![]() |
||
עוד תקדים באופיר: תיקו. 'אביבה אהובתי' ו'אדמה משוגעת' זכו שניהם בפרס הסרט הטוב ביותר. הצבעה חוזרת מיוחדת תקבע מי משניהם ייצג את ישראל באוסקר. בפרס השחקן הטוב ביותר זכה כמובן אסי, ובפרס השחקנית – אסי. |
![]() 15.09.2006
|
יומית
עוד תקדים באופיר: תיקו. 'אביבה אהובתי' ו'אדמה משוגעת' זכו שניהם בפרס הסרט הטוב ביותר. הצבעה חוזרת מיוחדת תקבע מי משניהם ייצג את ישראל באוסקר. בפרס השחקן הטוב ביותר זכה כמובן אסי, ובפרס השחקנית – אסי.

זה ממש ממש לא נחמד.
יכולתם לפחות להגיד מראש שאתם הולכים לגלות מי זכה.
אפילו להגיד שבסימן אופיר יש תקדים ביומית וסימן "ספוילר" מעל.
סתם הלך לי הטקס.
זה ממש ממש לא נחמד.
הדג לא המציא את הגלגל, עובדה שניתן לינק לכתבה על הזוכים.
לא יצאו פה בידיעה מרעישה שאי אפשר היה לספיילר לך אותה בכל מקום אחר.. בוואינט לדוגמה, פורסמו הזוכים כבר שלשום.
או שקשת היו יכולים לשדר את הטקס בזמן.
קיימת אמנם אסכולה שגורסת שמה שלא משודר בערוץ 2 לא קיים, אבל אני לא נמנה על חבריה. הטקס התקיים אתמול, ולכן הוא חדשות של היום. אם קשת רוצים לדווח על התוצאות באיחור, זאת הבעיה שלהם, לא שלנו.
http://movies.aol.com/movie-trailer-clip/eragon-ed-speleers-jeremy-irons
שורה תחתונה: שירים את היד מי שאומר "ידעתי! (שזה הולך להיות גרוע)"
מרים את היד.
מה זה החרא הזה?
לא יודע
יצירת מופת זה כנראה לא יהיה, אבל על פי הטריילר אין סיבה שזה לא יהיה טפשי וכיפי, המקביל הקולנועי לספר 'רומח הדרקון'. והדרקונים בהחלט נראים יותר טוב בטריילר מאשר בפוסטר.
הדרקון בפוסטר ובטריילר הוא קטסטרופה
זה נראה גרוע ומאוד.
מוזר שיש אנימציה כל-כך מכוערת בסרט שעלה 125 מליון דולר… אוי ואבוי לו, כמה כסף הסרט הולך להפסיד… אני מרחם עליו, מסכן…
לרחם זה יופי.
רק שאני במקומך לא הייתי כל כך פסימי.
יש קהל לדברים האלה.
אלוהים אדירים!
מה צמח לרונית אלקבץ על הראש? היא לא מספיק מפחידה גם ככה?
לא יודע, אבל זה מזכיר את ''הטינה''.
ד"א, מה לעזאזל אסי דיין לוקח? גם אני רוצה!
"אסי לא שייך". יופי.
קצת אירוני,
אבל המשפט הכי מצחיק בטקס היה "רונית אלקבץ, קומיקאית". חוץ מזה, It's the Assi Dayan Show.
אותי מוני ובראבא הצחיקו
בייחוד בקטע על הסרט האמריקאי של מוני (שטעה וטען שדובאל היה בהסנדק 3, אבל זה נסלח). בסך הכל, יחסית לטקס שידעתי בדיוק מה הולך להתרחש בו, היה מעניין מאוד (יותר מבשנים שלא ידעתי מה הולך לקרות) . ואסי דייין היה נהדר, בפרודיה עצמית מודעת לפחות חלק מן הזמן ובסוף גם בפרודיה על ריבוי האנשים בבמה. תנו לו גם את איש השנה ותצילו עוד טקס. דרך אגב, מה הוא בדיוק צעק לפינס באמצע הנאום?
לא נראה לי שיש הרבה שזוכרים ו/או הבינו.
אפילו בידיעות רק אמרו ש"הוא זרק הערות משעשעות בזמן הנאום של פינס". מה שנשמע כמו תירוץ גרוע לכך שהם פשוט לא זוכרים מה הוא אמר, או שסתם לא בטוחים ששמעו טוב.
אני, אישית, לא הבנתי.
ואגב, הקטע שבראבא אומר שבן דודה שלו שצילם את הצונאמי "היה לוקח את האוסקר אם הגל לא היה לוקח אותו" היה מעולה. אחת מההברקות הגדולות של הטקס, בעיניי. כנ"ל לגבי יאצק באנגלית וההסתלבטות הקלילה על "ימים קפואים". או שזה סתם נראה דומה.
גם אותי
והמערכונים על הצופים המאחרים ועל אלו שצריך להסביר להם כל דבר צריכים להצטרף לתשדירי השירות של מפלגת שקט
כתבה מספר 3221
רונית אלקבץ היא קומיקאית ידועה
היא מאוד הצחיקה אותי בתור זונה מוכת גורל ב"אור", בתפקיד ההזוי שלה ב"שחור" וכמובן בקליפ של פבלו רוזנברג שבו אין לה עין.
הסרט הגרוע
אהובה אהובתי סרט כל כך גרוע שאם הוא זכה אז אני יותר לא רואה סרטים ישראליץאומנן הסרט היחידי שראיתי מהמבחר ,ומתגאים ש160000 ראו את הסרט אבל כמו נישארו לסוף,כשאני הייתי אפילו חצי לא נישארו אני נישארתי לראות אם אולי יהיה משהוא,שעמום גדול משחק מצויין אבל תסריט עלוב ,איך יתכן שזכה בפרס כל השאר כניראה יותר גרועים ,אז כמובן שאני לא אלך לראות,מצתערת שאני כל כך בוטה אבל כל כך סבלתי בסרט עד שניגמר ,שאני חייבת להגיב וכניראה הרבה חשבו כמוני ועזבו בהפסקה וגם לפני את הסרט.ממני רחל
ברור שאביבה צריך לזכות
אמנם לא ראיתי את אדמה משוגעת
אבל 'אביבה' הוא אחד הסרטים הטובים שראיתי בשנים האחרונות (וגם 'התרסקות' ושניהם זכו!! אגב ראיתי אותם לפני שזכו ואהבתי מאד – יש לי את זה כנראה…).
לאביבה מגיע לזכות משום שהוא גרף יותר פרסים
וגם בגלל שאסי לוי היא השחקנית הכי טובה בעולם כרגע!
אם היא תהיה מועמדת לשחקנית באוסקר היא תזכה..
ולזכותו של ''אדמה משוגעת'' יאמר
שהוא סרט מצוין, אם אחד מן הסיומים המרגשים ביותר שראיתי בקולנוע. הוא גם סרט שלדעתי בעל סיכויים גדולים יותר באוסקר. דרך אגב מי שהקשיב לנאום הזכייה ל דרור שאול יכול היה לקלוט כמה רמזיות לחברי האקדמיה לכך שלסרט שלו יש יותר סיכויים באוסקר -הוא פתח ואמר שהוא חזר עכשיו מפסטיבל טורנטו והסרט יצג בעוד הרבה בפסטיבלים בעולם, והודה על על התמיכה של ארגון סאנדנס האמריקאי והזכיר שהוא זכה לעזרה של רוברט רדפורד וסאלי פילד, חברי אקדמיה.
כמדומני שגם אד האריס הוזכר.
אהובה אהובתי?
נראה לי שזה אביבה אהובתי
לי לא היה נעים לצאת
ולא הייתה הפסקה :(
למי שתהה
הסרט עם רוברט דובאל שהוזכר בטקס, הוא We own the night ומוני מושונוב אכן מגלם בו רוסי.
http://www.imdb.com/title/tt0498399/
ממתי התחילו לשים תמונות
של שחקנים ליד השם שלהם???
שערוריה.
אחי ראה את הסרט (2004), ומחפש סרט הדומה מבחינת העלילה, המבנה, ובכלל התקופתיות (כלומר הסלנג, הטרנדים, וכו'. כלומר סרט עכשווי.). יש המלצות כלשהן (בעדיפות לסרט מוכר)?
נ.ב. ושאלה אישית שלי – ה-LA Crash הזה שווה משהו?
אתה במקרה מדבר על 'התרסקות',
זוכה האוסקר לסרט הטוב ביותר האחרון? כן, רבים טוענים שהוא שווה משהו.
כן, זה הסרט.
פשוט אוסקר הוא לא מספיק כדי למדוד סרט טוב.
כן, זה הסרט.
אמממ…
אני חושב שאוסקר אומר לפחות שהוא שווה צפיה…
לא יודע.
לדעתי הוא לא שווה צפיה.
לא תמיד
(עיין ערך טיטאניק)
לא תמיד
אמממ…
תראה, קודם כל לגבי התרסקות, הוא הרבה יותר משווה צפייה, לדעתי הוא סרט מעולה. עשוי טוב עם אחלה עלילה ואפילו ריגש אותי קצת.
ולגבי טיטאניק, אני ממש לא אוהב אותו, אבל לדעתי הוא בהחלט שווה צפיה, יש בו כמה שטיקים ממש נחמדים.
מזדהה.
"התרסקות" היה יופי של סרט.
"טיטאניק" היה מאוד ארוך בעיקר. אבל נחמד. לא המאסטרפיס שהרבה טוענים שהוא, אבל הוא נחמד.
לא יודעת.
את התרסקות לא ראיתי, אבל טיטאניק הוא זוכה אוסקר שהרבה מאוד אנשים חושבים שהוא ארוך ומשעמם. אני אישית לא שמעתי על אף אחד שחושב שהוא מאסטרפיס. בגלל זה הבאתי אותו כדוגמא, ולא סרט זוכה אוסקר שאני אישית לא סובלת, אבל כל השאר סוגדים לו (אהמממ פורסט גאמפ אהמממ)
מצטער להיות לא-חדשני,
אבל פורסט גאמפ הוא אכן סרט שולת!!1 בתכלית השליטע!!1.
מצטרף...
בהחלט שולטט!!1
שמעי, טיטאניק לא מתעלה על פורסט גאמפ.
יש על הסרט ביקורת
ואתה מוזמן לקרוא שם דעות שונות עליו.
כתבה מספר 2825
או, ולמה אין יומית על הזוכה הסופי?
עוד לא הכריזו?
ההכרזה תהיה כנראה ביום שלישי
או, תודה.
סרט (אדמה) משוגעת
באמת שאין לי משהו טוב יותר לעשות כרגע, אחרת לא הייתי טורח להקדיש זמן לכתיבת ביקורת על הסרט האידיוטי הזה. כך למרות שבמילה 'אידיוטי' אמרתי בעצם הכל, יש לי כאמור זמן להמשיך עם זה.
נכון, גם אני קיבוצניק, ונכון, גם אני לא נולדתי בקיבוץ. וייתכן ששני אלה נותנים לי את הזכות להגיב מעמדה שווה לזו של הבמאי, גם אם אני לא גדלתי כילד בקיבוץ.
אז ככה: כשבמאי נורא-נורא רוצה לחסל חשבונות עם המקום שלדעתו התעלל בו בילדותו, זה דבר אחד לעשות סרט קליל, עוקצני ומוטרף (מבצע סבתא) על אותה קהילה, וזה דבר לגמרי אחר לעשות סרט שעל כל סצינה שלו מרוח הסלוגן 'היום-אני-כבר-במאי-אז-אני-הולך-להתנקם-בכם-על-הכל-אפילו-אם-זה-אומר-שחלק-מהדברים-יהיו-בלתי-אמינים-בעליל". וההבדל הוא שבגישה הראשונה אתה מאפשר לצופה להחליט לבד אם הוא מזהה את האנושיות שבשטויות ובסטיות של הדמויות – כי למי אין כאלה? – ובגישה השניה אתה מחליט בשבילו. למעשה, כבר בסצינת העגל הראשונה (ולתשומת לבך, אמן הקולנוע דרור שאול, מעניין שזה בערך כל מה שנשאר בזכרון הצופים בתום הסרט. כך שמנקודה זו בעצם לא היית צריך בכלל להמשיך לצלם), כבר בסצינה הראשונה הזו ברור שאתה הולך להמשיך לעצור נאשמים לפי העולה על רוחך, לשפוט אותם ולהוציא לפועל את גזר דינם (לינץ', בעברית קלה). ופה פישלת קשות, מפני שסרט שעוסק באנשים אמור להיות במידה מסויימת גם אנושי, אחרת הם רק חלק בהאפקטים. ובזה ששללת מהם מראש את הזכות ליחס אנושי מהצופה, חיסלת כל שמץ של אמינות בסרט. אין לי שום ספק שהסנסציוניות הזו היא בדיוק מה שמעמיד עבורך את האוסקר (זה בערך כמו הסיפור על היהודי הכי חכם בעולם, אבל אני לא רוצה לגלוש. אך אשמח לפי בקשה באימייל).
ישבה מאחורי אשה אחת, ובהפסקה פתחה הטלפון וקשקשה בערך בזו הלשון: 'את שומעת? הקיבוץ שכולנו הערצנו.. איזה סטיות.. איזה אנשים מטורפים..'. אם זה מה שרצית להשיג, שזה מה שיישאר לאנשים מכל העשייה המפוארת – אין מילה אחרת – של הקיבוצים במדינה, שדי מהתחלה היתה מסואבת, טפשה ומושחתת (לך תסתכל בסרטים של מי שקלט אותנו כבר מהרגע הראשון, אפרים קישון זצ"ל), אז בהחלט נראה לי שהשגת את זה. לא שאיכפת לי או לנו. אנשים עם מצלמה, שבאים לצלם רק מה שהם רוצים לראות, באו וחלפו אצלנו. ואם שמת לב, יש לנו הרבה בוץ ברפת, כך שקומץ הבוץ שזרקת עלינו לא ממש מזיז לנו. תהנה לך מהאוסקר (או לפחות מהמועמדות).
נ.ב. דבר טוב אחד עשית עבורי: סרטים ישראליים אני כבר לא אלך לראות. רובכם, הבמאים הישראליים, מנצלים את המדיה הזו כדי לסגור חשבונות עם מי שאתם מאשימים בילדותכם העשוקה. שאני עוד אשלם לכם על זה? אולי כשתתבגרו.
להפסיק לראות סרטים ישראליים בגלל סרט אחד?
לא הגזמת, ובטח שלא הכללת לשווא.
להפסיק לראות סרטים ישראליים בגלל סרט אחד? (כה''ב)
תשמע, כבר שקלתי להפסיק לראות סרטים ישראלים בגלל סימה וקנין מכשפה, שלגמרי במקרה היה הסרט הקודם של אותו במאי ולגמרי במקרה עורר בי את אותו אנטגוניזם שהכותב מתאר לגבי הסרט הזה.
במקרה האמור, לא הייתי קורא לזה הגזמה, החשש מהיתקלות מחודשת בזוועה כדלקמן (והמשך בהיה בה כתוצאה מהערכה ואמונה בבמאי שיוכל להתעלות ממנה) מוצדק ביותר.
את אביבה אהובתי ואדמה משוגעת עוד לא ראיתי
(כן, אני האחד)
מצד שני, ראיתי השנה את למראית עין, ימים קפואים, שנת אפס ומישהו לרוץ איתו. כולם השאירו בי טעם של עוד.