ברוכים הבאים לעתיד! שוב! אחרי שסקרנו את כל הסדרות הקלאסיות של הזיכיון, ואחרי כמה שנים שבהן ״מסע בין כוכבים״ היה שמור רק לאולמות הקולנוע, ב- 2015 הודיעו ב- CBS שהמותג חוזר למסך הטלוויזיה. בהתאם לרוח התקופה, העונות יהיו יותר קצרות, העלילות יהיו פחות אפיזודיות והכל יהיה זמין לסטרימינג ברגע שתצליחו להבין באיזה שירות סטרימינג לעזאזל הסדרה משודרת במדינה שאתם מתגוררים בה. הסדרות שיצויינו בחלק הזה לא באמת הסתיימו עדיין, ובמקרה של רובן אפילו לא יודעים כמה עונות הן צפויות להמשך. אבל לפני שנדבר עליהן, בואו נעשה עצירה קטנה ב- Kelvinverse.
סטארטרק (ועוד שני סרטים אחרים)
מתי זה הוקרן: 2009-2016… כנראה
מתי זה מתרחש: המאה ה- 23, עשור לפני האירועים שאנחנו מכירים מהסדרה של קפטן קירק, אבל ביקום אחר, בכלל (2258-2263).
כמה סרטים יש לזה: בינתיים 3. למרות שלא שללו אף פעם את האפשרות שיהיה סרט רביעי בסדרה, לא נראה מאוד סביר שזה באמת יקרה מתישהו.
מי הקפטן: כריס פיין בתפקיד ג׳יימס טיבריוס קירק
קצת אחרי ש״אנטרפרייז״ הסתיימה, התבשרנו ש״מסע בין כוכבים״ חוזר לקולנוע, עם ג׳יי ג׳יי אברהמס בכסא הבמאי וכריס פיין בתפקיד קירק. בסרט עצמו, שעוקב אחרי מעלליו של קירק הצעיר וגיוסו ל- Starfleet, קורים אירועים שלא לגמרי מתיישבים עם ההיסטוריה המוכרת של "מסע בין כוכבים". כמו, למשל, ההרס של וולקן, כוכב הבית של בעלי הברית הראשונים של בני האדם שהקימו ביחד איתם את הפדרציה. איך לא שמענו על זה אף פעם? אה, נו, כי זה אירוע שקרה כתוצאה ממסע בזמן של מישהו מהעתיד. עד סוף הסרט יתקנו את זה והכל יסתדר.
רק שהכל *לא* מסתדר בסוף. הסרט נגמר. וולקן נשאר הרוס. וכל היקום של "מסע בין כוכבים" כפי שאנחנו מכירים אותו פחות או יותר מפסיק להתקיים. ברוכים הבאים לקלווינוורס. או ה- "Kelvin Timeline", על שם הספינה שבה שירת אבא של ג'יימס קירק (כריס המסוורת'!) שנהרסה בתחילת הסרט. ציר הזמן החדש איפשר לאברהמס וחבריו לספר את הסיפורים של "מסע בין כוכבים" המקורית, מהסיקסטיז (אותה הוא אהב אהבת אמת, בניגוד לכל החיקויים החיוורים האלה שהגיעו אחר כך) בצורה חדשה ועם יחס הרבה פחות נוקשה לקאנון. בדרך, הוא פיצל את מעריצי "מסע בין כוכבים" בצורה קשה כמעט כמו שהוא עשה כמה שנים אחר כך ב"מלחמת הכוכבים".
האם לצפות בזה: תראו, בעיקרון אלה סרטים כיפיים. הרבה יותר אקשניים והרבה פחות מהורהרים מסרטי "מסע בין כוכבים" הקודמים. יש שיגידו שזה גם גורם להם להיות "הרבה פחות סטאר טרקיים", אבל יש להם את האיכויות שלהם והם מהנים בגדול. בגדול – כי אברהמס ממש מתבוסס בנוסטלגיה בסרט הראשון והשני בסדרה, ובעוד שבסרט הראשון זה עובד – בסרט השני זה כבר מוגזם. בסרט השלישי אברהמס שיחרר את המושכות וזה נהיה כיף שוב. אז בסך הכל – רובם סבבה. לדעתי. אל תתחילו על זה ויכוח בבקשה.
מסע בין כוכבים: דיסקאברי
מתי זה הוקרן: התחיל ב- 2017, ועדיין ממשיך
מתי זה מתרחש: המאה ה- 23, בערך עשור לפני קירק (2256-2258), ואז… ארר… המאה ה- 32 (3188 והלאה)
כמה פרקים יש לזה: נכון לזמן כתיבת שורות אלה, 55 פרקים ב- 4 עונות, אבל זה עוד לא נגמר.
מי הקפטן: זה מסובך
תראו מה זה! סדרת טלוויזיה מודרנית של "מסע בין כוכבים"! שיוצאת ישר ב- 4K! לנטפליקס! (או, אם אתם במדינות נבחרות, בשירות הסטרימינג החדש של CBS) הייתם מאמינים?!
הממ… כן. ברוכים הבאים לדור הטלוויזיוני החדש של "מסע בין כוכבים". אנחנו בעתיד עכשיו, אז הטכנולוגיה של המאה ה- 23 נראית קצת פחות כמו טכנולוגיה של שנות השישים. חוץ מזה, עברנו לפורמט פחות אפיזודי, עם עלילות שמתפרשות על פני עונה של 10+ פרקים שלפעמים מכילות איזו עלילת משנה שמסתיימת באותו הפרק שבו היא מתחילה. הפוקוס, הפעם, הוא על דמות שאינה הקפטן של שום דבר (לפחות בהתחלה), אלא על קצינה פזיזה בשם מייקל שאחראית כמעט לבדה למותה של הקפטנית שלה ולפתיחת המלחמה של הפדרציה עם הקלינגונים. היא נשפטת ונאסרת, אבל החיים מובילים אותה איכשהו לספינת החלל דיסקברי, שיש לה קפטן מיוחד ומנוע *מיוחד*. בהמשך, הם גם מובילים אותה (ואת הדיסקברי) למאה ה- 32 – כמה מאות שנים אחרי הנקודה הכי מתקדמת שראינו מהיקום של ״מסע בין כוכבים״ עד עכשיו.
דיסקברי מעוררת המון מחלוקת בקרב צופי "מסע בין כוכבים". בין אלה שחושבים שהיא מתכתבת באופן מעניין עם הקאנון לאלה שחושבים שהיא משתינה עליו בקשת. בין אלה שאוהבים את העלילות החדשות לבין אלה שחושבים שהן מבוכה ל"מסע בין כוכבים" ולטלוויזיה בכלל. אין ספק שזה לא ״מסע בין כוכבים״ של שנות התשעים. אבל לגבי הנקודה של ״האם לצפות בזה״ יש ויכוח כבד.
האם לצפות בזה: כאמור, יש ויכוח כבד. למרות שרוב הדעות שתשמעו ברשת הם של אנשים שיקפידו מאוד לצעוק על כמה הסדרה הזו מעפנה, אני בסך הכל נהניתי מ"דיסקברי". אבל אין ספק שהעונות, וגם הפרקים בתוך העונות, לא אחידות ברמתן. וכשפרק הוא פספוס נוראי זה קצת יותר צורם כשהוא חלק מעלילה עונתית אחת ולא משהו שעומד בפני עצמו ואפשר לדלג עליו.
יותר קשה להמליץ בסדרות האלה על פרקים בודדים, כי כאמור, המבנה שלהן בדרך כלל מסתמך על עלילה עונתית חזקה והרבה פחות על עלילות של פרק אחד. אם אתם צופים בעונה אחת, אז כנראה העונה השנייה היא הטובה מבין ארבע העונות שקיימות כרגע.
פריטי טריוויה חשובים: מייקל, תאמינו או לא, היא אחותו החורגת של ספוק. והסדרה מתאמצת מאוד לספק לזה, ולכל מיני הבדלים טכנולוגיים בין "דיסקברי" ל"אנטרפרייז" המקורית – הסבר. מכיוון שאין דרך לספק לזה הסבר טוב (אלא אם ההסבר הוא "די כבר עברו מיליון שנה מאז הסדרה המקורית תעזבו אותנו בשקט"), ההסבר שהם מספקים הוא די מחורבן. חבל.
עוד פריט טריוויה חשוב הוא פייק. זוכרים את מי שהיה הקפטן של האנטרפרייז לפני קירק? אז כשה״דיסקברי״ נפגשת עם ה״אנטרפרייז״, היא זוכה למשך עונה אחת לקבל באופן זמני את הקפטן שלה (אמרתי שזה מורכב), בגילומו של אנסון מאונט. אירועי העונה השנייה של דיסקברי נתנו טוויסט מאוד מעניין על הדמות של פייק, והוא היה כל כך פופולרי עד שקצת אחרי שידור העונה השנייה של דיסקברי, CBS החליטו שהם נותנים לו סדרת ״מסע בין כוכבים״ משלו. אנחנו עוד נחזור אליו.
מסע בין כוכבים: פיקארד
מתי זה הוקרן: התחיל ב- 2020, העונה השנייה משודרת עכשיו, העונה השלישית (והאחרונה) מתוכננת ל- 2023.
מתי זה מתרחש: סוף המאה ה- 24 (בערך 20 שנה אחרי שראינו בפעם האחרונה את קפטן פיקארד) / תחילת המאה ה- 25 – 2399-2401. העונה השלישית בטח תמשיך את זה עוד קצת קדימה.
כמה פרקים יש לזה: 20 פרקים בשתי העונות הראשונות.
מי הקפטן: קפטן ז׳אן לוק פיק… לא, רגע! קריסטובל ריוס (מי?)! הוא הקפטן. אבל פיקארד זוכה להגיד "Engage״ כמה פעמים.
בעוד שבשנים שעברו מאז ימיו של קפטן קירק הוא זכה להמון אזכורים/רפרנסים/רימייקים/ריבוטים/וואטאבר, סדרות ״מסע בין כוכבים״ מתור הזהב של שנות התשעים נותרו רדומות יחסית. כאמור, אפילו ״דיסקברי״ שהחייתה את הנוכחות הטלוויזיונית של המותג, עשתה את זה תוך כדי היצמדות (לפחות בהתחלה) לחלון זמן שמזוהה עם הסדרה המקורית ולא אף אחת מהסדרות שבאו אחריה. ואז הגיעה ״פיקארד״, ואיכשהו הצליחה להחזיר למסך את פטריק סטיוארט שכבר הבטיח בכמה הזדמנויות שהוא סיים עם הפרק הסטאר-טרקי של חייו.
כל אחת מהעונות מציגה, נכון לעכשיו, עלילה שונה לחלוטין, וכל אחת מהן מנסה לסגור כמה קצוות שנשארו פתוחים מהחיים המלאים שהיו לפיקארד במהלך 7 עונות ו- 4 סרטים. בעונה הראשונה פיקארד מגלה שלדאטה יש, ככל הנראה, בנות – אבל הן נרדפות ע"י מסדר רומיולני מסתורי שמעורב באיזושהי קונספירציה מסביב לצורות חיים סינתטיות. בעונה השנייה פיקארד זוכה לביקור מידידו הוותיק Q, שמכריח אותו לחזור אחורה בזמן ולהתמודד עם טראומות עבר מודחקות של פיקארד ומלכת הבורג. כי איך אפשר בלי מלכת הבורג.
לא רק מלכת הבורג קופצת לביקור. בנוסף לדמויות חדשות ומוצלחות, Star Trek: Picard הצליחה בשתי עונותיה להחזיר אליה קאסט מרשים של דמויות ״מסע בין כוכבים״ משנות התשעים (כולל ״שבע מתשע״, הדמות הכי מוצלחת מוויאג׳ר שאינה רופא הולוגרפי). ולפי הפרסומים בעונה 3 של הסדרה הולכת להיות פגישת מחזור גדולה במיוחד. והסדרה עצמה? נו, טוב ששאלתם.
האם לצפות בזה: עונה ראשונה היא בסדר, בגדול, אבל היא מתחילה מאוד לאט וגם אז, כמו דיסקברי, היא לא אחידה ברמה שלה. בזמן כתיבת שורות אלה העונה השנייה עוד לא הסתיימה, אבל בינתיים עושה רושם, לדעתי לפחות, שזו העונה הכי טובה של סדרת ״מסע בין כוכבים״ כלשהי מאז שהמותג זכה לתחייה טלוויזיונית. שוב, קשה להמליץ על פרק אחד ספציפי, כי אנחנו עוסקים בסדרה מודרנית עם עלילה עונתית שההמשכיות בין הפרקים שלה אפילו יותר חזקה מזו של ״דיסקברי״, אבל כאמור העונה השנייה ממש אחלה.
פריטי טריוויה חשובים: כבר אמרתי שהרבה מהשחקנים משנות התשעים חוזרים לשחק את הדמויות שלהם ב״פיקארד״, גם כשהנוכחות שלהם דורשת המון CGI ועדיין נראית קצת מוזר (ע״ע דאטה), אבל הדמות הכי משנית שבכל זאת תופסת תפקיד משמעותי בסדרה היא בורג-לשעבר בשם יו. אם אתם רוצים לדעת מה הסיפור שלו, צפו ב- "I, Borg" של ״הדור הבא״. הוא פרק מצוין בלי קשר.
מסע בין כוכבים: סיפונים תחתונים
מתי זה הוקרן: התחיל ב- 2020, ועדיין ממשיך.
מתי זה מתרחש: סוף המאה ה- 24, 2380 והלאה. כלומר, אנחנו קצת אחרי הסיום של "וויאג'ר" ו-"נמסיס".
כמה פרקים יש לזה: כרגע – 20.
מי הקפטן: קפטן קרול פרימן בדיבובה של דאן לואיס, אבל זה לא מאוד רלוונטי.
ועכשיו למשהו שונה לגמרי. ב״הדור הבא״ היה פעם פרק שנקרא "Lower Decks״ שעסק באנשי הצוות של האנטרפרייז שהם *לא* מהצוות הראשי, אבל הסדרה סיפונים תחתונים לוקחת את זה כמה צעדים קדימה. מדובר בסדרת אנימציה למבוגרים שעוסקת בבראד בוימר, בקט מרינר וחבריהם – חבורת קצינים זוטרים שעוסקים בעבודות שוליות בזמן שהצוות הבכיר שמתרוצץ ברקע קוטף את כל ההכרה והכבוד.
אנחנו פה בשביל הצחוקים, כן? הפיץ׳ המקורי של סיפונים תחתונים היה ״סדרה שעוסקת באנשים שהתפקיד שלהם זה להכניס את המחסנית הצהובה מצד אחד של משכפל האוכל כדי שבצד השני תצא בננה״. אבל בין הבדיחות הקטנות, הבדיחות הגדולות, הבדיחות הפנימיות והכמות האינסופית של הרפרנסים לסדרות ״מסע בין כוכבים״ מכל הזמנים – סיפונים תחתונים גם מבקרת ומפרקת את העולם של ״מסע בין כוכבים״ והאידאלים של הפדרציה ברמה שאף סדרה אחרת (חוץ מ-"חלל עמוק 9", כבר אמרתי שהיא מדהימה נכון?) לא התקרבה אליה.
האם לצפות בזה: כן! זה אחלה. זה יותר אחלה אם מכירים את כל הרפרנסים, אבל זה עובד לגמרי גם אם לא. לסדרה אין עלילה עונתית מורכבת ויש לה מעט מאוד המשכיות בין פרק לפרק, אז כן אפשר לצפות באיזה פרק שבא לכם עם מעט מאוד התייחסות לסדר שלהם. אם אתם רוצים רק לדגום פרק או שניים, אני ממליץ על "No Small Parts" ו- "We'll Always Have Tom Paris".
פריטי טריוויה חשובים: כמות הופעות האורח בסדרה תגרום לכל סדרת ״מסע בין כוכבים״ אחרת לעמוד בפינה ולהתבייש. באמת. אני לא יודע מאיפה להתחיל אפילו.
מסע בין כוכבים: פרודיג'י
מתי זה הוקרן: התחיל בסוף 2021, ועדיין ממשיך. אפילו לא סיימנו את העונה הראשונה.
מתי זה מתרחש: גם פה אנחנו קצת אחרי הסיום של וויאג׳ר ו-"נמסיס" – המאה ה- 24 המאוחרת, ספציפית, 2383.
מה פרקים יש לזה: נכון לעכשיו 10, אבל כאמור, אפילו לא סיימנו את העונה הראשונה.
מי הקפטן: חייזר צעיר בשם דאל ר׳ל בדיבובו של ברט גריי.
באיזו תקופה מטורפת אנחנו חיים, שבה יש לסטאר טרק לא אחת, אלא *שתי* סדרות אנימציה. הסדרה היא סדרה רצינית יותר, שמיועדת לקהל צעיר יותר ועוסקת בחבורה של צעירים שמוצאים ספינת חלל של הפדרציה ומשתמשים בה בשביל לברוח ממושבת הכלא שהם נמצאים בה. הספינה מצויידת במדריכה הולוגרפית שצופי וויאג׳ר אמורים להכיר היטב, קפטן ג׳יינוויי, שמלמדת את הצעירים איך להשתמש בספינה ועל עקרונות הישות הנהדרת שנקראת ״הפדרציה״.
או לפחות, זה מה ששמעתי עליה. עדיין לא ראיתי אף פרק ממנה, למרות שאני מתכנן שזה יקרה בקרוב.
האם לצפות בזה: כאמור, לא יודע! לא צפיתי עדיין! וגם אם כן – בואו נחכה עד שהעונה הראשונה תסתיים לפני שנחרוץ גורלות בנושא, בסדר?
פריטי טריוויה חשובים: זה לא "סיפונים תחתחונים", אבל גם פה יש כמות יפה של הופעות אורח.
מסע בין כוכבים: מסעות קצרים
מתי זה הוקרן: התחיל ב- 2018, המשיך עד 2020, אבל גם אמורה לצאת עונה 3 מתישהו.
מתי זה מתרחש: כל זמן שהוא, פחות או יותר. יש לנו פרקים שמתרחשים בתקופת האנטרפרייז של פייק ויש לנו פרקים שמתרחשים בעתיד שאפילו דיסקברי עוד לא הגיעה אליו.
כמה פרקים יש לזה: נכון לעכשיו 10.
מי הקפטן: N/A
ה"מסעות הקצרים" הם… פרקים קצרים ביקום של ״מסע בין כוכבים״. בהתחלה הם שימשו כדי להרחיב קצת על הדמויות והיקום של ״דיסקברי״, ובהמשך הם שימשו בשביל… כל דבר, פחות או יותר. יש שם סיפורי רקע ל״פיקארד״, הצצה נוספת לאנטרפרייז תחת קפטן פייק, סרטון אנימציה של סיפור לפני השינה שסיפרו למייקל ברנהאם וסרטון נונסנס מוזר עם טריבלים.
האם לצפות בזה: רק אם אתם מושקעים ביקום של ״מסע בין כוכבים״. במיוחד בסדרות החדשות. אין להם ערך עצום בפני עצמם. אבל אם אתם כן מושקעים ביקום הזה, תוכלו לצפות בכולם פחות או יותר בפרק הזמן שלוקח לכם לצפות בפרק אחד. וזה מומלץ.
פריטי טריוויה חשובים: כאמור, אחד הסרטונים מתרחש בעתיד. רחוק רחוק בעתיד. 1000 שנים אחרי שהדיסקברי ננטשת ע״י כל הצוות שלה. לאף אחד עדיין אין מושג איך זה הולך להתחבר ל״דיסקברי״ בסוף, אבל אני יכול רק לקוות שזה לא יהיה בצורה מעפנה.
מסע בין כוכבים: עולמות חדשים ומשונים
מתי זה הוקרן: זה עוד לא הוקרן! אבל זה מתחיל ממש עוד מעט.
מתי זה מתרחש: אנחנו לא בדיוק יודעים, אבל אנחנו באזור ה״עשור לפני קירק״ (כמו העונות הראשונות של ״דיסקברי״).
כמה פרקים יש לזה: בעונה הראשונה יהיו 10 פרקים. תהיה גם עונה שנייה.
מי הקפטן: אנסון מאונט בתפקיד קפטן פייק. אמרתי לכם שעוד נחזור אליו.
הסדרה אמורה לעלות ב- 5/5/2022. היא אמורה לעקוב אחרי האנטרפרייז, בפיקודו של קפטן פייק, בליווי של הדמויות האחרות שכבר ראינו ב״דיסקברי״ (רבקה רומיין בתפקיד ״מס׳ 1״ של פייק, ואית׳ן פק בתפקיד ספוק) ועוד צוות שלם שנחשף בהדרגה בשבועות האחרונים בכל מיני טריילרים. הפורמט יהיה פחות בקטע של עלילה עונתית ויותר בפורמט ״חייזר השבוע/פלנטת השבוע״ של ״מסע בין כוכבים״ משנות התשעים. כאמור, בינתיים יש לנו כמה טריילרים. אבל זהו בערך.
האם לצפות בזה: תראו, הדבר האחרון שאני רוצה לראות זה עוד רימייקים ופרשנויות מחדש של האנטרפרייז המקורית. אבל אנסון מאונט ואית׳ן פק היו מדהימים בתור פייק וספוק ב״דיסקברי״, אז אני אצפה בזה גם אם הם הולכים לשדר בסטרימינג את ״צבע מתייבש: המחזמר״.
"מסע בין כוכבים" עוד יחזור…
זה רחוק מלהיות הסוף. יש משהו כמו מיליארד סדרות של ״מסע בין כוכבים״ שנמצאות בשלבים שונים של פיתוח כרגע. אנחנו יודעים בוודאות על סדרה שעוסקת ב״מדור 31״ הסודי בכיכובה של מישל יאו (הקפטן של מייקל ברנהאם שנהרגה בשני הפרקים הראשונים של דיסקברי? ובכן, כן. זה מסובך), וסדרה שמתרחשת באקדמיה של Starfleet. וכאמור, זה לא כולל עונות חדשות לכל הסדרות שתוארו בחלק ב׳. האם זה אומר שבעוד כמה שנים אחזור לכתוב את חלק ג׳ של הכתבה הזאת? אני יכול רק לקוות.
מד"ר שלדון קופר נמסר בתגובה:
נו באמת, זה ידע בסיסי שיש לכל ילד
יש לי כמה השגות בנוגע לביקורת..
לצערי, אין לי את כל היום לשם כך אז במקום אני אנשום עמוק ואקצר..
אני מאלה שחושבים שכל הסדרות בכתבה הזו פגעו פגיעה קשה במותג Star Trek, כל אחד בדרכו.
הסרטים היו שילוב של star wars וסרט אקשן של טום קרוז.
אפשר לטעון שזה מה שהולך היום ושהמותג היה צריך בעיטה אבל בשורה התחתונה, הסרטים החליפו עלילה קוהרנטית או מד"ב (עם דגש על "מדע") באקשן. (וכן, גם רוב הסרטים המוקדמים יותר לא היו מדהימים).
Discovery זה פשוט לא Star trek. אין יותר מדי מה להרחיב בנושא. זה פשוט לא.
העונה השנייה היא הגרועה ביותר מארבע עונות לא מוצלחות שנעות בין אקשן לא קוהרנטי לעצירת עלילה מוחלטת על מנת לבכות ביחד (לפעמים בו זמנית).
לא ברור לי איך צוות כותבים מסוגל לשכוח את העלילה שהוא עצמו כתב לעונה שהיא למעשה סרט ארוך.
גם את Picard לא הצלחתי לאהוב. לא יודע מה היה מאחורי הקלעים מבחינת הפקה, כתיבה, דרישות של פטריק סטוירארט וכו' אבל לא הצלחתי לראות שום קשר בין TNG המקורית לסידרה הנוכחית. נראה כאילו מדובר בשתי דמויות נפרדות לחלוטין. בנוסף, עלילה איטית שלמעשה לא הובילה לשום מקום (בשתי העונות) ודמויות משנה לא זכירות.
לדעתי זו סדרת Star trek הגרועה ביותר מבין הסדרות החדשות, גם מבחינת רמת הכתיבה וגם מבחינת הזלזול בצופים ובמקור.
(את שאר הסדרות לא ראיתי).
וווולללללל נסכים שלא להסכים
היה ברור לי שחלק ב׳ יקבל כמות כלשהי של תגובות של ״זה לא סטאר טרק!״/״זה גרוע!״ על דיסקאברי/פיקארד, אבל אני מעדיף להתיישב על קקטוס מאשר לפצוח בעוד דיון על האיכויות של הסדרות האלה. אני בכל זאת מגיב בגלל שחשוב לי תיקון קטן: כל הכתבה הזאת היא *לא* ביקורת. היא סקירה של מה שקיים במותג, לטוב ולרע. על כל סדרה כתבתי איזה משפט אחד או שניים של ״האם זה טוב״ ומסגרתי את זה במפורש בתור דעתי האישית וברור לי ש- YMMV.
ולמרות שאתה לא מסכים עם הדעה שלי, אטען שאם אתה שונא את דיסקאברי וחושב שעונה 2 היא הגרועה ביותר, זה מחזק את הדעה שלי שמדובר בעונה שהיא מעין נייר לקמוס בשביל שתסיק עד כמה תהנה משאר הסדרה. 🙂
לגבי דיסקברי
אני לא יודע – ולמען האמת מעולם לא ממש הטריד אותי – עד כמה סדרה או סרט נאמנים לרוח המותג המקורית של מסע בין כוכבים, מה שזה לא היה. אבל מבחינת סיפור נטו, אפילו שמייקל דמות נהדרת, הסדרה הזו לא עושה את העבודה בכלל. מדהים איך כל פרק בסדרה על חללית שנעה מהר יותר ממהירות האור זוחל כמו מכונית סוסיתא מאמצע המאה הקודמת (ואני מתנצל על ההשוואה. בפני מכוניות הסוסיתא). גם החיבור בין העלילה המתמשכת לעלילות המשנה הוא די מחריד ונוטה לא לעבוד בכלל. ראיתי את כל העונה הראשונה, וכאמור למייקל (וחלק גדול מהדמויות האחרות) היתה לי סימפטיה, אבל התסריטים והבימוי פשוט לא סוחבים בעליה. מהעונה השניה שרדתי כמה פרקים לפני שפרשתי.
העונה הראשונה של דיסקברי היא די קטסטרופלית
אבל לפחות הפיקו בעקבותיו לקחים.
חלק מהמשמעות של הדור החדש של סטאר טרק, שהופקה ושודרה במאה ה21,
היא שאנחנו לא צריכים את הנוסחה של סטאר טרק. בסיבוב הראשון, כל סדרה ליוותה חללית אחת (או תחנת חלל), והקפטן שלה היה הגיבור הראשי, והעיקר היה המסעות והגילויים (וטיפה התחלה של עלילות מתמשכות).
אבל במאה ה21, פורמט כזה הוא לא הכרחי. אפשר לספר מספיק סיפורים שמתרחשים ביקום של סטאר טרק בלי להישאר עם הנוסחה.
דיסקברי – הסדרה מתייחסת לחללית, אבל הגיבורה הראשית היא בכלל לא הקפטן (ונסיים כאן עקב ספוילרים).
פיקארד – הגיבור הראשי הוא אמנם קפטן לשעבר, אבל העיקר זה הוא והחללית שם רק בשביל להעביר אותו ממקום למקום.
סיפונים תחתונים – הגיבורים, באופן מוצהר, הם לא הצוות המרכזי של גבעתיים.
פרודיג'י – יש ספינת חלל, והקפטן הוא אכן הגיבור, רק שהוא בכלל לא קפטן.
ממה שנראה עד עכשיו, "עולמות חדשים מוזרים" היא הניסיון הראשון של העידן החדש לעשות סטאר טרק כמו שסטאר טרק היה בעבר – יש ספינה, ויש קפטן שהוא הגיבור הראשי, ויש עלילות שהן כנראה פחות מתמשכות. והסדרה הזאת תהיה נייר לקמוס – האם בשנת 2022 ניתן לבנות סטאר טרק כמו שסטאר טרק היה בעבר, או שזה פורמט שכבר לא מחזיק היום מעמד.
אני חושב שזה יעבוד
מה שכן, גל ה״סופסוף מישהו עושה סטאר טרק אמיתיייי״ בכל הפורומים/קבוצות של ״סטאר טרק״ מצמרר אותי כבר מעכשיו.
זה הנוסטלגיה
והחוק הראשון של הנוסטלגיה הוא שמהישן זוכרים רק את הטוב, ומהעכשווי גם את חוק סטרג'ן.
הבעיה היא לא בנוסחה
הבעיה עם דיסקאברי ופיקארד היא לא בנוסחה כזו או אחרת. הבעיה היא שזה כבר לא סטאר טרק.
דיסקאברי זה סתם סדרת חלל/אקשן גנרית. אם זה לא היה נקרא "סטאר טרק" אי אפשר היה לדעת שזה שייך ליקום הזה. כן, יש שם קלינגונים ופדרציה וכו' אבל במהות זה פשוט לא סטאר טרק. ואני אפילו לא מדבר על המשחק הגרוע, הדמויות הלא מעניינות והעלילה הלא הגיונית (שסותרת לחלוטין את מה שהיה בסדרות הקודמות).
פיקארד קצת יותר טוב מדיסקאברי (עוד לא ראיתי את עונה 2 שלו) אבל לא בהרבה, מאותן סיבות.
יופי של סקירה, מסכים עם איתן
על הסדרות שנסקרו הן פשוט לא סטאר טרק, והן נוראיות.
דווקא החדשה עם פייק עושה רושם שמחזירה עטרה ליושנה. מחזיקים אצבעות.
"סיפונים תחתונים" המצויירת מעולה!
זאת סדרה חמודה להפליא עם אנימציה נהדרת ודיבוב נפלא. אין לי יותר מדי סבלנות לכל התכנים של "מסע בין כוכבים" אבל הסדרה הקטנה הזאת שבתה לי את הלב. זה מרענן מאד לראות את הברגים הקטנים בצוות הספינה מקבלים סדרה משל עצמם. (לי זה ממש הזכיר לי את הספר המעולה "חולצות אדומות" של ג'ון סקאלזי.)
כאמור, לא צפיתי בכל התכנים של סטארטרק, ולא הפריע לי שלא תפסתי את כל הרפרנסים. הסדרה עומדת בפני עצמה והיא מומלצת בחום.
חולצות אדומות זה ספר חמוד נורא
(לא ראיתי פרק של סטאר טרק, אין לי משהו חשוב להוסיף לדיון אבל מאוד נהניתי מהספר ותהיתי מתי יזכירו אותו והנה הזכירו אותו)
אני דווקא הכי אהבתי את העונה הראשונה של דיסקברי
העלילה הייתה מסודרת עם טוויסטים מוצלחים.
העונה השנייה הייתה בסדר למרות שמסע בזמן תמיד מסתבך.
את השלישית לא הצלחתי לסיים למרות נסיונות חוזרים וכמובן שאת הרביעית כבר לא התחלתי.
תודה על הסקירה!
מסכים מאוד עם הביקורת
העונה השנייה של פיקארד בהחלט נותנת עבודה למרות שקצת מתחילה לאבד את זה לקראת הפרקים האחרונים. בכל מקרה צריך להגיד בכנות שלא מדובר בסוגה עילית.
ראיתי את 3 העונות הראשונות של דיסקברי ובסוף הבעיות הכי גדולות הם תסריט גרוע ומשחק ברמה נמוכה, ובגדול הדמות של מייקל היא לא מאוד קלה להזדהות אז למרות לא מעט הופעות מרשימות (מישל יאו, קפטן לורקה, וקפטן פייק) והדינמיקה המעניינת מאוד עם ספוק, מדובר בסדרה לא טובה.
עדכונים קלים לסקירה (ללא ספוילרים)
1. עונה 2 של פיקארד נגמרה היום. אני עומד מאחורי הטענות שלי שמדובר בעונה הכי טובה של הגלגול הטלוויזיוני הנוכחי של סטאר טרק. יש לה בעיות, אבל אהבתי כל כך הרבה דברים בסיום שאני בטח אדבר עליהם בהרחבה בפייסבוק שלי (ספציפית – פה: https://www.facebook.com/idan.zeierman/posts/10158693745357546 )
2. עונה 1 של Strange New Worlds התחילה היום. מסתבר שלעשות סדרת מד"ב אפיזודית זו לא ערובה לכך שהעלילה המד"בית של הפרק אשכרה תהיה מעניינת באיזושהי צורה. אבל העלילה הלא-מד"בית של הפרק, שמתעסקת בקאסט של האנטרפרייז וההתמודדות שלו עם… דברים… היא אשכרה עובדת ומוצלחת, אז יש לסדרה הזאת פוטנציאל בהחלט. בטח גם על זה אני אדבר בפייסבוק שלי.
3. אני כנראה הולך לדבר על סטאר טרק בעוד פלטפורמה בעתיד הלא-רחוק. אעדכן (גם כאן, אני מניח) כשזה יהיה רלוונטי.
דיסקברי פשוט נוראית, השחקנים נוראיים, העלילות הזויות כמו: נסיעה בזמן 1000 שנה קדימה ורק הצוות של דיסקברי יכול לפתור בעיות הנדסיות של העתיד.
כל הזמן בכי משותף והיא woke ברמה הזויה.
פיקארד בעונה השניה גם מאוד woke בצורה שהפריעה לי לצפיה אבל היא דיי כיפית
בתור מישהו שמאוד לא אוהב את דיסקאברי,
ומחבב רק מעט יותר את פיקארד, בכל פעם בה מישהו מנסה לנגח אותן על ה-Wokeness שלהן אני מרגיש שאני לוקח עוד צעד קטן לכיוון הצטרפות למועדון המעריצים שלהן.
לא צפיתי, שואל מסקרנות
1. אוביסיטי זה באמת מחלה. אבל סתם bmi מעט גבוה יכול להיות העדפה אסתטית, בדיוק כמו רזון (גיגלתי את השחקנית). אם מניחים שההשפעות הרעות פתירות בעתיד המדהים של הסדרה, מה זה משנה?
2. מה אכפת לך סוג מערכת היחסים? תמיד שמים הטרו רגיל בין כל החייזרים, אז למה הומו משנה? למרות שפה, בניגוד לסעיף 1, זה מאוד תלוי באופן ההצגה בסדרה: אם זה קזואלי, אז סבבה. אם מדגישים את זה ממש, אז זה אווילי, בדיוק בגלל שיש פאקינג אנדרואידים וכל החייזרים תכלס נראים כמו בני אדם.
3. הטפות מוסר תמיד היו בסדרות הללו: משתמשים באנלוגיות מרחבי הקוסמוס כדי לגעת בנושאים יום יומיים שלנו.
אם ממש הדמויות אומרות "במאה ה 21 הם בלה בלה" אז זה מטומטם ומרמז על בורות. אבותינו היו חארות לסביבתם בדיוק כמונו, או אף יותר. פשוט לנו יש יותר כח להרוס. בגלל היכולות שיש לנו היום, אנחנו בכלל יכולים להתחיל לחשוב על לשקם ולשמור על הסביבה. כשבני האדם הכחידו כמעט כל חיה גדולה מכלב בכל יבשת שהגיעו, אף אחד לא קשקש על "שמירה על הסביבה". מקסימום "איזה באסה שכבר אין דודו, הם היו טעימים". או , "איזה קטע שכבר אין עצים באיי הפסחא, הם היו יפים". בכלל, למרות מלחמות העולם שהיו לנו ב 100 שנה האחרונות, הן עדיין השנים השלוות ביותר בהיסטוריה האנושית.
נו, שיהיה.
1. השחקנית משמשת כטוקן, היא לא אוביסית בשום צורה ואופן, אבל אני הרגשתי שליהקו ךהיות השמנה של הצוות
2. התמקדות יתר על זה, מערכות יחסים "הומואיות" לא מפריעות לי, יש בסדרה גם זוג גברים במערכת יחסים אבל זה היה לי הרבה יותר סבבה כי לא שמו על זה דגש וזה לא הפריע לצפיה
3. ליטרלי נאמר בסדרה כמה אבות אבותינו היו חרא במאה ה21 וכמה זה נורא שהם נלחמים אחד בשני.
לא מפריעים לי המסרים אלא איך שבחרו להעביר אותם
אז מעכשיו אסור שיהיו שלקנים שמנים בסדרות מדב עם טכנולוגיה מצקדמצ
ומה אם בעתיד הזה זו בחירה אופנתית, בעבר זה היה סימן ליופי ופוריות. אני מרגיש שזו תלונה קטנונית ביותר
וזה ברקע ובלי דגש
בתלונות מהסוג הזה תמיד יש סתירה שמסגירה שמה שבאמת מפריע זה משהו אחר ממה שנטען.
הביקורת על בני האדם במאה ה- 21 נעשית בשתי צורות:
1. גזענות וחוסר סובלנות – אנחנו לומדים שבשביל לסדר את ההיסטוריה הבדיונית של סטאר טרק עם ההווה האמיתי שלנו, דחפו את מלחמות ה- eugenics כמה עשרות שנים קדימה. הביקורת היא לא על זה שבמאה ה- 21 בני אדם הם חארות *בצורה מיוחדת*, אלא שהנה, הם חארות מספיק כדי לקיים את התנאים לקראת מה שבקאנון של סטאר טרק הן המלחמות הכי הרסניות בהיסטוריה של האנושות.
2. זיהום כדור הארץ – כן, כאן הם צודקים. למרות שאנחנו משתדלים לא להכחיד מינים של בעלי חיים (רק משתדלים – אנחנו לא סופר מוצלחים בזה), בצורה אובייקטיבית לחלוטין, טביעת הרגל הסביבתית של האנושות במאה ה- 21 גדולה יותר מזו של האנושות בכל מאה אחרת.
בקיצור, בקונטקסט שבו זה נאמר בסדרה – זה די הגיוני וסביר.
(אני לא סותר את זה שזה נאמר מלכתחילה ״על מנת להעביר אג׳נדה״, אבל לגבי ה- 'wokeness' של סטאר טרק לדורותיה כבר הגיבו לך בתגובות אחרות)
כי סטאר טרק תמיד היתה Woke, עשרות שנים לפני שהמציאו את המונח,
והיא היתה Woke בצורה כל-כך גסה, ש"דיסקאברי", לעומתה, נראית כמו הסופרנוס מבחינת העדינות בה היא מעבירה את המסרים שלה.
וכי אני לא סובל כשמשתמשים ב-Woke כ-derogatory, בעיקר כשהכוונה האמיתית מאחורי המונח היא "פעם היו לי 95% דמויות לבנות סטרייטיות על המסך ועכשיו יש לי רק 90%" (ראוי לציין שלא עשיתי את החישוב ואין טעם להוכיח לי שבדיסקאברי האחוזים הם שונים. זו טענה כללית). לך לכל משרד גדול בארה"ב ותראה הרבה יותר גיוון אתני ומגדרי משאתה רואה בדיסקאברי או פיקארד (עד לכדי חיזרים).
הנשיקה הבין גזעית הראשונה הייתה אצלם!
(ל"ת)
אז איך זה שפיקארד קירח ?
זו כן מחסור בטכנולוגיה שאתה מוכן לקבל ?
מה ההשלכות הבריאותיות של קרחת? מקסימום קצת קר בחורף. יכול להיות שפיקארד יכול לגדל שיער אבל מעדיף שלא כי הקרחת שלו איקונית מדי.
(ואני לא מבין על מה pentagrama מדבר, טילי לא נראית שמנה.)
ומה עם סקוטי? או שאצל גברים זו לא מחלה?
(ל"ת)
עזבו. בדור הבא היה את ג'ורדי לפורג'
דמות שמוגדרת באמצעות עיוורון. מה יותר "יצוג בכח של בעלי לקויות" מזה?
לגבי השמנה
לאנשים עם משקל עודף יש תוצאות בריאות ותוחלת חיים גבוהים משל אנשים במשקל "לא עודף", הסטטיסטיקה די ברורה בנושא
https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/1555137
אולי עד המאה ה-24 אנשים יתחילו להסתכל על נתונים כשהם מדברים על בריאות במקום להצדיק דעות קדומות, ויגלו שלחץ דם ודופק הם מנבאים הרבה יותר טובים של תוצאות בריאות, ואובדן משקל מהיר מזיק ללב (ולשרירים אחרים) ומסוכן הרבה יותר מחיים פעילים בכל משקל שהוא. בדיוק כמו שהקרחה היא לא מזיקה וזו הסיבה שפטריק סטוארט לוהק לתפקיד הקפטן. (למרות שרמות טסטוסטרון גבוהות מדי יכולות להיות מסוכנות, גם בגלל האפקט של דיכוי המערכת החיסונית וגם בגלל קרישיות גבוהה, אבל הקרחה היא הרבה פעמים עניין של נטיה תורשתית ולא רמות טסטוסטרון).
לדעתי,
אנשי הפדרציה הרי המציאו את הסינטוהול – "האלכוהול שלא משתכרים ממנו." הם יכולים למצוא דרך שבה השמנה לא מזיקה לאדם שחפץ בכל זאת להיות מעט שמן. הדגש בקרב האנושות של הפדרציה הוא על התוכן ולא על הקנקן כך שזו לא בעיה מבחינתם אם אנשים בוחרים להיות קרחים או שמנים. הבעיה כאן היא ש-"מסע בין כוכבים" לדורותיה נזהרת מאד לשמור את האנושות של הפדרציה דומה לפחות פיסית לזו שלנו במטרה לחסוך בכסף ולשמור על רמה מסוימת של הזדהות עם הדמויות על המסך. ולאנושות בת ימינו, השמנה, מה לעשות, כן מזיקה…
מה... מה הטעם באלכוהול שלא משתכרים ממנו?
אנשים לא שותים אתנול בגלל הטעם.
שטות של הסדרה, להראות כמה נאורים הם שם בעתיד
דווקא ההפוך יש: בירה עם 0% אלכוהול.
לי זה מסתדר
שתיית אלכוהול, מעבר לתחושה הפיזית שהיא מייצרת, היא גם טקס חברתי, ולאלכוהול, או משקאות אלכוהוליים ליתר דיוק, יש משמעות חברתית. כשמרימים כוס מלאה בשמפניה, למשל, באירוע חגיגי, לא מצפים להתמסטל יותר מדי, או בכלל. חווית השתייה היא מאוד בסיסית. ובכל זאת, בוחרים דווקא בסוג האלכוהול הזה, באירוע הזה. לא שותים מיץ פטל או תפוזים, כי יש לכך קונוטציה אחרת חברתית (ילדותיות, חוסר תחכום). בעתיד הרחוק, יישאר הטקס וההקשר החברתי, הרצון להתגבש, לחגוג, להנות, שיקושר לסוג המשקאות האלה, בלי הרצון או השאיפה לאבד את תחושת המציאות. הסינטהול מחקה את הטעם "המתוחכם" של משקאות אלכוהוליים, בלי תחושת הבאז לאחר מכן, והוא מאפשר את חווית ההנאה מהטעם, או מתחושת ההתנשאות שמלווה אותה, באותה סיטואציה חברתית.
ועוד משהו יותר פרוזאי: מדובר בספינת מחקר, בארגון סמי-צבאי, שבו אסור לשתות בזמן העבודה. סינטהול הוא פתרון טוב באירועים מיוחדים, או במפגשים חברתיים, במיוחד לאור זאת.
בגדול, זה אכן טיפשי כי זה לא מסתדר עם דברים אחרים שהוצגו לנו בעולם הזה, כמו ההולודק, שהוא הייצוג הברור והמובהק ביותר של אשליה או של בריחה מהמציאות באקסטרים. ההולודק, בעולם שלנו, הוא בעל פוטנציאל ממכר יותר מהסם הקשה ביותר. רק שבמנותק מכך, ומתוך הסתכלות על העולם האוטופי והנאור של הפדרציה, זה דווקא די הגיוני.
אנשים לא שותים וודקה בשביל הטעם אבל בהחלט מגוון משקאות אחרים
החל מוויסקי, בירות, יינות. וכמובן יש את כל הקוקטיילים למיניהם כמו אפרול ונגרוני שפשוט פחות טעימים בלי אלכהול.
אלכוהול יכול להיות טעים,
אבל הסיבה שהוא קיים בכל תרבויות העולם לפחות 5,000 (וכנראה 10,000) שנה היא לא הטעם שלו.
לא יודעת לגבי אלכוהול שלא משתכרים ממנו
אבל אלכוהול שלא גורם לחמרמורת יכול להיות רעיון לא רע בכלל
אם תעיף מבט בקישור
תראה שהוא סיכום של מחקרים שמראים שהשמנה היא לא מה שמזיק, גם לאנושות בת ימינו. כלומר, השמנה היא מזיקה בגלל אפליה בתעסוקה, בקבלת שירותים רפואיים וכו', אבל המשקל עצמו הוא לא בעיה.
יש מדינות שבהן כבר הכניסו את זה כגיידליינז של טיפול רפואי (למשל בחלק ממדינות סקנדינביה) מכיוון שלהעיר על משקל עודף גורם לאנשים לא לפנות לטיפול רפואי ומגדיל את החרדה שלהם. באופן הזה עודף משקל כן יכול לקצר חיים של אדם (אם אדם שמן עם סרטן לא רוצה ללכת לרופא כי רק יגידו לו לרדת במשקל, או שהולך לרופא והרופא אומר לו לרדת במשקל לפני שיבדקו את הסימפטומים החדשים שלו, וכו'.) אבל המשקל עצמו מסייע בשרידה של מחלות כגון סרטן, דלקת ראות, וכו'. אדם עם מספיק שומן יכול לשרוד ירידה דרסטית של 10-20 ק"ג בעקבות, למשל, קורונה, בעוד שאדם בתת משקל או במשקל "לא עודף" יכול להגיע לסיכון חיים עקב ירידה כזו במשקל. במקרים של טיפולים שפוגעים בתיאבון לאורך זמן, כמו כימותרפיה, ההבדל אפילו יותר דרסטי.
יש שחקני פוטבול, רצי מרתון וספורטאים אולימפיים ששוקלים מעל 100 ק"ג והם בבריאות מצויינת. פעילות גופנית עקבית ורציפה היא מנבאת בריאות טובה בהרבה ממשקל.
במה זה מתבטא כל הווקנס הזה?
ליהוקים צבעוניים ומגוון נטיות? קווי עלילה? אופי שחקנים?
כל התשובות נכונות
במידה שזה לא טבעי ומפריע לצפיה
מפריע לצפיה זה מאד סובייקטיבי.
לך, נגיד, מפריע לראות אנשים שמנים (ולא, טילי היא ממש לא obese) למרות שזה טבעי לחלוטין ואנשים במגוון צורות קיימים. צר לי לבשר לך שבמקרה הזה הבעיה היא בך ואני מקווה שכל הסדרות והסרטים יפריעו לך עד שתלמד להתגבר על זה.
לא מפריע לי לראות אנשים שמנים, אני בעצמי שמן 😂
הביאו את השחקנית כטוקן, השמנה של סטאר טרק.
זה פוגם בצפייה בדיוק כמו להביא שחקנית שחורה לשחק את מלכת אנגליה במאה ה14.
שוב לא אכפת לי מאף נסיון לשתול מסרים, אבל עשו זאת בצורה עדינה מבלי להרוס את הצפיה.
תגדיר עדינה.
הכוונה לשים ברקע של הפריים שתי נשים מתנשקות למאית שנייה כמו בעלייתו של סקיווקר? או לתת לגבר ללא שם שמופיע בסרט לשנייה במפגש תמיכה להגיד בעלי ולהאייד מהמסך?
וחוץ מזה לא מוצא בעיה ללהק שחקנית שחורה למלכת אנגליה במאה ה14, לא באתי לצפות בדוקומנטרי ואני לא סגור אם אליזבת הראשונה נראתה כמו קייט בלאנשט לצורך העניין.
בעדינה הכוונה, קשורה לעלילה ולא מפריעה לצפיה.
ב sex education, לדוגמא, יש מגוון רחב של מערכות יחסים, ולא הרגשתי לרגע שמשהו שם מוזר, כי זה היה שייך לעלילה.
או אפילו באותה דיסקברי, מערכת היחסים של פול והיו.
לי אישית כן מפריעה שחקנית שחורה, בתפקיד מלכת אנגליה במאה ה14. כשאני רואה יצירה היסטורית, מעדיף שתהיה באווירת התקופה, הרי לא הייתה רוצה לראות רובי m16, ברובין הוד
אני כן!
נשמע כמו סרט רובין הוד מדהים
הטענה שלי היא שגם ככה רוב הסרטים ההיסטוריים לא ממש מדוייקים.
אלא הרגילו אותנו לאיך סרטים היסטוריים נראו. לדוגמה, איך השיניים של כולם לבנות ומושלמות במאה ה14?
בכל מקרה אין לי באמת חשק להיכנס לויכוח הזה, פשוט מרגיש לי שמכל הרעות החולות שיש בתעשייה ״דוחפים יותר מדי קבוצות שונות בצורה שמפריעה לעלילה״ מרגיש לי כמו טענה קטנונית. מבין איך לפעמים יש דברים יוכלו להפריע, אבל זה מחיר קטן לעומת הרווח מך התעשייה מכילה קצת יותר (עם דגש גדול על המילה קצת(. הרגילו אותנו כל כך הרבה זמן לחשוב במונחים מסוימים כך שלפעמיפ קשה להתרגל לשינויים הקטנים.
אני רוצה להזכיר משהו בנוגע לדיסקברי
מדובר בספינת מחקר. זה היה התפקיד שלה לפני המלחמה בעונה הראשונה. קצינה, או צוערת, מעט יותר מלאה, שמשרתת שם, זה הגיוני לחלוטין. היא לא לוחמת, היא לא אמורה לצאת לשטח עם פייזר ולירות באף אחד, או לטפס ולקפוץ. היא חוקרת, מדענית, וזה מה שהיא באמת עושה מרבית הזמן, גם במלחמה, וגם בכל האסונות שנפלו על דיסקברי לאחר מכן. עבדתי בצבא לא מעט זמן, במכון מחקר, וראיתי לא מעט חוקרות – וחוקרים – קצינים, שהם בערך באותו משקל כמו שלה. לא שמנים בשום פנים ואופן, אלא מעט מלאים, ובכושר בכל זאת. כן, זה אפשרי.
אני לא מצליח להבין למה דווקא המשקל של טילי נחשב "דחיפה", מכל הדברים בעולם. איך זה הופך אותה "לטוקן" שמנה? איך יכול להיות שבחברה מקבלת ומכילה כמו הפדרציה, שבה יש אינסוף חייזרים באינסוף מבני גוף, עם מגוון אינסופי של חולשות ויתרונות גופניים, נפשיים, מנטליים וקוגנטיביים, זה הדבר שמפריע? אם היא לא הייתה שם, זה היה צורם לי יותר. וזה אכן צורם כשאני צופה בטרק של שנות ה-90.
אתה מדבר על "טוקן"?
אתה זוכר שעוד בסטאר טרק המקורית היו על גשר הפיקוד אישה שחורה, גבר רוסי, גבר אסייתי, גבר סקוטי, וחייזר וולקני? מבין 7 הדמויות הראשיות, רק 2 (קירק ומק'קוי) היו גברים אנושיים לבנים אמריקאים.
וכן, כל אחד מהם היה "טוקן". בפירוש ובמוצהר.
אוהרה בפירוש היתה "אישה שחורה", פאבל בפירוש היה "קצין רוסי", סולו בפירוש ייצג "אסייתי ג'נרי", סקוטי היה כל כך סקוטי עד שקראו לו סקוטי, וכמובן שגם השילוב של חייזר בצוות הפיקוד, כדמות הכי חשובה מלבד הקפטן, נעשה בדיוק כדי לשדר את המסר הלגמרי WOKEי של IDIC.
סטאר טרק היתה WOKE עוד מהפיילוט הראשון (כשנאמבר וואן היתה אישה!) באופנים לא פחות ברורים וקיצוניים מהיום. מי שהשתנה זה לא סטאר טרק, זה הצופים שלה. אנשים שבצעירותם כל ה-WOKE הזה דיבר אליהם ועשה להם נעים, כי הם עוד לא פיתחו אנטי לכל מוצר שמנסה להעביר מסרים חיוביים ומכילים. היום הם מקבלים טריגר נוראי מכל יצירה שמנסה להעביר מסר, ורצים לשפוך את זה בפייסבוק.
(נכתב על ידי אדם שחושב שדיסקאברי זו סדרה גרועה ועלובה, שמבזה את האינטליגנציה של צופיה, אבל לא בגלל שהיא WOKE).
בחיי שאני לא מבין מה זה אומר שהביאו אותה כ״טוקן״.
היא פשוט… שם. אף אחד לא מצביע עליה ואומר ״תראו איזו מוצלחת היא למרות שהיא שמנה״. הנושא של המשקל שלה (בלי להתייחס לשאלה האם זה בכלל ״מחלה״ כמו שאתה טוען) לא עלה אפילו פעם אחת במהלך 4 העונות של הסדרה, בניגוד לשלל תכונות אופי אחרות שעוררו תהיות האם היא מתאימה לסטארפליט/פיקוד/וואטאבר.
אם *זה* מסר שנשתל בצורה לא עדינה והורס את הצפייה, בחיי שאני לא מבין איך צפית בסטאר ״טאשה יאר ליטרלי נואמת במשך 3 דקות לווסלי על איך סמים זה רע״ טרק עד עכשיו.
אני מקשקש על ״מסע בין כוכבים״ - עכשיו בפודקאסט!
אוקיי, לא רק אני.
אני וחבר בשם ארז רונן התחלנו להקליט פודקאסט שבו אנחנו עושים את הדבר הקלישאתי של לצפות בכל פרקי ״מסע בין כוכבים״ ואז לקשקש על זה. הכוונה שלנו היא לעשות פרקים קצרצרים יחסית (סדר גודל של רבע שעה לפרק), משעשעים, אבל עם הכמות המינימלית של הפרטים כדי שגם מי שלא צפה בפרקים האלה בשבוע האחרון (או בכלל…) יוכל לעקוב פחות או יותר אחרי מה שקורה. אם אתם רוצים להאזין לנו, העמוד שלנו ב- podbean נראה נוראי, אבל מרכז קישורים לכל מיני אפליקציות פודקאסטים: https://tzofim.podbean.com/
(וגם סביר להניח שתוכלו פשוט למצוא את הפודקאסט באפליקציית הפודקאסטים החביבה עליכם. חפשו ״צופים בין כוכבים״)
חוץ מהעמוד הזה, יש לנו גם עמוד וקבוצה בפייסבוק וחשבון בטוויטר, אבל גם אותם לא קשה למצוא!
נכון לזמן כתיבת התגובה הזו, יש לנו בפיד כבר שלושה פרקים שעוסקים בפרקים הראשונים של הסדרה המקורית (זו עם קפטן קירק). בואו להאזין ותנו לייק או Follow או מה שזה לא יהיה שהצעירים של היום עושים!
מה זאת אומרת מה שזה לא יהיה שצעירים עושים היום
לובשים חליפות ושרים התקווה.
ואז שוברים כסאות ומפזרים פופקורן באולם, לא לשכוח.
(ל"ת)
אני לא יודע.
הצעירים שאני מתמודד איתם ביום יום הם עדיין צעירים שבעיקר משחקים מיינקראפט ואוכלים במבה.
Sure, they're cute now,
but in a second they're gonna get mean, and they're gonna get ugly somehow, and there's gonna be a million more of them.