במקור: X2
במאי: בריאן סינגר
תסריט: דייויד הייטר, דן
האריס, מייקל דוברטי, בריאן
סינגר, זאק פן
שחקנים: יו ג'קמן, פאמקה
ג'נסן, איאן מק'קלן, פטריק
סטיוארט, האלי ברי, רבקה
רומין-סטאמוס, אלאן קאמינג,
אנה פאקווין, בריאן קוקס
פלאשבק: אוקטובר 2000. 'עין הדג' בחיתוליו. 'אקס-מן' מגיע לארץ, והקהל איתן בדעתו: בהחלט לא רע, אבל הוא נראה קצת יותר מדי כמו הקדמה לסרט הבא בסדרה. הם צדקו.
לקרוא ל'X2' סרט המשך זה כמעט מעליב. סרטי המשך הם הרי דבר נחות שמנסה לסחוט עוד כסף מהסרט הראשון, הדבר האמיתי, ולחקות אותו. אבל 'X2' הוא הוא הדבר האמיתי, והוא גורם לסרט הראשון להראות כמו נספח שולי. שולי, אבל הכרחי: אם אין לכם תואר באקסמנולוגיה ואתם לא יכולים לדקלם בעל פה מהו שמו, כינויו ויכולתו המיוחדת של כל מוטאנט, צפייה בסרט הראשון היא הכרחית לפני שאתם מגיעים לשני, אחרת תעבירו חצי מסרט ההמשך בניסיון להבין מי הוא מי. ככה זה עם סרטי המשך היום. וזאת באמת לא חובה נוראה כל כך, שכן גם 'אקס-מן' הראשון, אמרנו, הוא סרט ממש בסדר.
אם בכל זאת אתם מתעקשים לוותר על הסרט הראשון, אז זה העניין, בקיצור נמרץ: בין בני האדם כמוני וכמוכם נמצאים מיליוני מוטאנטים. אנשים שבמקום להיוולד עם רגל שלישית או עם אוזן בעורף קיבלו עיוותים גנטיים מגניבים הרבה יותר, כמו היכולת לשלוט במזג האוויר, היכולת לשנות צורה או האפשרות לגרום לעצי אבוקדו לגדול במהירות גבוהה פי 1.3 מהרגיל (ואני תוהה: האם במסגרת מיפוי הגנום האנושי יימצא בסופו של דבר הגן האנוכי שלא מאפשר לרובנו לעבור דרך קירות?). בני האדם, כפי שבני אדם נוטים להיות, מפחדים מהשלב הבא באבולוציה, וכמו שיודה נוהג לומר, פחד מוביל לכעס, וכעס מוביל לשנאה, ולכן המוטאנטים מוצאים את עצמם דחויים בחברה ולא מוזמנים למסיבות של המקובלים.
מצב הפופולריות של המוטאנטים לא משתפר כשמוטאנט מסתורי, שנראה חצי מהזמן כמו הומלס ובחצי השני כמו ערפל כחול, מנסה להתנקש בחייו של נשיא ארה"ב. באופן מתבקש להפליא, זה משמש תרוץ מצוין לנשיא ולרשויות כדי לצאת למתקפה נגד כל המוטאנטים באשר הם. אנשי בית הספר למוטאנטים של פרופ' X (פטריק סטיוארט) מבקשים להקדים תרופה למכה ולמצוא את המוטאנט המתנקש, כדי לגלות מיהו, בשביל מי הוא עובד ומה לעזאזל הוא חושב שהוא עושה, אבל זה כבר מאוחר מדי: מבצע "הך במוטאנט" כבר התחיל, ורק וולברין (יו ג'קמן), המוטאנט בעל טפרי הפלדה, עומד בין ילדי בית הספר התמימים לבין עשרות אנשי קומנדו במסכות.
מכאן זה רק הולך ומסתבך. לרוב סרטי הקומיקס עד היום היתה עלילה של חוברת קומיקס אחת, מקסימום שתיים; לסרט הזה יש עלילה שתספיק לספר המאגד שמונה חוברות עמוסות פעילות, לפחות. קורה הרבה, וקורה כל הזמן. דבר מוביל לדבר, חבורת האקסים מתפצלת ונפגשת וחוזרת ומתפצלת, אנשים מחליפים צד מהטובים לרעים ולהיפך. מי שחשב שעלילת סרט ההמשך תהיה "מגנטו, מנהיג הרעים, בורח מהכלא ופוצח במזימה חדשה להשתלט על העולם" טעה. מגנטו אכן מוצא דרך החוצה מהכלא, ועושה את זה בדרך מקורית במיוחד ובסטייל לא נורמלי, אבל עד שזה קורה, זה כבר כמעט עניין שולי. מגנטו, אגב, הוא איאן מק'קלן, והעובדה שאנשים לא אמרו "היי, הנה גנדלף" ברגע שראו אותו היא עדות לאיכות המשחק שלו.
זה שהעלילה עובדת בלי לגלוש לרמות הטימטום שכבר חשבנו שהן הכרחיות בסרטים מסוג זה, זאת הצלחה בפני עצמה. אבל ההישג הגדול של 'X2' הוא שאיכשהו, למרות כל הפיתולים, אין שום בעיה לעקוב אחרי העלילה, ולמרות שהסרט מכיל 12 דמויות ראשיות (ספרתי) ועוד הרבה משניות שרק קוראי קומיקס ידעו לזהות בשמן, הוא לא נראה כמו גירסה מומחזת של ספר טלפונים. הסרט הראשון התרכז בעיקר בוולברין ורוג, ושאר האקסים שימשו כרקע. הפעם כמעט כל אחד מ-12 המוטאנטים הראשיים מקבל זמן מסך שווה, ובכל זאת רבים מהם זוכים – תוך כמה דקות מסך וכמה משפטים – לאופי ואישיות שגיבורים רבים וטובים לא הגיעו אליהם במשך סרט שלם, ועל כך מגיע לצוות התסריטאים צל"ש הרמטכ"ל החבל"ז, ולבריאן סינגר פרחים.
אוקיי, אז לא כל האקס-מנים מעניינים באותה המידה. על סייקלופס (ג'יימס מרסדן) האנמי, מבחינתי, אפשר היה לוותר, אבל אולי זה פשוט שאני לא אוהב אנשים שלא מסתכלים לי בעיניים. ליידי דת'סטרייק נראית בעלת פוטנציאל, אבל בקושי מופיעה בסרט וכבר נעלמת. גם סטורם, למרות היותה האלי ברי, בקושי מנוצלת. מיסטיק (רבקה רומין-סטאמוס), כוכבת הסרט הראשון, ממשיכה לגנוב את ההצגה (לא משימה קשה מדי, כשאתה אישה ערומה צבועה בכחול שיודעת לשנות צורה) ומוכיחה שהיא לא רק יפה. וולברין נשאר וולברין, ו-וולברין זה טוב.
עוד בין התוספות לצוות האקס-מן נמצאים אייס-מן ופיירו, אנשי הדור הצעיר בעלי כוחות לא מאוד שימושיים (שליטה באש – איך זה עוזר בחיי היום-יום, חוץ מלהרשים בחורות?), שהופיעו גם בסרט הראשון לשניה וחצי. שחקן הרכש החשוב ביותר של צוות האקסים הוא כמובן נייטקרולר, ההומלס הערפילי, שלו, בנוסף לכל הצרות, יש גם זנב. אומרים שמשחק אותו אלאן קאמינג, שחקן בריטי חמוד להפליא שעד היום לא זכה להערכה שהוא ראוי לה ('ספיי קידס', 'ג'וזי והפוסיקאטס'), אבל מתחת לשכבות האיפור ולמבטא, לגמרי לא זיהיתי אותו. 'X2' יהיה, אני מקווה, נקודת זינוק משמעותית בקריירות של נייטקרולר וגם של קאמינג, ואני מאחל לשניהם הצלחה בהמשך הדרך.
אז מה, הסרט מושלם? מתקרב, אבל לא. מה שבכל זאת היה חסר הוא איזה גראנד פינאלה, איזה פיצוץ ענק באמת לסיום. יש סרטים שמרכזים את כל המאמצים בסצינה אחת, וכל השאר חלש. בסרט הזה המשאבים פוזרו על כל ארכו: אין בו סצינות רעות, אבל גם אין בו סצינה אחת אייקונית ומדהימה שמעריצים יוכלו לצטט גם בעוד עשר שנים, או משהו מפוצץ ממש בתחום האפקטים – יש טונות מהם, והם עשויים מצוין (בניגוד לסרט הראשון בסדרה), אבל לא תראו שום דבר שלא ראיתם קודם. חוץ מזה – וחוץ מצרימות מסוימות שבכל זאת קיימות בעלילה, ומתבלטות על רקע המצוינות הכללית – באמת שאין תלונות. סרט הקומיקס הטוב ביותר אי פעם? ייתכן בהחלט. תנו לי אחד כזה פעם בשנה ואני אהיה מבסוט. אז זה מה שאנשים מוצאים בקומיקס.
- האתר הרשמי
- אתר ישראלי
- הקומיקס – אתר רשמי
- אתר מעריצים – הסרט
- אתר מעריצים – הקומיקס
- אתר מעריצים – הסדרה
- וולברין
- נייטקרולר
- רוג
- אייס-מן
- סטורם
- מאזדה
- האתר לאנשי X אמיתיים
- חריגות גנטיות
- אקס-מן – ביקורת בית שמאי
- אקס-מן – ביקורת בית הלל
- Xפוזיציה ל-X-מן
אהרו''כ
אוי, לעקוב אחרי שמות. אני בקושי מצליח בעולם האמיתי, אז בסרטים?
אגב, על כמה מתערבים שעוד כמה שנים יצא סרט של וולברין לבד?
יפה מאוד
לקח לך בדיוק 6 שנים לחזות את וולברין
שם איקס
את אנשי האיקס הכרתי דרך ספיידרמן. לא, לא הסרט ששבר את רוב השיאים ואת הראש של הפרוטגוניסט שלו עם כמה פחיות בירה אלא דווקא הסדרה הטלוויזיונית. המצוינת. יותר מאוחר ספיידי התחבר לפיירסטאר ולאייסמן שהיו חלק מחבורת האיקס. הסיבה לכך הייתה שספיידי לא היה חזק במיוחד יחסית לאויבים שהרבה פעמים השתעשעו בלחקות אותו, בללכוד אותו בקורים חזקים יותר ולהשפיל אותו בציבור. ספיידי ניצח בדרך כלל על ידי עורמה וניצול מדויק של כוחותיו, חוכמתו והידע שלו בכימיה. פיירסטאר ואייסמן עזרו לו בלספק עוד כלים להשתמש בהם. לפחות בשני פרקים שראיתי ספיידרמן היה אורח של פרופסור קסוייר והמוטנטים שלו ועזר להם להתגבר על אויב חזק במיוחד ומחשב סימולציה שהשתגע. בעוד פרקים אחרים של ספיידרמן היו דינאמיים מאוד הפרקים עם האיקסים היו יחסית סטאטיים והלכו בערך ככה: למוטנט א' יש כוח אחד בואו נשתמש בו, לא הולך, יעלה ויבוא מוטנט ב' ויעזור ומטנט ג' מאחורה ומוטנט ד' מהצד.
זאת במידה מסוימת העלילה של X2. יש הרבה הרבה מוטנטים ולכל אחד כח אחד. חלק מהמוטנטים פוחדים להשתמש בכוחות שלהם, או סתם לא מאופסים על עצמם. חלק מהם מאופסים על עצמם רק כאשר ג'נרל סטרייקר שבא משום מקום בעלילה שולט על המוח שלהם. הסרט מתחיל בסצינת פעולה משובחת שבה אחד המוטנטים קופץ כמו ממקום למקום כמו הכלאה בין יודה לתאומים במטריקס רילודד במטרה להרוג את נשיא ארה"ב. לטעמי זאת הסצינה הטובה בסרט. מכאן ואילך הסרט מערבל אותנו ביותר מדי דמויות נטולות עומק ובאפקטים נחמדים אבל לא יותר מזה. יותר מכך אני משוכנע שהתגובות לסרט יכילו המון ניטפוקים כיון שיותר מדי סצינות בסרט הן בעלות חוסר הגיון פנימי. בסרט יש בין השאר סצינת ניסיון לרצח המוני ביזארית וכה נטולת הגיון פנימי שהיא עשויה לזכות סקרים עתידיים של הדג. הסרט מסתיים בשיא גדול כאשר הדמות הלא נכונה מגלה בלי שום סיבה מיוחדת שיש לה יותר כוחות ממה שחשבנו ומקריבה את עצמה בעוד הדמות הנכונה לפיתרון נחה ומזמזמת להנאתה לקט שירי אירוויזיון מכל הזמנים.
מעבר לכך דמויות בסרט באות והולכות סתם כך ממש כמו במטריקס רילודד. עד שהתרגלנו אליהן הן כבר נלחמות והופס הסרט צריך להמשיך אז הן מתות להן כך. גם בדמויות המרכזיות ההתקדמות העלילתית דלה. יו ג'קמן עושה עבודה טובה בתפקיד וולברין אבל העלילה שכביכול רומזת על עבר אפל לא מתקדמת לשום מקום. כל הסרט ציפיתי שוולברין יגלה שהוא רצח המון אנשים או מוטט את הבורסה בצעירותו אבל הפיתרון ל"תעלומה" הוא דל ומשכנע כמו קמפיין בחירות של מפלגת העבודה.
הציר העלילתי של הסרט שוב מתעסק כמו בסרט הראשון בגזענות של האנשים הרגילים והפחד שלהם מהמוטנטים שנרדפים על ידי הצבא, המשטרה וכו'. לטעמי, הנושא הזה שקוף, שמתיימר לייצג את הגזענות בעולם וכך הלאה מיצה את עצמו. מעבר לכך שהנושא מטופל ברגישות של דודו טופז בראיון על נשים צעירות. הוא אינו מייצג את הבעיות הנוכחיות המאפיינות שאת הגזענות בארה"ב (גטואים, העדפה מתקנת וכו') אלא יותר את אלו שהיו בארה"ב כאשר הקומיקס המקורי יצא וזכויות השחורים, וההומוסקסואליים היו בשלב התפתחותי אחר.
מהסרט יצאתי בהרגשה קשה, של בזבוז קולוסאלי של כסף שיכל היה להאכיל משפחות רעבות באפריקה. לא שלי, חלילה, כיון שקרובי המשפחה שלי בארה"ב שילמו על הכרטיס. הבזבוז הוא של מפיקי הסרט שלקחו במאי שהוכיח את עצמו ואנסמבל שחקנים מצוין לעשות סרט עם תסריט מקושקש. עד מתי אפקטים מרהיבים יצדיקו סרטים גרועים?
טוב,
כמו שבוודאי שמת לב, אני לא מסכים איתך, אבל לפני שאני נכנס לדקדוקים, פיקפוקים וניטפוקים, שתי שאלות:
א. ראית את הראשון?
ב. אם זה סרט גרוע, האם לדעתך יצא אי פעם סרט סופר-גיבורים טוב?
טוב,
כן, ראיתי את הראשון. נכון שהבימוי בו היה יותר איטי והאפקטים פחות מרשימים, אבל העלילה היתה יותר מעניינת. לגבי סרטי סופר גיבורים, אני מניח שסופרמן 2 הוא הסרט הכי טוב שנוצר בז'אנר ואחריו טרמינטור 2. כנראה שהבעיה היום עם סרטי סופר גיבורים היא שהשימוש בגרפיקה ממוחשבת שמספקת אפשרויות נוספות אבל גם מקשה על הבימוי. דווקא בגלל שיש יותר אפשרויות מבחינת אקשן הכותבים והבמאים חושבים יותר על איך אפשר לעשות כמה שיותר אפקטים מגניבים ופחות על עלילה מעניינת והתפתחות דמויות. כמובן שכל זה יבחן עוד יותר בסרטו של אנג לי על הענק (הירוק) שיצא היום. מהביקורות הראשונות הסרט מצוין פחות או יותר עד הקטע שהאנימציה הממוחשבת מגיעה, ואז הסרט קצת מתפספס.
לסיום כמה כללים לסרט סופר גיבורים טוב:
1. כוחות של סופר גיבור בטווח הארוך לא מועילים לו.
2. סופר גיבור אמיתי תמיד מנצח בכח המוח והערמומיות שלו כי לעמודים מולו כוחות חזקים יותר. הרשעים הכי מוצלחים הם כאלה שעמוד מולם סופר גיבור שלכאורה אין לו כל סיכוי לנצח אותם.
3. האפקטים בסרט צריכים לשרת את העלילה. אפקט, מגניב ככל שיהיה, שאינו עוזק לקדם את העלילה, מיותר.
4. סופר גיבור לעולם אינו מתמצה רק בכח שלו. כל סופר גיבור צריך זמן מסך מספק בשביל שנכיר אותו ושיהיה לנו אכפת ממנו. גם האויבים שלו צריכים לשרוד למשך זמן מסך מספק.
5. כל עלילה, מופרכת ככל שתהיה (קריפטונייט, קרני גמה, קרני ליזר, קרני חומוס עם קצת טחינה) צריכה להיות בעלת הגיון פנימי. על כך ועוד באחת התגובות הבאות שתסומן כספוילר.
כל כך לא
הכללים שלך הם טעם אישי בלבד, ואני לא מסכים אם רובם.
הרשע חייב להיות רב עוצמה ומעניין, בעל אישיות כוחות ונוכחות יוצאים מהכלל (הדוגמה הכלאסית דארת' ווידר)
הגיבור/ים חייבים להיות בעלי תכונות דומות.
דמויות טיפשות מכל אחד מצידי העלילה יגבילו את כמות התחכום בעלילה, ולכן יורידו את האיחות שלה, אך זה לא אומר שכולם חייבים להיות חכמים. ווולוורין לא ממש חכם אך עדיין דמות מצויינת בגלל שהוא כתוב מבויים ומשוחק טוב, וזה סך הכל מה שהופך כל סרט לסרט טוב.
בסופו של דבר אין דבר חשוב יותר בסרט מאשר בימויי ותסריט טובים, ומשחק כמובן. סרט סופר גיבורים יכול להיות כמו כל סרט אחר. הוא יכול להיות קומי, אימה או כל זקאנר אחר. אני חושב שדיי הרבה גיבורי סרטים נופלים תחת ההגדרה סופר גיבור, כי אפילו אם אין הם כוחות מוגדרים הם בדרך כלל מוצלחים ומצליחים יותר מבני אדם רגילים, כי אחרת למה שעלילה שמתרכזת בהם תעניין מישהו?
-האשף הדגול
''למה שסרט על בני אדם רגילים יעניין מישהו''?
זה היה סרקזם, נכון?
''למה שסרט על בני אדם רגילים יעניין מישהו''?
זה אולי היה ניסיון לציניות. ואולי לא?
ציניות זה משהו אחר.
''למה שסרט על בני אדם רגילים יעניין מישהו''?
אני חושש שלא, סתם ניסוח גרוע. אני מתכוון להגיד שאם שום דבר מיוחד לא קורה להם, והם סתם אנשים אין פה ממש חומר לסיפור מעניין – ראה היועץ לתסריטאות מאדפטיישן :-)
-האשף הדגול
מרכיב ששכחתם.
מרכיב מאוד מעניין ושיכול לסובב סביבו עלילה שלמה הוא מרכיב שבו הגיבור מגלה את כוחותיו. ע"ע ספיידרמן.
אז נכון, פה יש לנו שני סרטים עם עשר/שנים עשר עוויטוזויידים ולא אחד, אבל פסחו על זה לגמרי (חוץ מרוג ב-X1, שלראות אותה מגלה את כוחותיה היה מעניין בערך כמו לצפות ברעיון עם שמעון פרס על החזון שלו למזרח תיכון חדש).
אז כן, יש גם סרטי קומיקס טובים אחרים. אפשר גם טובים יותר.
טגיד, ראית פעם סרט של ג'יימס בונד?
ואם ראית, התלוננת על זה שלא ראית איך גייסו ואימנו אותו?
ואני מניח שאת סרטי בטמן המופתיים יצא לך לראות. האם מוסבר בהם איך ברוס ווין הפך למטורף עם גלימה שחורה?
אתה מדבר על אלמנט פעוט, שלרוב לא עוסקים בו. גם בקומיקסים תגלה את המקורות ("Year One", כפי שזה נקרא לרוב) רק זמן רב לאחר הפגישה עם הדמות.
טגיד, ראית פעם סרט של ג'יימס בונד?
א. גיימס בונד הוא לא קומיקס ככזה. הוא קטגוריה נפרדת, שיש לה מבנה מיוחד, מקובע (ומונוטוני להחריד) משלה.
ב. באטמן היה, תסלח לי, דרעק.
ג. בקומיקס זהו אלמנט פעוט.
אבל אלא אם כן אתה בונה על קוינטי-דקה-דולוגיה (חמישימושתיימולוגיה בת שתי עונות) של סרטי קולנוע, במדיה שבה שלושה סרטים ומיצית, זהו אלמנט עם פוטנצייאל אדיר.
תן לי, בבקשה, להזכיר לך איפה אהבנו את ניאו יותר. כשהוא עוד פספס את הקפיצה מבניין לבניין, או כשהוא זימבר מאה אייגנטים וכשנמאס לו פשוט עף משם בלי לסדר את הצעצועים בחזרה בארון.
אתה תסלח לי מאוד, הקהל (קרי: אני) הרבה יותר מרותק כשהגיבור עוד בן אדם, אבל מתחיל לגלות שהוא גם קצת מעבר.
ולגבי איזה שרשור אחר שהתחיל פה איפושהו, מי בכלל אמר ש-X1 התחיל את רנסאנס סרטי הקומיקס?
מה זה הבבללטט הזה?
דרעק (בטמן 1-10, המסכה, וכו) בצד .. אבל מה עם ספון? (שוב, גילוי עצמי?) או "העורב"?
הרנסאנס התחיל הרבה קודם.
טגיד, ראית פעם סרט של ג'יימס בונד?
את הקטגוריות אתה קובע.
גם Ghost World וגם הדרך לפרדישן היו סרטי קומיקס. האם זה אומר שהם נופלים בהגדרה שלך, כי לא היו שם סופר גיבורים שמגלים את כוחותיהם?
מבחינתי, מקור הסיפור לא ממש חשוב. אז כן, זה היה קומיקס. אז מה. גילוי כוחות הוא באמת רק חלק מהתהליך, כזה שלרוב מנטרל כל אפשרות לעסוק בדברים אחרים.
איפה אהבתי את ניאו יותר? כשהוא היה משכנע יותר. הסרט השני היה די דרעק. בזה לא ניאו אשם.
ובנוגע לבאטמן – אניח לעייטים אחרים כאן לנקר בבשרך.
הדרך לפרדישן היה סרט קומיקס?
וואלה?
כל יום לומדים משהו חדש…
טגיד, ראית פעם סרט של ג'יימס בונד?
מעולם לא אמרתי שסרט שאין בו גיבור שמגלה את עצמו נופל בעיני. בעורב, לדוגמה, לא היה שום גילוי עצמי ועדיין זה היה סרט קומיקס נפלא. בסה"כ אמרתי שזהו אלמנט שכשמיישמים אותו נכון ניתן להפיק ממנו הרבה מאוד כשעושים סרט מקומיקס.
יפה אמרת שהרבה פחות כך בחוברות קומיקס/בסדרה שם זה יכול להיות לכל היותר פתיחה מהודרת.
בהמשך לדבריך, זה לא רק חלק מהתהליך, אלא חלק גדול, חשוב ומהמעניינים ביותר.
שנית, לקחת דוגמה שנתתי עם ניאו ועשית לה דיריילינג מוחלט. איזה מהמאטריקסים היה טוב יותר זה לא ה-Issue פה.
ניאו, כדמות, ובייחוד כשגולמה ע"י אותו שחקן בשני המקרים, היה דמות יותר אהודה כשהוא רק התחיל לעכל מה הוא יכול לעשות מאשר כשהוא לגמרי כל-יכול ומאגר הקארמה האישית שלו לבדו יכול במו-ידיו להציל (א)נשים שנופלים(ות) מבניינים או משאיות.
תסכים או תחלוק על הנקודה, אל תשנה נושא :-)
אפרופו סרטי קומיקס
לפני כמה ימים תפסתי את קפטן אמריקה ביס.
מה אני אגיד, מזל שלקחו לחברת גולן את הזיכיון לספיידרמן.
היה פשוט מעורר חלחלה.
אני מסכים, אגב, שהרבה יותר מעניין לראות את הגיבור כשהוא(עדיין) פגיע.
בכל סרטי הסופרמן למיניהם הגיבור הופך למשהו כמו טנק עם עומק מחשבה של קיר בטון.
משהו מפריע? יאללה נרוץ דרכו והוא כבר ישבר.
כל הכוח המוגזם הזה נראה מאוד טוב בהתחלה אבל נמאס מאוד מהר.
דווקא הסרטים בהם הגיבורים פחות חזקים (והמטריקס 1 הוא בהחלט דוגמה מאוד טובה) הרבה יותר מעניינים, לדעתי.
מאקס מן 1 לא התלהבתי.
למעשה, אני לא זוכר סרטי סופר גיבורים מהם התלהבתי בכלל.
היה נחמד, היה אקשן ונו, זהו.
עוד לא ראיתי את הסרט השני (יקרה מתישהו, אללה יודע מתי) אבל ממה שהבנתי פה, לא מומלץ לחכות לוידאו.
ברוב הסרטים שמגיעים מארה"ב אני מצפה למצוא קיטש. לסרטי פעולה ואפקטים אני בא בידיעה ברורה שהם יהיו עמוסים לעייפה בקיטש.
כי מה לעשות, יוצר הוא בדר"כ תבנית נוף הולדתו וארה"ב היא אומה שיש בה לא מעט קיטש.
חיים עם זה ולפעמים זה אפילו נחמד.
אני לא אומר שזה הרצוי, אבל זה בהחלט המצוי.
טגיד, ראית פעם סרט של ג'יימס בונד?
נכון העורב והמסכה לא היו סרטים מושלמים אבל כל אחד בדרכו היה סרט מאוד טוב, שניצל את המקסימום מהתסריט בבימוי.
מרכיב ששכחתם.
גילויי הכוחות יכול להיות חביב, אך לא יותר מאלף קטעי עלילה אחרים. הגילוי של הצופה את כוחותיו של הגיבור הוא המעניין באמת. אני מתכוון, האין הסצנות של גאנדאלף עושה קסמים מרתקות בשר"ה כיוון שאין לך מושג ירוק לגבי יכולתו? ( אני ממליץ לראות ת'גרסה המורחבת, יש שם קטע כזה ). אותו הדבר אם כל דמות טובה (טובה = מעניינת, לו דווקה טובה) ומסטורית.
-האשף הדגול
כל כך לא
ומה עם לקס לותר? למרשע הזה אין כוחות אדירים כל כך, למעשה, סופרמן יכול לחסל אותו בכל שניה, הבעיה היא שזה אסור, וסופרמן לא יכול סתם לבוא ולתפוס מישהו חף מפשע תוך כדי קונפליקט עם השלטונות האמריקאיים.
אז לותר הוא רשע טוב כי יש לו כח פוליטי והוא חכם ומאניאק כמעט כמו סופרמן (או משהו כזה)
כל כך לא
כן, זה לא הכל קשור לכוחות. יש סופר גיבורים שלא הורגים אנשים "רגילים" אלא רק סופר-אנשים, ערפדים וכדו' זה מוסיף שכבת קושי מסויימת.
לקס לותר הופך את המשוואה של גיבורים הלחמים בחזקים מהם. סופרמן הוא הכל יכול ולותר מנסה "לפצח" אותו על ידי נקודות התורפה שלו.
כל כך לא
מעולם לא אהבתי את סופרמן, הוא יותר מדי כל יכול (ואמריקאקי) לטעמי. לקס לות'ור גם לא להיט, הוא כלל לא מתקרב להיות רשע מעורר כבוד ופחד כמו ווידר, סארומן וחגרינג'.
-האשף הדגול
הסרט משנת 78
ארה"ב של ג'ימי קרטר לא התנהגה בצורה הגיונית כל כך.
לקס בסרט מוצג כקריקטורה, בקומיקס הוא הרבה יותר מתוחכם וכך גם קלארק/סופרמן.
אכן!
הקטע הזה שבר אותי לגמרי. מאז לא סבלתי סרטי סופר-הירו. והחלטתי שהם מבוססים על פעלולים נטו וחסרי עלילה לחלוטין. זו הסיבה שלא ראיתי את "אקס מן" הראשון. הפלא הוא שבגלל הביקורות על "אקס מן 2" החלטתי לנסות, ולא רק שלא סבלתי אלא שנהנתי למדי, וכמעט הצטערתי שלא ראיתי את הראשון.
רגע, יש לך דרך טובה יותר לחזור בזמן?
לא רק גזענות.
הסרט בכלל מדבר על הפחד מהשונה. אחת התימות שחוזרות שוב ושוב היא ההשוואה להומוסקסואליות, נושא די אופנתי כיום.
לא רק זה.
כל הסצינה היתה בנויה כיציאה מהארון של נער מתבגר. ופה ושם היו זרועות התייחסויות נוספות לענין.
איפה?
איפה?
אתה באמת מצפה לתשובה, שלושה חודשים אחרי הצפייה?
תוריד מהאינט..
אהמ.. כלומר.. אוטוטו הוא יוצא ע"ג DVD… ואז תוכל לבדוק בעצמך
שלושה חודשים.
אבל עדיין, ראיתי את הסרט לא כל כך מזמן ואם לא הייתי קורא איפשהו הקבלה בין הסצינה המדוברת ליציאה מהארון, לא הייתי חושב על זה. סתם אמא טיפוסית. וגם לא שמתי לב לרמזים שקיפוד דיבר עליהם, למרות שלא חיפשתי — הייתי מרוכז מדי בדברים אחרים.
ולא נראה לי שזה יהיה שווה באותה מידה בגרסה מהאינטרנט.
לא, לא צריך שורות מתות.
נו, מסתבר שעדיין לא
תודה!
לגבי אלאן קאמינג
בסקר של ימד"ב נשאלו הגולשים מי הכי מתאים לשחק את ווילי וונקה בגרסה הברטונית לצ'רלי והשוקולדה. למקום הראשון, מעל אדוארד נורטון וקווין ספייסי, הגיע אלאן קאמינג. זה מרמז שאקס-מן 2 אכן מהווה נקודת זינוק בשבילו.
בקשר לסטורם / בארי
קראתי פעם שהאלי בארי אמרה שהיא לא הכי מתלהבת לחזור ל-X3. כך שאולי ב-X3 (מאי 2006. שריינו כרטיסים מראש) היא תוחלף במישהי אחרת.
מצד שני, דמיינו את השיחה הזו:
הסוכן של האלי בארי מניח את שפורפרת הטלפון על כנה, פונה לצידו, שם יושבת לה האלי בארי.
"נו?" היא שואלת.
הסוכן מחייך "הם הסכימו להכל. כל התנאים וכל הסעיפים".
האלי מחייכת לה חיוך מאוזן לאוזן "אז מה, 50 מיליון הא?"
"פלוס אחוזים!" מוסיף במהירות הסוכן, מגיש להאלי פיאה לבנה.
2006?!
למה כל הזמן צריך לחכות שלוש שנים בין סרט לסרט?! תשודרג השיטה וישא"ק.
בקשר להאלי, רק זה חסר לי. P: הלוואי שמישהו שם יבין סוף סוף כמה היא גרועה. תסבירו לי איך שחקנית כזו זכתה באוסקר.
הם הגיעו
בחוברת של "למי עוד לא הבאנו אוסקר?" לדף של האפרו-אמריקאים והיו צריכים לסמן V. ואה כן, היא הראתה את הציצי. זה גם עוזר, לפעמים.
צוציקים מוטאנטים...
או כל הצוציקים המוטאנטים שאני זוכרת, עבר זמן מיום חמישי…
קולוסוס, או פיוטר רספוטין, הוא איש הפלדה שהציע את עזרתו לוולורין. הוא יכול להפוך את כל גופו לפלדה אורגנית (אני עדיין לא יודעת מה זה) וכשהוא במצב הזה הוא לה זקוק למטבוליזם. חברה שלי סיכמה את הדמות כ"בחור מרשים בהחלט".
טרסה קסידי, סירין, היא הצווחת, וזה בערך כל מה שהיא יכולה לעשות, אבל זה נותן לה את האפשרות לעוף ולהדוף דברים ואנשים.
קיטי פרייד, יכולה לעבור דרך קירות ואנשים. מוזר שבסרט הראשון היא הייתה בגילם של אייסמן ופיירו.
ג'ובילי, הילדה עם הצמות (והפלסמה) היא אחת הדמויות המוכרות יותר, כל מה שיש לי לומר הוא שאני שמחה שהג'קט שלה היה חום ולא צהוב.
ארטי, הילד עם הלשון הכחולה, הוא בעצם אילם, אבל זה לא מפריע לו כי הוא יכולה להעביר הולוגרמות למוחותיהם של אנשים, זו גם דרך הגנה נחמדה. מי שמח שהוא לא היה וורוד בסרט?
מופיעים גם שמות של הרבה דמויות, אבל רק אחת שווה איזכור, החיה, משום שלא כתבו את שמו הפרטי, הנרי, אלא את הכינוי שלו, האנק. מוזר.
מציק לי שאני לא מכירה את הדמות של הילד עם המשקפיים שלא יכול לישון.
הכוחות של וולברין אינם העיקר בדמותו.
לא ראית את MTV Movie awards 2003?
זאת הבת של באנשי.
-האשף הדגול
אין לי דברים פחות משעממים לעשות? ;)
מה היה? (ומתי השידור החוזר?…)
אגב, תזכירו לי
איך המשפט הזה תורגם? אני לא מצליח לחשוב על תרגום אלגנטי ולא צורם.
אני חושב שזה קשור
לעוצמה בה הוא מכוון את הלייזר שלו. יש לו מעין עיגול כזה בצד שהוא מסובב כדי להעצים או להקטין את הקרן.
לגבי סוף הסרט.
משהוא אמר זה זהחומר שמאפשר לו לשלוט על אחרים מופרש המוח של הבן שלו.
-האשף הדגול
(כלה''ב)
כל הסרט אייסמן (להלן בובי) כמעט ולא משתמש בכוחות שלו, ומתי שכן זה רק כדי להכל על חיי היום יום (ההפך ממה שרד פיש טוען, משום מה). בובי בסרט הוא חסר ביטחון (נכון גם לקומיקסים, רק ששם הוא מחפה על זה ע"י בדיחות) ומנסה להמעיט בשימוש הכוחות שלו על בני אדם. לדוגמא: הוא יכל להקפיא את סטרייקר ואנשיו, אבל במקום הוא פשוט חוצץ ביניהם לבין וולורין.
חוץ מזה הכוחות של בובי, לפחות בובי הצעיר, לא מספיק חזקים לכך. אם אתה מכיר את הקומיקסים אתה יודע שבובי החל להתנסות בדברים חדשים עם הכוחות שלו רק אחרי הקולג', בעוד הוא הצטרף לאקס-מן כשהוא היה בן 16 וגם זה רק אחריי שהראו לו את הפוטנציאל שלו. הסיפור של בובי והכוחות שלו חזר שוב בקומיקסים לא מזמן, וגם כאן הוא לא היה תוה לגבי הדברים שהוא יכול לעשות לולא דחפו אותו לזה. אז אל תתפלא, אולי בתיאוריה הוא יכל לעצור את המים, אבל זה שהוא לא עשה זאת די מתאים לדמות המקורית.
מה שלא מתאים לבובי הוא חוסר הבדיחות והעובדה שהוא ורוג זוג.
וגם, זה רק אני או שנייטקרולר נראה יותר מבוגר ממיסטיק?
אין שום טעם להתעסק
באי התאמות בין הקומיקס לסרט, כשברור שלא נעשה שום ניסיון לעשות עיבוד מדויק. הגילים של הרבה מהדמויות השתנו, היכולות שלהן לא אותו דבר, וכמובן שהעלילה היא לא עיבוד של שום סיפור ספציפי שהופיע בקומיקס.
ועדיין, בעניין הזה אני מסכים – כמה מהאקסים האחרים היו יכולים לפתור את המצב בסוף ביתר קלות.
לא רק אתה.
אז בדקתי ועפ"י הימד"ב רבקה רומיין סטיימוס בת 31 ואלן קאמינג מבוגר ממנה בכ-6 שנים.
אבל מיסטיק משנה צורה, מה מונע ממנה להיראות יותר צעירה מגילה האמיתי?
היא מסבירה את זה בסרט.
והאמת, נדמה לי שזה המשפט היחיד שהיא אומרת כשהיא לא לובשת את עורו של אף אחד אחר. משפט אחד שהדמות אומרת, ובכל זאת הוא מצליח לתת לה אישיות, מניעים, שבבי הסטוריה, ועוד.
מה שהוא אמר. דוגמה מצוינת למצוינות התסריטית.
טוב, לא המשפט היחיד, מסתבר -
אבל כן, הדמות די לאקונית.
אני לא זוכר
מה המשפט הזה שהיא אומרת?
אני צריך ללכת לסרט עוד פעם.
ומי זה הג'ון סטאמוס המעצבן הזה ולמה הוא הגיע לפני?
מה??
ככה שכחת את אנקל ג'סי??
ג'ון סטאמוס היה הדוד ג'סי בסדרת המופת () "צער גידול בנות".
בטח שאני זוכר
אבל זה לא עונה לי לשאלה השניה.
אני די בסדר (אני חושב) ופער הגילאים מתאים אז למה הוא ולא אני?
כי
רבקה רומיין סטמוס היא דוגמנית. שתי דוגמניות ביחד? לא תמיד הולך. אז היא נאלצה להסתפק באיזה שחקן מהטלוויזיה.
לינק חסר
http://www.x.org
והשאלה האמיתית:
להיכן נעלמה האקסמנית לעתיד???
היא לא נעלמה.
היא כאן. היא פשוט ממש שקטה, המחשב שלה על סף קריסה, ויש לה הרבה בגרויות. אבל שאני לא אתחיל להתלונן על זה.
בקשר לסרט – באמת אחלה של סרט. לא חכם או עמוק במיוחד, לא מצחיק באופן יוצא דופן – אבל פשוט כל כך מגניב. כל סצנה אתה אומר "וואו" "קול" "מגניב" "גם אני רוצה" (גם אני רוצה נייטקרולר משלי עם מבטא לא מובן) וכו'.
באמת שנהנתי, למרות שהוא היה צפוי למדי (חצי מהדברים שקרו ניחשתי מראש), אבל היו אחלה אפקטים, ושמחתי שהסרט לא התמקד רק ברוג ובוולרין.
אני מאוד מסכימה עם הביקורת – רק בדבר אחד לא. הלכה איתי חברה שלי שלא ראתה מעולם את הסרט הראשון, ולא מכירה את הסיפור של אקס מן בגרוש, ובכל זאת הבינה הכל.
מה שכן…
מעט שורות מתות. צפוי נורא שג'ין לא מתה, גם אם אתה לא מכיר את הסיפור של הפיניקס.
סתם מתוך סקרנות
האם יש עוד מישהו שתעלול הכדורים של מגנטו גרם לו לחשוב על מנדור, קרוב המשפחה של מרלין מהסדרה השניה של אמבר?
בכל אופן, בהחלט מועמד ראוי ל-Best Mutant Trick לשנת 2003.
בהחלט, מנדור.
סתם מתוך סקרנות
מאיפה? הסדרה השניה של אמבר? מה זה? חשבתי שיש רק תשעה נסיכים לאמבר.
-האשף הדגול
לא קראת את הספר, אה?
כבר בחמישייה הראשונה אנחנו מגלים הרבה יותר מתשעה נסיכים.
לא קראת את הספר, אה?
זה בקין (QUEUE) שלי אחרי חולית שאותו(אותם) קניתי זה עתה, ואז אשלים את מספר בקלאסיקות שבחסרונן אני מרגיש כל הזמן (כמו עכשיו).
-האשף הדגול
מתוך החמישייה השניה כזכור לי
תשעה נסיכים, אבל עשרה כרכים.
מנדור היה אי שם בעלילות מרלין אם זכרוניני אינו מטעני…
ישבתי לקרוא אותו שוב במילואים האחרונים :-)
מנדור,
אחיו החורג של מרלין מהצד של הכאוס
נראה לי שלא קלטתי
מה כל כל מצחיק בהערה על השיער?
זה אזכור לסרט הראשון
מגנטו גרם לשיער שלה לאבד פיגמנט ולהפוך ללבן.
זה אזכור לסרט הראשון
צריך לראות את הסרט הזה פעם שנייה בהזדמנות…
תודה.
הוא היה מאוד קשור לזה
הוא רתם אותה למכונה שהוכת אנשים למוטאנטים ואח"כ למים.
וזה מה שגרם לשיער שלה להלבין.
אני זוכרת שזה מה שהוא עשה לה,
אבל מה שאני לא זוכרת זה איך בדיוק זה גרם לצבע השיער שלה להשתנות?
זה גזל ממנה כוח,
סחט אותה פיזית ונפשית, והשיער שלה הלבין מהמאמץ.
וגם...
לאקסמן הראשון
כדי שתוכל להפעיל את המכונה, רוג הייתה חייבת "לשאוב" ממגנטו את הכוחות שלו, וכנראה שאבה טיפה'לה יותר מדי.
(כל ההסבר בא למקרה שלא הבנתי את הציניות המופלאה שאולי הייתה בהודעה של שלמקו. אם אכן פספסתי אותה, ומכך נובע שההסבר מיותר- היו שלום, סליחה ותודה!).
אגב..
מישהו זוכר מה הייתה הסיבה להלבנת השיער בקומיקס (בדיוק)? זה היה קשור לשאיבת האנרדיה ממוטציה אחרת.. לא זוכר מי בדיוק.. פרטים? פליז?
לא יודעת על הקומיקס,
אבל בסדרה זה קרה לרוג כשהיא שאבה לחלוטין את הכוח ממיס מרוול, וכך היא גם קיבלה את הכוח ואת יכולת התעופה.
למרות שאולי אני מתבלבלת.
לא יודעת על הקומיקס,
אז נכון שאני לא לבד ורוג אמורה לעוף בשלב מסויים?
אין סיכוי
תעופה מכל סוג נכנסה לבויעדם יחד עם התלבושות הצהובות – הם לא יוציאו אותה לכבוד רוג (במיוחד כשהדמויות היחידות עם צידוק כלשהו לתעופה/ריחוף הן מגנטו וסטורם).
וג'ין
גם לה יש איזה שהוא תרוץ לעופף, לא?
אין סיכוי
יש!
אני ראיתי אותה עפה.
כאילו ראיתי את הסרט המצוייר , שאני דיי בטוחה שבינו לבין הקומיקס ישנו קשר מקרי לחלוטין, אבל קשר קיים.
ורוג עפה שם!
אין סיכוי
אנחנו יודעים שבסרט המצויר ובקומיקס היא עפה (ויש קשר בין הסרט המצויר לקומיקס).
פשוט רוב האנשים סוברים שבסרטים לא תהיה תעופה, כי פשוט ככה הבמאי רוצה.
האלי ברי זאת סטורם?
לא ידעתי..
חבל שבמציאות השיער שלה לא כזה יפה וארוך כמו בסרט. נורא אהבתי אותה בסרט הראשון.
סינמתי אמנם ספוילר בהודעתי הקודמת
(לא ספוילר היסטרי אך בכל זאת) אבל ב"חזור" הוא נשמט. אם ניתן לתקן וכו' אודה לעורכי האתר.
וואו. חרדת ספוילרים במצב אקוטי.
יש כמה הבדלים בין ארה"ב לישראל –
א. הפרשי שעות.
ב. מאחר והם רחוקים יותר מקו המשווה, כוח קוריוליס שם חלש יותר.
ג. כוח המשיכה טיפ-טיפה חזק יותר.
ד. קר שם יותר, בממוצע. מרחקים הרי מתכווצים בקור, ויש לחפות על כך.
ה. האמריקאים טפשים יותר.
ו. המתח בשקעים שם הוא רק 110V.
כל אחד מאלו עשוי לספק הסבר לבעיה.
מאז שננזפתי בעבר
אם כי באופן עקיף, ע"י דן ברזל, על סנל"ל שפלטתי ללא אזהרה ל"האידיוטים", אני נזהר בפושרים. שלא לדבר על החרדות שברק ו-WhichWitch החדירו לי על חוסר אהדתם לשברירי מידע על "באפי".
כמובן שזה מסביר את זה.
תרגום טוב הוא הרבה מעבר להמרה של כל מילה משפת המקור (אנגלית) לשפת היעד (עברית).
מדי פעם, צריך לתפוש את הכוונה האמיתית, את המשמעות מאחרוי הביטויים שמשתמשים בהם, ולהתאים את רוח הדברים. חבל שאתה לא רואה את זה.
נכון, למרות שפה ההסבר קצת אחר:
מתפקידו של המתרגם להסביר לנו, הבורים, הבדלים במטענים תרבותיים. למשל, בשנות ה-70 ישראלים לא ידעו מהי פיצה, ובמדריך למטייל לאירופה היה צורך להסביר להם מהו מאכל זה ומדוע הוא כה חשוב (בחיי! ככה כתוב ב'מדריך לפיד לאירופה', מהדורת 89'!). ככה גם ההבדלים בכתיבת תאריכים בארה"ב לעומת הכתיבה הישראלית, מה שתמיד דורש איזה מישהו שיבוא ויסביר מדי כמה דקות ש"לא, הסרט לא יוצא ב-11 למאי, אלא בחמישי לנובמבר. אצלהם הכל הפוך". וגם כאן, באים לידי ביטוי ההבדלים התרבותיים, שהמתרגם, בחסדו הרב, עזר לנו להתגבר עליהם. ומדובר, כמובן, בתדרי הרדיו: בארה"ב כל המספרים שמאחורי הנקודה בתחנות הרדיו הם אי זוגיים. כלומר, 103.5, או 98.3, וכאלה. בארץ, התדרים זוגיים (91.8, או 100.00 וכו'). המתרגם ידע שלא נבין את משמעות המושג 4-5 (כלומר, 4.5) בהיותו אי-זוגי. הדבר הרי לא הגיוני, ובטח שלא ייתכן מבחינה טכנית! ולכן בחסדו הרב הוא הפך את תדר השעות לדבר הזוגי הכי קרוב: 5-6 (כלומר, 5.6).
אלוהים אדירים.
אני לא רואה '24',
אז אני לא יכולה להגיב לגבי מה שהם עושים – או לא עושים – שם עם השעות. ובכל מקרה, '24' היא סדרת טלוויזיה. לא סרט קולנוע. והרי ידוע שיש הבדלים בין תרגום מונחים של סרטי קולנוע לאלה של סרטי טלוויזיה (או ל-DVD של אותו סרט, ראה מקרה 'דו"ח מיוחד' ועוד כמה סרטים שתורגמו מחדש).
ובכל מקרה, אם אתה רוצה להוכיח את טענתך שמדובר בסתם טעות תרגום, אתה מוזמן להראות לי דוגמאות מסרטים שהוקרנו בקולנוע ושתרגום השעות שלהם כלל מספרים אי-זוגיים. מתערבת איתך שלא תמצא כאלה.
us, לא use
על זה יש רק להגיד –
אם האתר שלך היה עולה לי, הייתי אפילו אומר ROFL.
תרגום מטומטם מגרמנית
אמנם רוב צופי הסרט בארץ לא דוברי גרמנית, וגם לא תרגמו את רוב מה שנייטקרולר אמר בגרמנית אבל יש לפעמים גבול לכל דבר.
בשלב מסויים בסרט הוא יושב במקום מסויים ונכנסות שתי דמויות לחדר. כשהוא רואה אותן הוא אומר "Guten tag", שזה אפילו אנשים עם ידע מועט בגרמנית יודעים שהכוונה היא ליום טוב או אם מאד מכלילים אפילו סוג של שלום.
המתרגם החליט כנראה שזה לא דרמתי מספיק להגיד יום טוב ותירגם את זה ל – "מה קורה פה?" כדי לנסות להראות שהוא לחוץ או לא מבין מה קורה.
ממתי תפקיד המתרגם להוסיף משפטים או להביע את רגשות הדמות דרך תרגום שונה לחלוטין מהמקור. אז מה אם זה בגרמנית!
אני עוד באורגזמה מהסרט.
זה בהחלט סרט הקומיקס הטוב ביותר שראיתי בחיי.
הדיעה הזאת בטח תשתנה עם הצפייה הבאה, אבל אני לא רוצה לקרר את ההתלהבות עדיין.
זה סרט פשוט מעולה! אקשן מצוין, יותר טוב לדעתי ממאטריקס 2, עלילה מרתקת ודמויות מגניבות.
אבל איפה, איפה לעזאזל, איפה, איפה גמביט???
כדאי מאוד שיכניסו אותו לסרט הבא, אחרת…
הכניסו אותו לסרט.
על אחד ממסכי המחשב.
רגע, מחפש לינק.
נו בסדר
ראו את השם שלו על איזה מסך. גם את ביסט ראו בצורתו הבערך אנושית, אבל זה לא מספק אותי! וגם תפקיד גדול יותר לקולוסוס!
קולוסוס מספיק גדול.
אה, "תפקיד", אמרת.
לא, לא חסרים אידיוטים אנחנו
הכניסו אותו לסרט.
איק. אני לא מוצא את הלינק.
יש את זה, שמתאר את כל הרפרנסים המוחבאים בסרט (או לפחות את רובם) –
http://www.moviemistakes.com/film.php?filmid=3105&type=trivia
אבל היה אתר שבאמת טרח לצלם את מסכי המחשב השונים, וניתן היה לקרוא בהם שמות. אני לא מוצא את האתר כרגע.
פה כתוב גם
שאכניס את אזהרת ה?
http://us.imdb.com/Trivia?0290334
ואה כן
אמנם הדג הזכיר זאת בביקורת אבל האין סצנת הבריחה של מגניטו היא אחד הדברים המרהיבים/מגניבים ביותר בסרט?
עוד פלוסים:
רבקה רומיין סטמוס.
פמקה יאנסן.
רבקה רומיין סטמוס / מיסטיק.
פמקה יאנסן.
? אייסמן מקפיא לוולברין את השתיה.
אגב, אני די ניצב בצד בכל קטע האהדה הבלתי מוסברת של הגברים (או ליתר דיוק: 90 אחוז מהם…) בענין אנג'לינה ג'ולי.
אילו היתה זו נניח סטמוס שעליה היה נסוב הויכוח, אז הייתי מבין קצת יותר.
ועוד משהו קטן: דמיינו את הטריילר ל-T3 עם פמקה יאנסן במקום הבלונדינייטרית (יאנסן היתה מיועדת לגלם את התפקיד במקור אך עקב אבל במשפחה נאלצה לדחות את השתתפותה ואז גם התנגשו צילומי T3 עם X2 אז היא נאלצה לוותר על התפקיד). לפתע הסרט נראה טוב יותר. הלא כן?
פמקה יאנסן מכוערת.
היא לא!
פניה מביעות יופי מאיכות אחרת
אגב,
המונח Terminatrix (שלא השתמשת בו, אבל שמעתי אותו כבר מוזכר) אינו מקורי. היה סרט אימה מד"בי ארוטי יפני(*) בשם הזה.
http://www.centralparkmedia.com/cpmdb/cfcpm.cfm?Cat=APCD_2092
(לא, לא ראיתי.)
————————–
(*) כל הסרטים היפניים המד"ביים הם אימה ארוטית, לא?
האם אני הופך לשנייצקלין?
לא התרשמתי במיוחד מאקס שניים, לדעתי האפקטים היו סבירים אבל לא מתעלים על פורסט גאמפ והעלילה סבירה פלוס, וגם מהמטריקס נטען לא התלהבתי – האפקטים היו מרשימים אבל העלילה מרדימה.
מצד שני, מאז שהתחברתי ליס אני מוצא את עצמי צופה בסרטים קלאסיים בשחור לבן בערוץ MGM ומוצא שהם יותר מעניינים מהסרטים שמוצגים בשנים האחרונות בקולנוע.
האם אני הופך לשנייצקלין?? ואם כן, מה לעשות?
האם אני הופך לשנייצקלין?
תמורת מחיר סמלי של 120 דולר לשעה (צמוד למדד) נעביר אותך קורס תלת שבועי שיכלול צפיה בכל סרטי האקשן לדורותיהם מרמבו עד למטריקס רילודד תוך שינון המנטרה kick ass, this movie rocks!
ספיידי ממש לא היה יותר טוב
ותשובות:
3. הוא אמר במפורש שהיא מונעת ממנו (כאילו, טלפתית, דה).
4. יש לי הרגשה שעם 8 שעות איפור לפני כל סצינה, אלאן קאמינג דווקא שמח שלא היה לו יותר זמן מסך (שהרי כידוע, זמן מסך שווה זמן צילומים).
5. נכון. למרות שגם סצינת הבריחה של גנדלף מהאורת'נק היתה די מגניבה. המק'קלן הזה פשוט יודע איך לברוח.
ספיידי ממש לא היה יותר טוב
במדד ה"כמה נהניתי בסה"כ מהסרט" ספיידי כן היה יותר טוב.
1. ספיידי "גילה את כוחותיו" (אלמנט נעדר לגמרי מ-X2 וכמעט לגמרי עד כדי לגמרי מ-X1, שהוא, לדעתי, מרכיב קריטי בעלילה של סרט קומיקס).
2. ספיידי זרק בדיחה פה ושם.
3. בספיידי היו יותר משתי סצינות טובות, וחמישים אחוז מהן לא הסתיימו בשלוש הדקות הראשונות של הסרט.
סובייקטיבי מה, אבל זו דעתי.
ולגבי סעיף 4 מהראנט שלי ממקודם, מה, לא שילמו לו על שעות האיפור? לפחות לא ניתקו אותו מהעלילה עשר דקות אחרי שהציגו אותו א-לה-תאומים-במטר"ל. הוא ואיאן זכו אצלי. (בסדר הזה).וולפי יצטרך להסתפק בברונזה.
ואיאן הוא בהחלט בחירה מושלמת לווילי וונקה.
בוז לספיידי
בפיידי היה סרט הקומיקס הגרוע ביותר מאז הרנסאנס של סרטי הקומיקס (שהוחל בידי X1). עלילה אמריקאקית וקיטצ'ית עד כדי בחילה. אפקטים שמזכירים משחק מחשב מהעשור הקודם, רשע חלוש ועלוב. אני ממש לא מבין על מה הייתה המהומה.
-האשף הדגול
בוז לספיידי
ריאליטי צ'ק.
ל-X2 לא היתה עלילה אמריקאית קיטצ'ית. בי—-כלל.
הם בכלל לא חילקו את העולם לטובים ורעים כמו שהאמריקאים כל כך אוהבים לעשות. הם בכלל לא מרחו את סיפור האהבה.
עלילה קיטשית זה נתון קיים בכל מה שיוצא מארה"ב. רוצה נטול-קיטש? סע לטייל בעולם.
הרשע בספיידי אכן היה עייף, וחסרונות בהחלט לא חסרו לסרט (סר איאן לא ברח בו משום מקום, סתם כדוגמה), אך היו לספיידי גם יתרונות, ובסה"כ לדעתי מספיידי יצאתי בהרגשה כיפית יותר.
… שתי הלירות שלי.
האמת, די אנטי-ממסדיות-אמריקאית
בעיקר בהצגת הנשיא כבובה בידי גנרלים תאבי כוח.
בוז לספיידי
מידה קטנה של אמריקאקיות לא יכולה להיקרא אמריקאקיות. הסיפור של הסרט בסדר גמור, ודי אמין לטעמי (חוץ מקצת טכנו-באבל נסלח). ספיידי לא היה כזה כלל. אהבתי את ההתחלה שלו והקטעים אם ההאבקות.(עד הקטע שהדוד שלו מת) אהבתי כמה סצנות מרדף, אך רוב הסרט דיי סבלתי.
אך כל אחד וטעמו!
-האשף הדגול
ספיידי ממש לא היה יותר טוב
לאור טענתך בדבר חשיבות האוריג'ין לסרט קומיקס, ובשביל שתהיה לנו נקודת התייחסות, מה חשבת על 'בלתי שביר', סרט שהוא כולו ואך ורק אוריג'ין?
מכושפות?!
צריך לראות שוב...
…אבל מסיבה אחת בלבד: כולם אוהבים את הסרט הזה חוץ ממני. לא שהיה רע, אבל היה כמעט משעמם – בלי שיאים, בלי הרבה מתח. טוב, אולי הייתי במצב רוח גרוע.
כמה הערות אגב:
– אלאן קאמינג שיחק ב'טיטוס', והוא שחקן משובח במיוחד: בטיטוס הוא מצליח להיות חלקלק ודוחה, כאן הוא חסר בטחון וחמוד, בספיי-קידס הוא מאני ומקסים. פשוט שחקן משובח.
– רוג היא ללא ספק השחקנית המעצבנת ביותר בסרט. איך שאנה פאקוין התבגרה רע!
– הסרט כל הזמן מטיף לנו (כמו הקומיקס) כמה ששנאה זה רע ואנחנו צריכים לאהוב את אחינו השונים מאיתנו ובלה בלה בלה, אבל דחילק, אם הייתי יודע שיש בעולם אנשים שמכוח מחשבתם (או כל כוח אחר שלהם) יכולים להשמיד את מרבית האנושות, גם אני הייתי מצביע בעד registration act, אם לא גרוע מזה.
– אם כבר השמדת האנושות, כמו בסרט הראשון, גם כאן הפרופסור חסר אונים באופן מעורר השתאות. חזק חזק, אבל תועלת גדולה (חוץ מנאומים צדקנים) לא צומחת ממנו.
אתה מניח שתועלת גדולה היא כדורי אש או סכינים חדות?
מטרידה אותי קצת הגישה של סרטים כאלו שכל בעיה תפטר תוך שימוש בכוח פיסי מספק. ניסיתי לחשוב אילו כוחות מוטאצים כן יכולים להיות יעילים בחיי היום יום.
– קריאת מחשבות, אולי, אם לא הייתי בטוח שכל כך הרבה אנשים לא סובלים אותי.
– יכולת משא ומתן עם כספומטים.
– מעבר דרך קירות, כמו שיעריך כל מי שאי פעם הצליח להנעל מחוץ לבית או לאוטו.
– החלמה מהירה. אבל בבקשה, אל תחליפו לי את השלד לאדאמנטיום, ואל תתקעו לי טרפים שיזנקו מקצות ידי.
אבל כל כוח שיעיל בחיי היום יום הוא כוח הנטול שימושים אלימים. מה לעשות, חיי היום יום שלי אינם אלימים, וטוב שכך.
ולעניננו, בסרט, פרופסור X הוא כוח מניע גם אם הוא לא באמת עושה שום דבר. המנהיגות שלו, החזון שלו, החברות שלו עם מגניטו, הנאמנות של אנשיו אליו – כל אלו עושים אותו לדמות רבת עוצמה, הרבה יותר מסתם אידיוט עם משקפיים אדומים.
אתה מניח שתועלת גדולה היא כדורי אש או סכינים חדות?
קיפ, יש לי מילה אחת בשבילך.
מגנטו.
כספומטים? בהחלט. פשוט תעקור מהקיר וקח איתך הביתה.
זה גם מאפשר שימוש בתפוח שחברך לעבודה אכל אתמול כקליעים-רב-פעמיים-מתבייתים- שיודעים-לגדול-בממדים-ולהפוך-לפריזבי-שאפשר-לרחף-עליו- ואפילו-ניתן-לאכול-ממנו.
או לעקור BLAST DOORS בכוח המחשבה אם, לדוגמה, ננעלת בבית בלי מפתח ואתה גר בסיילו נטוש של טילי שיוט בליסטיים. או בכספת שאותה אתה בדיוק מנסה לשדוד.
אני בהחלט מוכן להסתפק בזה.
שאשתך לא תשמע
שאתה מתכנן לעקור את הדלת ברגע שתנעל בחוץ ללא מפתח.
שאשתך לא תשמע
… חכה שהיא תשמע על המשכנתא שהייתי צריך לקחת בשביל הסיילו…
אתה מניח שתועלת גדולה היא כדורי אש או סכינים חדות?
אם מישהו מעונין, להלן אתר בו ניתן לקנות כל אביזר הדרוש למי שרוצה להשמיד את העולם.
http://www.villainsupply.com
מיועד למי שרוצה להשמיד את העולם או סתם להיות רשע אולטימטיבי (אפשר אפילו לקנות ציפוי אדמנטניום לשלד – שימו לב להסתייגויות בתחתית המודעה).
אחד האתרים המשעשעים ביותר שיש.
אתה מניח שתועלת גדולה היא כדורי אש או סכינים חדות?
… ובל תשכך את היכולת שלו להעיף את השאלטר על כל עם ישראל ועמי תבל אם רק יחשוק.
… עכשיו, אם לדוגמה הוא היה יודע לעשות את זה לכל פעילי "חללי את-אקצע" לדוגמה, שרון כבר מזמן היה מגייס את כולנו למילואים ופולש לארה"ב בשביל להביא אותו.
אתה מניח שתועלת גדולה היא כדורי אש או סכינים חדות?
זה מסביר את הזימון שקיבלתי
נראה לי שאף אחד לא זיהה את איאן כגנדלף
זה יותר בזכות המאפרים של שר הטבעות ומבטא שונה.
ב'שר הטבעות' יש לו זקן, כן.
אבל הפנים שלו לא שונו באמצעות איפור, הן נראות בדיוק אותו הדבר, והקול הוא, כמובן, אותו קול (מי ייעז לשנות אותו?). זאת הדמות ששונה לחלוטין.
ב'שר הטבעות' יש לו זקן, כן.
הוא לא אמר פעם ששינו לו את האף?
הוא איאן מק'קלן, לא ניקול קידמן.
סליחה, אבל כן הגדילו לו את האף
זו עובדה ידועה שמודבק לו תותב על האף בשרה.
נראה לי שאף אחד לא זיהה את איאן כגנדלף
דווקא יצא שמתי שאני ראיתי את הסרט היו כמה ששאלו "מי זה? מאיפה הוא מוכר לי?" והתשובה תמיד הייתה שר"ה, רק למחרת חברה העירה לי כי התשובה הייתה יכולה להיות שונה.
מגנטו VS פרופסור X
די נטול ספויילרים, אולי רק פצפונים.
רבות דובר כבר על המוטיב של הסרט, על ההשוואה לגזענות, להומוסקסואליות, לשנאה ופחד מהשונה. אבל בואו ננסה רגע לשכוח מהאנלוגיה ונחשוב על היקום של האקס מן as is.
מצד אחד, יש לנו את בני האדם. מי לא מכיר איזה בן אדם או שניים? כולנו. החבר הכי טוב שלכם הוא ככל הנראה בעצמו בן אדם. אין הרבה מה לפרט פה.
מצד שני, המוטאנטים. יכולות שונות ומשונות, חלקן לא מזיקות וחלקן הרסניות עד מאוד, במיוחד בהינתן הכלים המתאימים.
עכשיו תחשבו על זה. איך בני אדם יכולים לחיות בשלום לצד חתך שלם של האוכלוסין שיכול להשמיד אותם בלי להניד עפעף (וכאן נופלת ההשוואה עם ההומואים או השחורים – הם לא יותר חזקים מבני אדם). בני אדם לעולם לא יסכימו לחיות ככה. ברגע שהם יבינו עד כמה מוטאנטים באמת חזקים תתחיל מלחמה כוללת. פשוט אין מוצא אחר, למרות כל מה שהפרופסור אומר.
בא מוטאנט חכם ולמוד ניסיון (בוגר שואה בנוסף לכל) ומבין את זה. הפתרון שלו הוא אמנם קיצוני, אבל אפשר להבין אותו. הוא יודע שאין סיכוי לשלום. אני אישית חושב שהם צריכים פשוט להיפרד. צריכים לתת להם מקום לחיות ושהם ישארו שם. לא תהיה להם בעיה לשרוד עם כל הכוחות האלה, הם אפילו ישגשגו. ואז יהיה שלום לא ברמה האישית, בין אדם למוטאנט, אלא בין עמים. זה שלום אפשרי.
אז כשבא מישהו כמו פרופסור אקסוייר ומדבר הרבה על שלום וביטחון (ומשכנע נשיאים תמימים בליבם), תסלחו לי אם אני לא נופל על ברכיי. מגנטו והפרופסור, שניהם טועים (למגנטו היה רעיון אחד טוב בסדרה – הכוכב של המוטאנטים). אבל אם אני הייתי צריך להצביע על השפוי מביניהם, תאמינו לי שזה היה מגנטו.
מגנטו VS פרופסור X
מסכים: גם אני הייתי שולח אותם לכוכב אחר.
אגב, אם מעניין אותך, Alan Moore מוציא קומיקס בשם Top Ten שעוסק בכוח שיטור של סופר-גיבורים בעיר שכולם (אבל כולם!) בה סופר-גיבורים. משובח.
מגנטו VS פרופסור X
זה כמו המערכון של מונטי פייטון "Bicycle Repair Man!"
שתי הערות קטנוניות...
אלאן מור *הוציא* את טופ טן. זאת היתה סדרה בת 12 גליונות (שנאספה בשני ספרים), והיא נגמרה.
ולא כולם סופר גיבורים. הרבה מאד, זה כן. אבל לא כולם.
חוץ מזה, סדרה נהדרת. ושווה מאד לקרוא את ההערות לסדרה, שסוקרות הרבה מההתייחסויות המופיעות בה לקומיקסים (ושאר תופעות תרבות פופולרית) אחרים:
http://ratmmjess.tripod.com/topten1.html
מגנטו VS פרופסור X
הכל טוב ויפה, אבל עם כל הקרינה באזור בני האדם ימשיכו להשריץ כל מיני פאשלות גנטיות.
מה תעשה, תעבור מדי בוקר עם עגלה בין הבתים ותצעק "ברינג אאוט יור מיוטאנט" ותעשה טראנספר למה שאספת?
מגנטו VS פרופסור X
כן, פשוט תגיד לכמה אנשים שמסוגלים למחוק את המוח שלך, להכנס דרך הקירות לבית שלך, להמיס את הריהוט שלך ולהקפיא לך את השטיח לעזוב את המשפחה והחברים שלהם ולטוס לכוכב אחר.
אולי אפשר לעשות מזה סרט: The Rise of the Mutants.
נראה שחלקם לפחות ירצו לעשות את זה.
אבל אישית, אני לא בעד.
אף אחד לא התייחס כאן עדיין
לנקודה שהכי צרמה לי, עלילתית, בסרט: מה עובר על מגנטו. בסרט הראשון, וברוב הסרט הזה, מגנטו נראה רחוק מהרשע הטיפוסי. "לכבוש את העולם" היא לא המטרה שלו, "להרוג את כולם" הוא לא הפתרון שלו. כמו שאמרו לפני, הוא רוצה בדיוק את מה שפרופ' X רוצה, רק שהשיטות שלו קצת שונות, ולא מאוד אכפת לו להקריב כמה אנשים בדרך. בסרט הראשון הוא לא ניסה להרוג אף אחד, אלא לכל היותר להפוך קבוצה של אח"מים למוטאנטים. וכאן, פתאום, הוא מנסה לגרום, לא פחות ולא יותר, למותם של כל הלא-מוטנטים בעולם? זה *ממש* לא הסגנון שלו. וחוץ מזה, מה הוא, אידיוט? שום חברה בעולם לא תתפקד אחרי מותם של 95% מהאנשים בה. שום תשתית בעולם לא תוכל להמשיך לפעול. מה עם המוטאנטים שיישארו? הם לא יהיו זקוקים לחשמל, מים, מזון מתועש, בידור, תחזוקה, כיבוי אש? להרוג את כל האנשים בעולם זה דבר שרק רשע עם מנטליות של ילד בן שנתיים (נגיד, טיילר דרדן) יכול לנסות. ממגנטו (או, ליתר דיוק: מהתסריטאי) ציפיתי ליותר.
קבל סיספונד
מגניטו לא אידיוט. הוא יודע שיתר חברי האקס-מן תכף יבואו לשם, ישחררו את הפרופסור ויפסיקו את פעולת המכונה. במקרה הכי גרוע, יהיו כמה מקרי מוות בודדים ברחבי העולם. ואני מניח שאולי – אוף-סקרין – זה גם קרה.
מה שמגניטו עשה זה לשלוח מסר: אתם רוצים להרוג אותנו? את כולנו?? אז גם אני יכול! אל תתעסקו איתי, אם תפגעו בי – אפגע בכם.
מעין רוסיה-ארה"ב בזמן המלחמה הקרה. לנו יש נשק גרעיני – וגם להם. מי ימצמץ ראשון?
רגע אבל
ממתי תוכניות של רשעים (ביחוד קומיקסאים וקולנועים) הם הגיוניות מלכתחילה?
היי! אני כתבתי את זה קודם!
רק התמהמהתי על עריכה, שכתוב, אמוטיקון שהתערבב עם האנגלית ועוד. אבל אני הייתי ראשון! אני האהרו"כ! אני!!!
<נשימה עמוקה> אוקיי, עבר לי. or is it…?
נו, ואפילו נתתי לך קרדיט. :-)
או שפשוט חשבתי "למה לעזאזל הוא כתב את אותו הדבר כמוני?". נו, שוין.
אולי זה שוב רק אני...
אבל אני חושב שהליהוק למגנטו הוא לא הכי מוצלח. אני שבטח יקפצו עלי עכשיו מעריצי שר"ה מטורפים מזעם, אבל זה מה שאני חושב.
הוא לא עשה עלי מספיק רושם סמכותי כמו שעשה המגנטו של הסדרה המצויירת, למשל. הוא קטן מדי, זקן מדי.
הם בהחלט יקפצו עליך.
אבל לא בגלל שהם מעריצי שר"ה. פשוט בגלל שאיאן מק'קלן שולת!!!1 בכל כך הרבה דרכים עד שאני לא יכול לבטא אותן במילים. הבנאדם מחליק בצורה אמינה לגמרי לכל דמות שתזרוק עליו. ליד כשרון כזה, הטיעון ש"ציפיתי שהוא יראה יותר כמו בסדרה" לא ממש תופס.
הם בהחלט יקפצו עליך. (כה''ב)
אין לי שום תלונות לגבי יכולות המשחק שלו. הן בהחלט משובחות. אני פשוט מצפה ממגנטו להיות יותר סמכותי, יותר עוצמתי.
זה באמת הרושם שנוצר בסדרה, אבל זה לא קטע של "היי, הם לא יודעים להעתיק את הסדרה נכון". אני פשוט חושב שהדרך שבה הסדרה ביטאה את הדמות הייתה ממש טובה והדרך של הסרט פחות טובה.
לא שאני אומר שהוא ממש לא קשור לתפקיד. הוא טוב. אבל פשוט לא ממש *זה*.
יש לך תלונות על סמכותיות ועוצמתיות של מגנטו?!
מה תגיד על סטורם?!
יש לך תלונות על סמכותיות ועוצמתיות של מגנטו?!
ממנה אין לי ציפיות.
*זאת* הדוגמה שלך?
השואה? זה אולי נראה כאילו המון אנשים שרדו את השואה (הרי כל אלה שחיים היום שרדו), אבל שיעור ההישרדות שם לא היה גבוה במיוחד. לא נעים לי להזכיר עובדות היסטוריות וידועות היטב, אבל רובם המכריע של היהודים בשואה, למקרה ששכחת, מתו.
וחוץ מזה, הזכרת נאצים. הפסדת.
אתה שוכח
שיש הבדל בין רצון לשרוד ובין שרידה ממש. כן, כולם רוצים לשרוד (לפחות, כמעט כולם). אבל במצבים קיצוניים – לא הרבה מצליחים.
לספר. אחד הפרקים המוקדמים בספר מתאר אכן מה קורה לחסרי מזל ששרדו את האלמנט המחלתי של המגפה, אבל מתו בנסיבות אחרות שנגרמו ממנה. אחרי כל תיאור מוות מופיעה השורה "no big loss". חחח.
ההגיון שלך לא כל כך מצוין
איך בדיוק היכולת לייצר קרח עוזרת לשרוד כאשר ההורים שלך וכל אנשי הקהילה שלך מתפגרים יום אחד?
ואפילו אם אתה יכול לשלוט על מזג האוויר, מה תאכל? תוריד שלו או מן מהשמיים?
ואם אתה יכול לקרוא מחשבות – את מחשבותיו של מי תקרא, אם כולם מתים?
אה, לא.
לא התייחסתי לא לשאלה הראשונה שהגדרת, ולא לשניה.
הענין הוא הרבה יותר פשוט. לא השרדות "התרבות האנושית" בכללותה, אלא ההשרדות של פרטים.
בן אנוש בודד יתקשה מאוד בלשון המעטה לשרוד לבדו. לאנשים אין את הידע הנדרש, אין את הכישורים, אין אינסטינקטים ראויים.
אבל אם קשה לך, אולי דוגמאות ספציפיות?
– פיירו, איש האש, נותר לבדו בעיירה נידחת בהרי הקרפטים. מה הוא יעשה? ישרוף את דרכו לריכוזי אוכלוסיה? ומה הוא יעשה לשהמצית שלו ישבר? יקיש אבן באבן כדי ליצור ניצוצות שתוכל לתפעל?
– פרופסור X, תקוע בעירת חוף ישראלית, אילת שמה. מה הוא יעשה? את מי הוא יוכל לזמן? ואל תשכח שאין לו חשמל כדי להפעיל את חדר הקרברו הנייד שלו.
– רוג, וכישרונות שאיבת המה שזה לא יהיה שהיא שואבת. מה הכוח הזה יעזור לה אם היא תשאר לבד?
בני אדם, ובכלל זה גם מוטאנטים, לא נועדו להשאר לבד. הם פשוט לא ישרדו.
אה, לא. (כה''ב)
יודע מה, קיפוד, אתה צודק. וכשאתה צודק, אתה פשוט צודק. רק אל תיתן לעובדה שאתה גם לא רלבנטי לקלקל לך.
אנחנו כן מדברים פה על בני אדם רגילים.
נכון, קוראים להם מוטאציות, אבל תזכור, למשל, שלחלק מהם אין כוחות, אלא "סתם" מוטאציות שלא נחשבות רגילות מספיק. למשל, הילד הקטן ההוא עם הלשון של הלטאה. אם הוא ייתקע באמצע שום-מקום – איך ה"כוח" שלו יעזור לו לשרוד? ויש עוד הרבה כמוהו. מוטאנטים זה לא רק כוחות מגניבים. מוטאנטים זה לפעמים אנשים רגילים, עם איזה עיוות קטן שגרם לחברה האנושית להקיא אותם.
ואתה שוכח עוד משהו – נכון שיש מוטאנטים עם כוחות גדולים יותר, שיוכלו להיות כוח החילוץ. אבל למה שהם ירצו לעשות את זה? למה שהם יסכימו לעזור ולא יהרגו את המתחרים שלהם?
אנחנו כן מדברים פה על בני אדם רגילים.
אני לא מכיר את הקומיקס, אבל בסרט לא הראו (או הזכירו) מוטאנט ללא כוחות מיוחדים.
לא ברור (לי) איך נוצרו המוטאנטים, אבל ברור שזאת לא תוצאה של מוטאציות אקראיות.
קודם כל כי שום מוטאציה לא יכולה ליצור גן ששולט במזג האויר, ושנית כי היו חייבים להיות הרבה מאד אנשים עם מוטאציות שליליות – דבר שלא מוזכר.
נו?
אני מדברת רק על מה שמראים בסרט, כי העולם של הסרט שונה מזה הקומיקסי (שאיני מכירה), וממילא הדיון נסוב על הסרט.
את הילד הקטן עם לשון הלטאה כן הראו. ולא יכולים להראות בסרט את כל המוטאנטים, כך שבחרו לא להראות את אלה שיש להם מוטציה שלילית, ובחרו להתמקד באלה שיש להם מוטציות "ששוות משהו", ושהדמויות שלהן מוכרות מאוד לחובבי הקומיקס (וגם לאלה שלא, אבל ראו כמה פרקים בסדרה), בניגוד לדמויות שרק חובבים מושבעים יכירו.
איך באמת נוצרו המוטאנטים?
אף פעם לא הבנתי את זה, וההסבר של הסרט ("קפיצה אבולוציונית") מאוד לא משכנע.
למישהו יש הסבר טוב?
כמה אפשרויות:
1. מדענים באי ליד קוסטה ריקה ניסו לשבט דינוזאורים אבל בטעות יצאו להם מוטאנטים.
2. כמה אנשים מהעתיד עם נסעו אחורה בזמן והשתעשעו להן בגנום האנושי.
3. אל תגיד מוטאנטים! תגיד מאותגרי-גנים-אנושיים.
4. היה משעמם לאלוהים.
5. סספנד, זה סרט, סספנד.
מוטאציות שליליות? בקושי
בעולם של מארבל, מדי פעם תמצא איזה נבל שנראה כמו לטאה, או דמות שמנה באופן קיצוני, או דמות בצבע כחול. אבל הרוב המוחלט של המוטציות הם חתיכים וחתיכות עם איזשהו כוח מגניב.
בהזדמנות זו אני ממליץ לכולם לקרוא את סדרת ספרי Wild Cards. זה פרוייקט משותף של כמה סופרי מד"ב, שמתאר עולם שבו (עקב מגפה ויראלית) יש סופר-גיבורים, אבל גם הרבה יותר אנשים שהמוטציה סתם דפקה אותם.
ממש לא
טוב, אולי זה לא היה הרעיון הכי טוב בעולם אבל עדיין לא אידיוטי כמו לחרוך את השמיים.
בגלל זה הם מתאחדים,
כי ביחד, כל האקס מן, יכולים לעשות שינוי. היי זה נשמע כאחלה סיסמת בחירות.
מי צריך תשתיות?
בטח יש כמה מוטאנטים שיכולים להדליק מדינה שלמה עם החשמל שיש להם בגוף.
יש מוטאנטים שיכולים להפיק מזון מתועש בשניות ובטח יש כאלה שיכולים להקרין את המחשבות שלהם על מסך בעזרת העיניים והרי לך קולנוע, קצת ביזארי, אבל בכל זאת קולנוע.
אני מניחה שזה היה בצחוק...
כי אני לא מכירה שום מוטאנט שמסוגל להפיק מגופו פופקורן מלוח בטעם חמאה וקולה עם קש. אני גם לא רוצה לדעת מאיפה זה יוצא.
דיוויד לינץ' עושה את זה כבר שנים
תהיה בקשר לנחיצות סצינה מסויימת
קטן.
כמה שסצינת הבריחה של מגנטו הייתה משפליכצה, נשאלת השאלה אם באמת זה היה הכרחי. אני בכלל לא הבנתי מה כל כך טוב בכלא הזה. מה הבעיה של מיסטיק פשוט להתחפש לאחד השומרים, להיכנס למתקן, להרוד את כל מי שנמצא בחדר הבקרה ולפתוח למגנטו את הדלת? זה לא עדיף על המבצע המתוחכם הזה? בכלל, אני לא כל כך בטוח שבן אדם יכול לשרוד עם כמות כזאת של ברזל בגופו.
תהיה בקשר לנחיצות סצינה מסויימת
אם אני זוכר נכון, מיסטיק לא ידעה איפה נמצא הכלא הזה עד שהיא מצאה ברישומים וגם אז היא לא ידעה בדיוק (אני ממש צריך לראות שוב את הסרט).
ברזל
אבל אתה לא יכול למשוך גוף של בן אדם עם מגנט, נכון?
אבל, כמובן,
הברזל שנמצא בגוף נמצא בצורה לא מתמגנטת, שלא לדבר על שאר המתכות שבגוף.
תהיה בקשר לנחיצות סצינה מסויימת
קצת מגעיל, אבל עקרונית, כשיש עודף ברזל בגוף (כלומר, יש מספיק במאגרים ובתאי דם אדומים) – איך לאמר זאת, אנחנו מפרישים אותו, מא(ה)חור.
לא רק את הכסף
את סייקלופס עצמו יש לתרום לילדים רעבים באפריקה.
יהיה מספיק לכולם?
יהיה מספיק לכולם?
אני מוכן לתרום גם את האלי ברי אם כי אני בספק אם הם דווקא יאכלו אותה.
והיכן ראית את הסרט?
''רב-חן'' תל-אביב.
האידיוטים עשו את זה
גם בהקרנה שבה אני הייתי באותו אולם. אבל אני לפחות יודע מה הפסדתי. אם היו חובבי קומיקס בקהל, שלא היו מודעים לערך המוסף של השניות האחרונות של הסרט, יש להם סיבה מוצדקת לשחוט את המקרין (או לקבל את ה-25 ש"ח חזרה. גם טוב).
מצד שני, ובניגוד להאשמות שהשמעתי נגד 'חן דיזנגוף' בהזדמנויות קודמות, הסראונד היה בסדר גמור.
גם ברב-חן אשדוד נדלקו האורות
לפני הסיום.
רבחניזם.
נו, טוב שזה קרה
אחרת, עם כל הורדת המחירים, מועדון הלקוחות וכל זה, עוד היינו מתחילים לחשוב ש'רב חן' היא רשת טובה שדואגת לצופים.
אני לא מבין
מה האינטרס שלהם להדליק את האור? הרי, במיוחד עכשיו עם המחיר המוזל, הם לא אמורים *לחסוך* בהוצאות? עוד כמה דקות של חושך – פחות כמה אגורות בחשבון החשמל!
מה אתה מדבר?
הם בכלל עשו לך שירות. חסכו לך ספויילר לסרט הבא. ;)
רשמים
אימפוטנציה? נעלבתי בשמו.
הוא פשוט מפחד להתחייב.
חושש לתת מעצמו.
(כלה''ב)
אני סבלתי את הרמיזות המעצבנות בביקורת במעריב ואין לי בעיה עם לגולאס. אבל בובי הוא לא אימפוטנט! הוא לא!
הוא לא!
אולי הוא פריג'ידי
כי קודם...
סרברו יכול היה לאתר רק מוטאנטים, ואחרי שמגנטו ערך מחדש, רק בני אדם.
מקוי
תזכירי לי אם היה איתו משהו בסרט הקודם?
לא שזכור לי
ואני חושבת שהייתי שמה לב (אלא אם זה רק ציון שם ברשימה או משהו כזה…).
רוב הסיכויים שג'ייסון לא הושפע
פשוט כי הוא היה בתוך החדר.
והפרופסור איתר את מי שהיה מחוץ לחדר.
דוקא לא
ייתכן ומגע חטוף עם העור של רוג לא משפיע, אבל מחשיפה מסוימת הוא כן.
(לא יודע איך זה בקומיקס. לא קראתי מעולם. את הקומיקס, כלומר)
דוקא לא
אני לא יודע מה ההגדרה שלך למגע חטוף, אבל הנשיקה ההיא בהחלט לא הייתה כזאת לפי ההגדרה שלי.
אני באמת לא מבין...
…איך אנשים מסתבכים כל כך עם הסצינה הזאת. רוג, כבר סביר להניח, הצליחה להשתלט בצורה מינימלית על הכוחות שלה. היא הצליחה להשתלט עליהם מספיק על מנת לא לפגוע בבובי כשהיא מנשקת אותו. אבל ברגע שבו היא קצת התרגשה יותר מדי, היא איבדה שליטה, ולכן הוא יצא קצת יותר פגוע מהנשיקה השנייה.
איפה כאן הבעיה?
למעשה,
סטורם דווקא עופפה לה למשך כמה שניות בסרט הראשון, אחרי ש- Toad זורק אותה לתוך המעלית. אבל אני לא חושב שהם הולכים להפוך את זה לסטנדרט.
לא מגבלות תקציב ולא מגבלות עלילה
פשוט, אנשים מעופפים זה דבר מגוחך. 'אקס-מן', הסרטים, מנסים לשמור על רמה של ריאליסטיות, שתיהרס אם אחד מהם או יותר פתאום יילמד לעוף כמו סופרמן (איזה תכונה גנטית יכול להסביר את זה, בדיוק?). מאותה הסיבה הם לא לובשים את הבגדים הצבעוניים שלהם מהקומיקס: בעולם האמיתי, זה ייראה טפשי.
לדעתי.
אני לא מסכימה איתך.
אצל סטורם, למשל, *חלק מהמוטציה* הוא האפשרות שלה לעוף. ואני חושבת שאם הרווחנו משהו מהמטריקס זו הידיעה שכן אפשר לעשות אנשים עפים בקולנוע באופן מציאותי.
בקשר לבגדים המגוחכים – להגיד לך את האמת, וולברין במדי העור המכוערים של האקס-מן עם ה-X עליהם נראה לי הרבה יותר מכוער מספיידרמן באדום וכחול. יוחזר בגד הגוף הצהוב לאלתר!
רד, אני מצטרף לליאה
קודם כל יש מספיק תירוצים כדי להצדיק יכולת לעוף, והם לא פחות (אך גם לא יותר) ריאליסטים מהתכונות הגנטיות שכן ראינו בסרט, כמו גן השליטה באלקטרומגנטיות (מגנטו למשל עף על ידי הנעת התחפושת שלו שמכילה ברזל), גן הטלקינזסיס (האימא של התירוצים ליכולת תעופה), או גן השליטה ברוחות ומזג האוויר (כמו סטורם). ומה תגיד על מוטציה של כנפיים ופיסיולוגיה מעורבת של אדם וציפור? מצדיק יכולת לעוף או לא?
אבל דמות מעופפת כן תפר את האיזון שעוד איך שהוא קיים בין הדמויות; תגרור ניטפוקים כמו לגבי מטריקס 2 למה הדמות לא פשוט הסתלקה; ובכלל יהיה קשה לשלב אותה באינטראקציה עם שאר הדמויות כאשר היא באוויר בגובה של קילומטרים ושאר הדמויות נמצאות על הקרקע.
מה שכן הפריע לי לגבי התחפושת של סטורם בהקשר הזה, ששמרו על הגלימה מהקומיקס למרות שידעו כבר שהיא לא תעוף באופן ממשי. אז איזו הצדקה יש לאדם שרץ על הקרקע להסתובב עם גלימה שרק יכולה להסתבך ולהפריע? ממילא הם לא ראו עצמם מחוייבים לקומיקס וממילא החליפו את הספנדקס בעור, אז למה לא להיפטר כבר מהגלימה וזהו?
איזו הצדקה יש
למישהו שכן יודע לעוף להסתובב עם גלימה?
זה מגניב.
איזו הצדקה יש
שמע, במקרה של סטורם נקודתית יש הצדקה, כיון שהיא עפה על ידי מניפולציה של הרוח, כשהתפקיד של הגלימה הוא כשל מעין מפרש או דאון.
סטורם ובגדיה.
דווקא מבחינה זו, של הגלימה המשמשת כמעין מפרש, היה הרבה יותר הגיוני בעיני שסטורם תלבש את הבגדים הלבנים מסדרת הטלויזיה (ובתקופה מסויימת הקומיקס), שעל שתי זרועותיה תלויות מעין "כנפיים" מבד. הן היו מספיק ארוכות כדי להתנופף מאחוריה אך לא ארוכות מספיק כדי להיגרר מאחוריה על הרצפה (מצד שני, גם הגלימה המכוערת מהסרט היא כזאת. אני בעד להחרים גלימות באורך הזה. גלימה אמיתית זה רק עד הרגליים). מה גם שלמיטב זכרוני סטורם הלכה כל עוד היתה לה אפשרות ללכת. רוג היא זו שהתעופה היתה לה כטבע שני והעדיפה בדרך כלל לעוף.
גם אני חשבתי ככה,
בקשר לנשיקה. אבל מה שמעניין אותי בעניין שאם אכן היתה שם שכבת קרח דקה שבובי יצר, למה בזמן הנשיקה השניה היא כבר לא היתה שם? האם בובי נסחף בלהט רגשותיו ולא הצליח להתרכז מספיק כדי להקפיד על שכבת הקרח, אחרי הכל בתחילת הנשיקה נראה היה שהיא שם, או שזה רק אני?
אתה צודק,
בסרט באמת הם מחזיקים את הראש בזמן ההתקפה של אקסוייר, אבל זה לא אומר שההתקפה מנטלית. לא יודעת, לדעתי ג'ייסון פשוט מתאלם מהכאב בגלל שהוא מרוכז במשהו אחר.
אבל מה עם ג'ייסון עצמו?
זה לא מסתדר לי.
כל הקטע באשליה היא העמדת הפנים המדוייקת. על אשליה צריך לשמור. איך זה שאקסוייר לא חשד?
אחרי זה זה לא משנה
אם הוא האמין או לא, הוא כבר היה בתוך זה – ולא יכל יותר למשוך החוצה ולהתנגד.
אבל זה בדיוק העניין.
תוך עשר דקות בערך המציאות הפכה ללא הגיונית. האם הפרופסור כבר אז היה יכול להיות שקוע עד כדי כך בתוך האשליה?
טוב, האמת היא שזו סתם שאלה לא רלוונטית ושאני מסוגלת לקבל את ההסבר שלך ושל אקסמנית במקרה הזה.
אחרי הסרט, למען האמת, אני חושבת שאקסוייר צריך מטעמי בטיחות להסתובב בקביעות עם אחד מהקולרים-מנטרלי-כוחות-מוטאנטיים מהאי ג'נושה.
אוי, בבקשה שבסרט הבא יהיה ג'נושה. :)
אבל זה בדיוק העניין.
אם כבר הקולרים האלה: הם בכלל לא הגיוניים. איך קולר יכול לחסום "כוח"? זה משהו גנטי והוא שונה מאדם לאדם.
נגיד שהקולר יודע מה הדנ"א של בן אדם סטנדרטי… עדיין הוא לא יכול לחסום כוחות.
אני חושבת שצריך
איכשהו להתייחס אל כל אלה בסרט הבא כאילו הם כבר קרו. ולעשות את זה במציאות בסדרת סרטי אנימציה שיצאו בדיוידי וישודרו גם לפני שלל סרטים גרועים שנועדו לכשלון.
זה יפתור להם הרבה פערים בין הסדרה לסרטים ודברים שכן חשובים אבל מתקצצים מפאת חוסר זמן וגם יכניס הרבה הרבה כסף.
בשני סרטים כאלה אפשר להכניס את כל הסיפור של רוג (למרות שאני חושבת שהרעיון היה לעשות את הסרט הראשון במקומו, כי מיסטיק שונה לחלוטין כאן)
אזהרה, סינמה סיטי שוב מפשלים:
צפייה שניה בסרט, הפעם באולם 10 של הקומפלקס, גילתה כי הם לא למדו דבר משערורית המטריקס. הסרט הוקרן אומנם בווליום גבוה, אך את מערכת הסראונד שכחו להפעיל. גם ההערה בהפסקה לסדרן לא עזרה והוא התעקש כי למרות שלא היו תלונות אחרות על הסאונד, הרי שהוא בירר עצמאית (יה, רייט) בחדר ההקרנה ושם מסרו לו כי הכל עובד כמו שצריך. פנייה לסדרנית נוספת בזמן ההפסקה הולידה הבעה דאוגה מאד על פניה והיא אמרה שמייד תודיע להם. ההפסקה הסתיימה, החושך ירד, ו…כן – ניחשתם: המונו המופלא חזר.
ואם כל זה לא מספיק, הרי מספר הזהרות נוספות בהזדמנות חגיגית זו:
1. הבטיחו בסינמה סיטי סרטים ללא הפסקות? אז הבטיחו. היתה הפסקה מפוארת.
2. הבטיחו בסינמה סיטי סרטים ללא פרסומות, רק טריילרים? אז הבטיחו. לפני אקס מן 2 היו המון, אבל המון, פרסומות (מוקרנות בוידאו, כמנהג גג) ורק טריילרים ספורים. (ההקרנה החלה ב 19:50, הסרט ב 20:15).
3. הבטיחו בסינמה סיטי שהאולמות תוכננו כך שלא יסתירו? אז הבטיחו. באולם 10 אין צורך בצופים שיסתירו את המסך, משענות הראש של השורה שלפנים עושות זאת באופן עצמאי לגמרי מבלי שיהיה צורך שמישהו יתיישב בהן. שיא עולמי לבית קולנוע שטוען שאי אפשר שיסתירו באולמותיו את המסך.
את ההקרנה הקודמת של הסרט ראיתי ב"רב-חן", שם הסאונד היה מושלם ומרעים, כמו שצריך. נראה לי שאני שב לראות סרטים ברב-חנים. סינמה סיטי מצוי אומנם כמטווחי זריקת אבן מביתי, אבל הוא לא מספק את הסחורה. את "נמו" אני אראה כבר ברבחן ארנה החדש. קצת יותר רחוק, אבל לפחות ההקרנה לא מזלזלת בקהל הצופים וגם המחיר הרבה יותר זול.
המם?
בנוגע לסראונד – זה מוזר, כי אני כל הסרט הייתי משוכנע שהוא בסטריאו, אבל הענקת תשומת לב מיוחדת לרמקולים האחוריים גילתה שהם אכן פעילים. נפטרתי מהסוגיה המעיקה הזו פשוט בהנחה שהסאונד של הסרט לא משהו. בכל מקרה, הרמקולים האחוריים פעלו. אולי הם היו חלשים מדי, אבל הם פעלו.
1. לי לא היתה הפסקה בסרט, אבל בכל אופן – סינמה סיטי הודיעו מפורשות שבסרטים ארוכים הם כן יכניסו הפסקה. לצורך העניין, דווקא התפלאתי שלא היתה בסרט הזה הפסקה.
2. רק טריילרים, בהקרנה שאני ראיתי שם. אולי סוג של התעללות בהקרנות של 19:50.
3. המם. שוב לא נתקלתי בבעיה בנושא הזה באולם 10. אני כן זוכר שמה שהסתיר לי היה דווקא הראש הגדול מאוד של מישהו שישב שתי שורות מלפני. אבל על המשענות ראש? אין לי תלונות.
אבל בדבר אחד אתה צודק – היחס של סינמה סיטי לבעיות בחודש האחרון אכן יוצר רושם שם לא הולכים לאולם 1 שם, אכן משתלם לוותר על התענוג ולקפוץ לרב חן דיזנגוף, רב חן שבעת הכוכבים או רב חן ארנה. כולם במרחק לא-יותר-מדי-גדול-לאנשים-עם-אוטו משם. השאלה שנשאלת היא, כפי ששאלתי כאן באתר כבר פעם אחת בעבר: עד כמה טוב הרב חן ארנה הזה? :)
יתכן שזה תלוי בצד שעליו קם המקרין, וזה מעלה שוב את השערתו של רד
שהם פשוט לא מכשירים את המקרינים כמו שצריך. בסרט קודם שראיתי באולם 10, אגב, לא היתה הפסקה והסראונד דווקא עבד יופי.
ובקשר ל"רב-חן ארנה": עוד לא הייתי שם, אבל חברים שהיו שם ב"אקס מן" מסרו על מסך גדול וסאונד מופלא. נראה לי שהגיע הזמן לחנוך את המקום.
רב חן לב המפרץ
ראיתי את הסרט שם והיה גם סראונד מצוין, וגם איכות תמונה וגם לא היו הרבה פרסומות.
אמם הדיון הזה היה יותר מתאים
לדוחקו, אבל בכל זאת: על כל בעיות הסאונד אנחנו כבר יודעים. אבל פרסומות? אתה בטוח? (אוקיי, שאלה טפשית). רבע שעה של פרסומות מוקרנות בוידאו, כמו ב'גלובוס'? זהו, סינמה סיטי מת. היה קולנוע עם פוטנציאל ענק, ונגמר. אני לא הולך לשם יותר אם אני לא נמצא במקרה ממש בסביבה. אוי, כמה חבל. וואו, כמה חבל.
ל-''סינמה סיטי''
(שבו, אגב, עוד לא יצא לי להיות באופן אישי. אולי אני אלך להקרנה של Spirited בו, לא יודע) היתה השפעה חיובית עצומה על הקולנוע בישראל, ללא קשר לסרטים שמוקרנים בו או איך הם מוקרנים בו: הוא הכניס את כל בעלי בתי הקולנוע האחרים ללחץ.
השבוע קראתי ראיון עם בעלי רשת "רב-חן" ב-"העיר", שבו הם נשאלו מדוע הנדיבות הפתאומית עם מחירי הכרטיסים. הם ענו ישר ש-"סינמה סיטי לוקחים מאתנו לקוחות ואנחנו רוצים להחזיר אותם" (לא ציטוט מדויק, אבל זה בערך מה שהם אמרו).
לכן על אחת כמה וכמה חבל
ש'סינמה סיטי' הופך בהדרגה לקולנוע דפוק, ולכן בקרוב יאבד את הקהל שלהם ו'חן' יוכלו לצאת מהלחץ.
היי, אני נמצא ממש בסביבה - כל הזמן אני בסביבה , ואני מפסיק ללכת
לשם. יש את "רב-חן שבעת הכוכבים" ואת החדש במרינה, שם יודעים להקרין סרטים כמו שצריך וגם השיפוע (לפחות ב 7 הכוכבים) מעולה. שם לא צריך לתהות בכל פעם על איזה צד קם הבוקר המקרין, והפרסומות…נו, לפחות הן מוקרנות בפילם. מאד חבל על הפוטנציאל, אבל עד ש"רב-חן" לא ירכשו את סינמה סיטי ויחילו על המקום את הסטנדרטים שלהם, אין סיבה לשוב לשם.
כמה הערות/הארות
– גם אם מקבלים את תיאורית הקפיצות האבולוציוניות של הסרט,
הרי שעל כל מוטאנט מגניב יש המון מוטאנטים חסרי יכולת תיפקוד או כאלו שלא שרדו יותר מכמה דקות לאחר לידתם.
לכן, בחברה של מוטנטים בלבד, מדובר במספר די זעום.
אחרת, אם יש מיליוני מוטאנטים מתפקדים,
משמע שכל תינוק שלישי בערך הוא מוטאנט כלשהו, ותופעה כזו נפוצה רחוקה מלהיות מודחקת כפי שאנו רואים בסרט.
כל החברה האנושית אמורה להיות בכאוס טוטאלי לכאורה.
– אינני מסכים עם הטענה שאין בסרט אף סצינה בולטת במיוחד שזוכרים דווקא אותה.
לדעתי סצינת הבריחה של מגנטו היא אחת המתוחכמות והמרשימות ויזואלית שאי פעם ראיתי.
אפשר גם להוסיף את הסצינה הראשונה בבית הלבן שעמדה בכבוד עם כל חידוש שראינו במטריקס.
– ראוי לציין כי חלקים רבים של הסרט הכילו הומור במינון מתאים ובכך הוסיפו רובד מוצלח נוסף.
ניתן לומר לדוגמא, כי מטריקס הראשון היה חף לגמרי מהומור וזאת לדעתי הייתה חסרון בולט שלו.
אף כי יתכן והוא היחיד…
במטריקס רילודד לעומת זאת, ההומור היה מעט מאולץ ושטחי יותר מאשר באקס 2.
– פאמקה הייתה צריכה לשחק ב- T3?
וואו, כמה שזה היה יכול להיות מדהים!
כולי תקווה כי בעתיד נראה את יפעת פניה לעיתים יותר תכופות (אך לא בסרטים דוגמת "אני מרגל")…
בובי, לא בילי.
מסקנה: אני לא משאירה מספיק הודעות.
בובי, לא בילי.
אה, אופס…
טוב, נו, מה זה משנה
כי הוא הומופוב
אופס… מוטנטופוב.
( – ואם כבר איזכורים להומוסקסואליות… רק אני תפסתי את הכיסא ואמרתי "לא! הם הולכים להתנשק!?" בסצינת הפרידה של ג'ין?)
לא רק את.