השבוע עלה לאקרנים "ת'אנדרבולטס*" של מארוול. בזמן שהקידום לא חשף את המשמעות של הכוכבית בשמו, כן הייתה נקודה שחזרה גם בטריילר וגם בפוסטרים: הנוקמים לא באים, וגם לא מטלפנים. לא רק מהקבוצה המקורית – שמתוכה שניים מתים ואחד כנראה בבית אבות איפשהו (או על הירח, תלוי את מי שואלים) – אלא גם כל 348 החברים שהצטרפו מאז. איך זה הגיוני שאף אחד מהם לא זמין כשהעולם בסכנה? איזה דבר חשוב יותר הם כבר יכולים לעשות באותו רגע? יצאנו לעשות תחקיר מעמיק כדי לענות על השאלה הזאת, וחזרנו עם ממצאים:
אז איפה הנוקמים היו בזמן האירועים של "ת'אנדרבולטס*"?
– פורסם ב 2 במאי 2025
למי אכפת מהוקאיי?
בטח לא לפייגי. ג'רמי רנר מספר שהוא סירב לעונה שנייה של הוקאיי כי הציעו לו חצי מהכסף לעומת העונה הראשונה.
ממה שהבנתי, סטיב רוג׳רס כנראה כן מת
מתייחסים אליו, לפחות, כאל מישהו שמת ולא מישהו שנמצא בבית אבות.
זה שרצים תיאוריות קונספירציות שאומרות שהוא על הירח, זה כי, נו, קונספירציות יכולות לטעון מה שהן רוצות כל עוד אי אפשר לגמרי לגמרי להוכיח אחרת.
וכל עוד לא הראו בתקשורת תצלום של הגופה של סטיב רוג׳רס (ולא נראה לי שעשו דבר כזה) הם יוכלו לטעון שהוא זייף את מותו.
ובעצם גם אם כן היו מראים את גופתו, הם היו יכולים לטעון שזה לא הוא שכן סטיב רוג׳רס לא אמור להיראות כמו אדם זקן ומי ערב לנו שהוא באמת נסע לעבר וחי שם עשרות שנים ולא שהכל חלק מסיפור הכיסוי?
מאמין שאם סטיב רוג׳רס היה חי הוא היה יכול להפריך את הטענות על כך שהוא בירח בקלות רבה וגם הרבה מאוד ממה שקרה בפלקון וחייל החורף סביב העניין עם המגן שלו היה נראה אחרת לו אפשר היה פשוט לקפוץ אליו לביקור ולדבר איתו על כך.
כך שלא, אני לא חושב שהוא חי.
זה נכון שלא הציגו לנו את המוות שלו, אבל סביר שזה קרה כמה זמן אחרי אנדגיים.
(להבהרה: לא ראיתי את הסרטון עדיין. אני רק מגיב לגבי הטקסט פה)
למה לשים ספויילר ועוד בכותרת?
(ל"ת)
זה ספויילר באותה המידה שהפרטים שכתובים פה בפוסט בצורה לחלוטין גלויה הם ספויילרים
אנחנו מדברים על כתבה שרק מהכותרת שלה ברור שהיא עוסקת בהווה של היקום הקולנועי של מארוול, כך שלכתוב פרט שידוע במארוול כבר מאז 2019 (האזכור המפורש הראשון לכך היה בספיידרמן רחוק מהבית) לא נראה לי שאמור להוות בעייה.
מי שכבר שנים לא מעודכן ביקום מארוול ורוצה להישמר גם מספויילרים בני 6 שנים, הגיוני שלא יכנס בכלל לכתבה מהסוג הזה.
כשם שברור שבביקורת על סרט המשך עשויים להופיע באופן גלוי ספויילרים לסרט הראשון ושמי שלא ראה את הסרט הראשון ורוצה להמנע מספויילרים הגיוני שלא יכנס לביקורת.
הבעיה שאתה כותב את הספויילר בכותרת כך שגם מי שלא נכנס לכתבה קורא אותה בסקשן של דיונים אחרונים.
אז איך דלא מסובבים את זה , זה לעשות ספוילר. לסרט מ2019, שסך הכל כולה עברו 6 שנים מאז.
אוקיי, עם זה אני מסכים
כנראה שהייתי צריך לרשום בכותרת רק ״ממה שהבנתי״ ואת השאר לכתוב בגוף התגובה.
בכל מקרה, נראה לי שקצת קשה כיום לגלוש באינטרנט בלי להתקל בספויילרים מהסוג הזה.
היקום הקולנועי של מארוול כל כך התקדם מאז שקשה מאוד לא להתקל באזכורים לדברים מהתקופה הזאת גם במקומות שמקפידים בהם על ספויילרים.
זה כמו שתנסה לגלוש באינטרנט באתרי קולנוע ולא להתקל בשום אזכור או דיבור בנוגע למה שקרה בסוף של מלחמת האינסוף, זה די בלתי אפשרי.
6 שנים? מבחינת היסטוריה יותר בכיוון 600.
(ל"ת)