסגנון של ה-HD שנקראת "הנדידה הגדולה", אם כי היא יקרה ביחס לגודלה (200 ₪ לשבעה פרקים ששלושה מתוכם הם פרקי בונוס). יש כמובן את הסדרות של דיוויד אטנבורו, הם פחות מנסות להרהיב, אבל מעבירות המון מידע מעניין: "חיי היונקים", "החיים בדם קר" ו-"החיים בסבך".
כתבתי כמובן רק את אלה שיש ב-DVD בחנויות.
מומלץ מאוד, חוויה אדירה!!!
יש סרט חביב של ערוץ ההיסטוריה שנמכר ב-DVD
קוראים לו "ההיסטוריה של הצעצועים והמשחקים". זה מאוד מרתק. עוקב אחרי משחקי הילדות המוכרים; מאין הם הגיעו ואיך הם התפשטו ברחבי העולם (ויש סיפורים ממש מעניינים כמו סוכריות PEZ שהחלו את דרכם כמוצר גמילה מעישון). אמנם הסרט לא סוקר הכל ויש לא מעט צעצועים ומשחקים ידועים שלא נסקרים, אבל מה שכן נסקר בסרט מסוקר בצורה מאוד מעניינת.
ההיסטוריה של הצעצועים נכרכת סביב מאורעות היסטוריים וסביב תקופות מסוימות, כך שזה יותר מעניין ממה שזה נשמע.
Visual Futurist: Syd Mead
סרט על המעצב ההוליוודי שאחראי למראה של "בלייד ראנר" ו-"טרון" ועיצב אביזרים בשביל הרבה מאוד פרויקטים אחרים. הסרט הזה הופק על ידי החברה של מיד, כך שקשה להאשים אותו בעודף ביקורתיות, אבל הוא עדיין מרתק.
http://www.amazon.com/Visual-Futurist-Syd-Mead/dp/B0013TSRCA/ref=sr_1_1?s=movies-tv&ie=UTF8&qid=1412656008&sr=1-1&keywords=visual+futurist
המלצות
(טוב, אין לי מושג מה מהם ניתן להשיג בדיוידי. התחושה שלי היא שבאוזן השלישית ניתן להשיג את כולם ואת כל השאר לא ניתן בכלל. אבל אתה באמריקה בכלל, לא? אז נראה לי שגם את כולם)
שואה+לילה וערפל – לא שראיתי את כל השאר, אבל כנראה ששניים מסרטי השואה (דוקו ולא דוקו) הטובים שנעשו. האחד ארוך בצורה מפלצתית והייתי מוכן לראות עוד ממנו [ ואני יכול, כי המון מהחומרים שירדו בעריכה יצאו כסרטים נפרדים] והשני קצרצר (חצי שעה) ולא הייתי מוכן לראות עוד פריים אחד. שניהם מגיעים ממקומות שונים כל כך לחקור את השואה כאשר לילה וערפל הוא כמו תמצית "שיעורי זוועות השואה-מרוכז" ואילו שואה הוא אנטי-תזה מסוימת לדרך שבה מלמדים שואה בישראל.
Jesus Camp – כי הסרט מצליח לעלות מעבר לערכי הקאמפיות של "נוצרים מטורפים" ולהציג תמונה שמטרידה ומאתגרת ולא סתם צוחקת על נוצרים בצורה קלה.
הסרט הזה עוד לא מדורג – דוקו "ראשים מדברים" נחמד על השחיתות בMPAA והטמטום של השיטה הזאת, עם ראיונות וקטעי קולנוע נחמדים.
Salaam Cinema – סרט נהדר של מחמלבף שמתאר סדרת אודישנים שהוא עורך לאנשים שרק רוצים להיות בסרט בקולנוע.
כשהיינו מלכים – דוקו ספורט על הקרב המפורסם של מוחמד עלי.
בלאקפיש – ראה ערך
אנוויל! הסיפור של אנוויל – מה שקורה כשספיינל טאפ חודר למציאות.
לצאת דרך חנות המתנות – אני לא סובל את בנקסי ואין לי כוח להתחכמויות האמנתיות שלו, אבל הסרט הזה היה פשוט כיף.
Young@Heart – חבורת זקנים מעלה מופע מוזיקלי. מחמם לב.
באולינג לקולומביין – הסרט היחיד של מייקל מור שאהבתי, למרות שאני חושש לחזור אליו ולראות את כל הבעיות של "פרנהייט" צפות על פני השטח.
והדוקומנטרי הכי טוב (סליחה אמא) – גריזלי מן. תראה גריזלי מן. כולם לראות גריזלי מן. בין אם זה הקריינות של ורנר הרצוג שנהפכה לmeme בפני עצמה, הסיפור המטורף או הדמות האפילו-יותר-מטורפת גריזלי מן הוא אחד הסרטים הטובים ביותר של 2005 ואולי הטוב מכולם.
לא רק מהמומייה עושים יקום קולנועי
גם מרובין הוד!
http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=123720
אני לא כזה מעריץ של פיצול סרטים, בטח כשזה לא נחוץ (היי, בילבו). אבל להגיד לכם את האמת? כבר התחלתי להתרגל. "הארי פוטר", "ההוביט", "משחקי הרעב" הקרוב וכו', כולם התפצלו. ועכשיו ווס בול, הבמאי של סרטי "הרץ במבוך", החליט שלא בא לו לפצל את הסרט האחרון, אלא שישאר סרט אחד. סליחה? ככה הם מרגילים אותנו לפיצולים ופתאום בא מישהו ואומר שבא לו סרט אחד? כלומר, לסיים את הסדרה רק בשעתיים +-?! מי הוא חושב שהוא? מר בול היקר, אני מבקש – לא, אני דורש! – שתפצל את הסרט לפחות לשניים. Get with the program.
ל"Hateful Eight" של טרנטינו הצטרפה ג'ניפר, אך לצערי שם המשפחה שלה אינו לורנס, אלא ג'ייסון לי.
האם ליה סיידו ("כחול הוא הצבע החם ביותר") היא נערת הבונד הבאה?
התפקיד הבולט האחרון של וויל סמית' היה לצד בנו ב"העולם אחרי". לא ראיתי אותו, אבל הרבה אנשים אמרו שהוא ממש גרוע, ובגלל שזה סרט של שאמלאן, אני נוטה להאמין להם. עכשיו הוא חוזר כדי לרמות ולגנוב מאנשים ביחד עם מרגו רובי ב"פוקוס". לא נראה כמו איזה קאמבק מהולל, אבל קשה לי להאמין שזה יהיה יותר גרוע מ"העולם אחרי".
ולסיום, חולצה חמודה של ה ABC, גרסת טולקין.
זאת היתה בשורה טובה יותר
אילו סרטי ההמשך של "הרץ במבוך" לא היו מיותרים לחלוטין, ולא משנה לכמה חתיכות פורסים אותם.