אתגר הקיץ של עין הדג חוזר

בואו לצפות, להגיב, ולקרוא ביחד עם הקהילה במהלך הקיץ הקרוב.

לפני שנה עשינו באתר "אתגר צפייה": אתגר שבו למשך 10 שבועות, צופים ב-10 סרטים, 1 בכל שבוע, כאשר כל שבוע הוא בעל "נושא" מסוים. זה היה כיף ונחמד, אבל חשנו שאולי אפשר להפוך אותו לאפילו יותר כיף, ועל כן ניסינו לעשות שני דברים שונה מפעם הקודמת: לקצר את האתגר, ולתת לכתיבה שתיעשה באתגר, בין מהמגיבים ובין מהכותבים, להצטבר לפוסט מתגלגל של המלצות, אזהרות ומיני ביקורות על שלל הסרטים שראיתם בכל שבוע.

איך זה יעבוד? למטה תוכלו לראות את 6 הקטגוריות שבחרנו בקפידה. כל מי שרוצה להשתתף באתגר או לפחות מתעניין יבחר 6 סרטים באורך מלא שהוא עדיין לא ראה ושעונים על הדרישות של כל שבוע ויפרסם אותם פה, בקבוצת הפייסבוק שלנו (בפוסט ייעודי, לא ככה סתם) או בלטרבוקסד של האתר כרשימה משל עצמכם (או בכולם, זה לא משנה).

כל שבוע למשך החופש הגדול אנחנו נפרסם בקבוצת הפייסבוק ופה בתגובות תזכורת על הנושא של השבוע, נקפיץ את הכתבה עם השבוע המתאים ואז נוכל לדבר ולדסקס על הסרטים שצפינו בהם. לאחר מכן, תגובות נבחרות יפורסמו כאן כחלק מלקט נבחר של השבוע.

אם יש עוד שאלות בנושא, נשמח לענות. ועכשיו, בואו ניגש לעניין.


שבוע 1 (27 ביוני עד 3 ביולי): שבוע המלצות כותבי עין הדג
פעם שעברה פתחנו את אתגר הצפייה עם רשימת הסרטים שנבחרו בסקרי עין הדג לסרטים הטובים ביותר. החלטנו לא ללכת רחוק מדי, וביקשנו המלצות משלל כותבי עין הדג: כל אחד בחר 5 סרטים שהוא לאו דווקא חושב שהם הטובים ביותר או האהובים ביותר, אלא הסרטים הראשונים שקפצו לו לראש כשביקשנו 5 המלצות. האתגר השבוע הוא לצפות בסרט אחד מהרשימה הנ"ל שעוד לא ראיתם.

שבוע 2 (4 ביולי עד 10 ביולי): בלי האמריקאים: סרט מלחמה על מלחמה בלי ארה"ב 

כשחושבים על סרטי מלחמה, נוטים לחשוב על סרטים אמריקאיים: סרטים על מלחמת וייטנאם, או מלחמת העולם השנייה, ועל כמה שהאמריקאים גיבורים, או שטנים, או גיבורים-שטנים, או מה שלא יהיה. ובכן, האתגר שלכם השבוע הוא לראות סרט מלחמה בלי מבטא אמריקאי אחד לרפואה: בין אם הוא מתרחש כאן בישראל, באוסטרליה, בגרמניה, בסין או בהודו. הכנו רשימה חלקית של סרטים כאן. שימו לב שבנוגע לשאלה "האם סרטים ממלחמות העולם שמתרחשים לפני הגעת האמריקאים נחשבים או לא" אנחנו נשאיר לבחירתכם.

שבוע 3 (11 ביולי עד 17 ביולי): סרט אנימה שאינו ג'יבלי

אחרי שעשינו פרויקט שלם לכבוד אולפן האנימציה היפני, החלטנו לאתגר את עצמנו ולצפות בסרט אנימה שהוא דווקא לא של האולפן. בשבוע זה עליכם לראות סרט אנימה שאינו יצא מאולפן ג'יבלי. ניתן להיעזר ברשימת ההמלצות שנעמה רק עשתה.

שבוע 4  (18 ביולי עד 24 ביולי): סרט ישראלי (שאינו סרט ביכורים)

אחוז מגוחך למדי מהקאנון הישראלי, בוודאי מהעשור האחרון, מורכב מיצירות ביכורים: הלהקה, חתונה מאוחרת, אפס ביחסי אנוש, אוונטי פופולו, קלרה הקדושה, סאלח שבתי ועוד. לכן, תוך רצון להיות פטריוטים טובים, אך בכל זאת לאתגר את עצמנו, המטרה שלכם היא לצפות בסרט ישראלי שאינו סרט ביכורים ושלא ראיתם עדיין. ניתן להיעזר ברשימה (הלא שלמה בכלל) כאן.

שבוע 5 (25 ביולי עד 31 ביולי): הכירו את השכנים: סרט מירדן, סוריה, לבנון או מצרים

בעוד שבעבר דיברו רבות על סרטים מצריים וירדנים שאנשים קלטו בטלוויזיה בנסיון לברוח משידורי הערוץ הראשון, בימינו נראה שאין יותר מדי התעניינות בקולנוע של המדינות השכנות לנו. על כן, המטרה בשבוע הזה היא לראות סרט אחד שלא ראיתם ממדינה שכנה – בין אם זה סרט תיעודי על מלחמת האזרחים בסוריה, אחד מהסרטים המועמדים לאוסקר מירדן או לבנון, או אולי קלאסיקה מצרית משנות החמישים. ניתן להיעזר במספר הרשימות הבאות על סרטים מומלצים, או פשוט לבחור בסרט כלשהו שעולה לכם בנטפליקס כשאתם מחפשים באנגלית "סרט מצרי/ירדני/לבנוני".

שבוע 6 (1 באוגוסט עד 7 באוגוסט): זוכה פרס הסרט הטוב ביותר באינדיפנדט ספיריט

רבות מדברים על האוסקר, או על קאן, ואפילו קצת על גלובוס הזהב, אבל אחד מטקסי הפרסים הכי מגניבים הוא כזה שלא זוכה להרבה יחסי ציבור, והוא פרסי האינדיפנדט ספיריט. ראשית כל, בשנים האחרונות הביאו לשם מנחים מעולים שעשו מונולוגים קורעים מצחוק, וזה כבר היה שיפור עצום על האוסקר. אבל יותר מכך, למרות שבשנים האחרות הפערים בין האוסקר הלכו והצטמצמו, הספיריט נתן את הפרס הגדול שלו ליצירות כמו "ספרות זולה", "פארגו", "ממנטו", "בחירות או לא להיות" ועוד. בשבוע הזה עליכם לראות סרט אחד מהזוכים בפרס הסרט הטוב ביותר שעוד לא ראיתם (או, במידה וראיתם את כולם: סרט שהיה מועמד).